Închide meniul

Şi francezii dau vina pe un meci de fotbal pentru răspândirea coronavirusului: "A accelerat epidemia"

Antena Sport Publicat: 3 aprilie 2020, 17:18

Reclamă
Şi francezii dau vina pe un meci de fotbal pentru răspândirea coronavirusului: "A accelerat epidemia"

Bestimage / Philippe Lecoeur via Hepta

Meciul Lyon - Juventus a fost punctul de start al epidemiei în Franţa

58.000 de suporteri au asistat la acel joc şi, cu toate că cei 3.000 de fani ai lui Juventus au purtat brăţări roşii pentru a fi identificaţi drept posibili purtători ai virusului, lucrurile au luat după aceea o turnură incredibilă. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Acel meci a accelerat epidemia", a declarat medicul din Lyon Marcel Garrigou-Grandchamp pentru Gazzetta dello Sport. 

Cazurile de coronavirus au explodat la două săptămâni distanţă în Franţa

Medicul a publicat şi un grafic al îmbolnăvirilor din Lyon, care au început să crească la fix două săptămâni distanţă după partida dintre Lyon şi Juventus. 

Un alt meci disputat în Franţa, PSG – Borussia Dortmund, s-a desfăşurat cu porţile închise, pe data de 11 martie. Şi acolo au existat probleme, însă, pentru că 5.000 de suporteri ai lui PSG s-au strâns în preajma stadionului Parc des Princes pentru a-şi susţine favoriţii. Acest lucru s-a întâmplat, cu toate că autorităţile interziseseră la acea dată adunările mai mari de 1.000 de persoane. 

Alte două meciuri din Champions League, puncte de start ale pandemiei

Fotbalul a fost "de vină" şi pentru răspândirea coronavirusului în Spania şi Anglia. Potrivit medicilor, partida Atalanta – Valencia, disputată pe 19 februarie a declanşat cazurile din întreaga Lombardie, dar şi din Spania. 

Reclamă

Şi partida dintre Liverpool şi Atletico Madrid, jucată pe 19 februrie, cu tribunele pline, a avut un rol major în răspândirea coronavirusului. În Regatul Unit sunt peste 38.000 de cazuri confirmate şi 3.605 decese. 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:10 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). Leeds își joacă ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 14:04 LIVE VIDEORomânia – Japonia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 13:54 „Ce mesaj ați primit de la Gigi Becali?” Reacția lui Elias Charalambous. Dezvăluiri de la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului 13:48 „Lipsă totală de respect!” Galeria lui Rapid boicotează meciul cu CFR Cluj! Anunțul de ultim moment 13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și