Închide meniul

Zlatan Ibrahimovic, revenire de senzație! Veteranul de 39 de ani a fost chemat la națională după 5 ani de pauză

Alexandru Ivan Publicat: 15 martie 2021, 18:26

Reclamă
Zlatan Ibrahimovic, revenire de senzație! Veteranul de 39 de ani a fost chemat la națională după 5 ani de pauză

DPA Images / Federico Gambarini via Hepta

Zlatan Ibrahimovic n-a mai jucat pentru Suedia de la EURO 2016. Forma traversată de atacantul lui AC Milan în acest sezon nu i-a lăsat de ales selecționerului Janne Andersson.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zlatan se află pe lista preliminară a Suediei pentru meciurile cu Goergia și Kosovo (preliminariile CM 2022) și Estonia (amical), potrivit Gazetta Dello Sport. 

Zlatan Ibrahimovic a revenit la naționala Suediei

Suedia a fost repartizată în grupa B în calificările pentru CM. Nordicii se vor duela cu Spania, Grecia, Georgia și Kosovo. Suedia s-a calificat la ultimul Mondial, în 2018, după ce a câștigat barajul cu Italia.

Ultimul meci bifat de Ibrahimovic la națională a fost împotriva Belgiei, pe 22 iunie 2016. Suedia pierdea atunci cu 0-1 și părăsea EURO cu un bilanț dezastruos: două înfrângeri și un egal în faza grupelor. 

Zlatan a debutat în naționala Suediei în 2001, într-un amical cu Insulele Feroe. De atunci, Ibrahimovic a strâns 116 selecții și a înscris 62 de goluri. 

Reclamă

În acest sezon, veteranul de 39 de ani a înscris 16 goluri în 21 de meciuri pentru AC Milan. Ibrahimovic are șanse mari să-i ducă pe rossoneri în Champions League după 8 ani de pauză. 

Zlatan Ibrahimovic, conflict cu selecționerul Suediei

Zlatan Ibrahimovic, deși traversează o formă sportivă excelentă, părea că nu va reveni vreodată la națională. În toama anului 2020, a intrat în conflict cu selecționerul Janne Andersson.

Zlatan l-a numit "incompetent" pe omul de la cârma Suediei. Ibrahimovic i-a reproșat acestuia că nu-l joacă pe Deian Kulusevski.

Reclamă 4 / 0/3

Se pare însă că cele două părți au ajuns la un numitor comun. În noiembrie 2020, selecționerul naționelei și președintele Federației din Suedia au zburat la Milano pentru a discuta cu Ibrahimovic. 

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 18:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 18:23 LIVE VIDEOAdina Diaconu – Chen Meng e ACUM în AntenaPLAY. Bernadette Szocs va juca cu Natalia Bajor 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY 17:05 VIDEOSporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă ACUM 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” Vezi toate știrile
Citește și