Închide meniul

Guardiola l-a adus la Manchester City pe cel mai tare copil de mingi din lume! La 13 ani era deja vedetă!

Antena Sport Publicat: 3 februarie 2021, 11:20

Reclamă
Guardiola l-a adus la Manchester City pe cel mai tare copil de mingi din lume! La 13 ani era deja vedetă!

Profimediaimages

Poza e ok! Așa obișnuiește să se bucure Baah după goluri. Din vară, o poate face la un nivel mult mai mare, la City

Kwadwo Baah avea 13 ani când ”faza” sa a făcut înconjurul Angliei și, apoi, al lumii întregi. Era băiat de mingi la Crystal Palace, unde și evolua, la ”pitici”. Meci cu West Ham United. Aut de poartă, timpul trece. Atunci, cel mic prinde mingea, intră pe gazon și o odihnește pe linia careului de șase metri, gata de a fi repusă. Orice secundă e prețioasă. La ”ciocănari” în poartă e Adrian San Miguel. Spaniolul surâde, îl mângâie, în treacăt, pe puști, care se retrage la locul său. A doua zi, Baah e intervievat de cei de la canalul de Youtube al celor de la Crystal Palace, unde, în câteva minute, povestește istorioara. ”Să te găsești acolo, pe gazon, și lumea să te aplaude… e o senzație incredibilă”, avea să declare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Peste câteva luni, gestul copilului este uitat, iar contractul, reziliat. Rămas fără angajament, se duce la Kinetic Academy, locul unde adolescenții erau ajutați să obțină… o echipă. ”Aici am găsit înțelegere. Da, nu eram un jucător perfect la Palace, asta e clar, sunt sincer. Mă băgam în tot felul de probleme din cauza presiunii la care eram supus, nu puteam juca cum trebuie”, avea să recunoască.

Ușor-ușor, ofertele din Anglia au început să apară. Baah a semnat cu Rochdale, din League One, în septembrie 2019. A tras tare de el. N-avea 17 ani când antrenorul i-a spus că se poate antrena cu prima echipă. Avea să strângă 10 meciuri la cei mari, în primul sezon, 17 în următorul. La 18 ani, împliniți mai zilele trecute, e deja titular, cu trei goluri marcate, primul din careiera sa de profesionist pe 15 decembrie, anul trecut, într-un 5-0 cu Wigan Athletic. Așa că cei de la Manchester City au zis să nu mai piardă timpul și i-au obșinut semnătura. Din vară, Baah, fostul copil de mingi, trece sub ordinele lui ”Pep” Guardiola. 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun Vezi toate știrile
Citește și