Închide meniul

FRF pregătește modificarea care va arunca Liga 1 în aer! Planul pus la cale de Răzvan Burleanu

Alexandru Ivan Publicat: 26 aprilie 2021, 14:12

Reclamă
FRF pregătește modificarea care va arunca Liga 1 în aer! Planul pus la cale de Răzvan Burleanu

SportPictures / Razvan Pasarica via Hepta

Răzvan Burleanu, președintele FRF

Regula U21 este contestată de aproape toate echipele din Liga 1. În prezent, antrenorii sunt obligați să alinieze în primul "11" doi jucători sub 21 de ani, iar unul dintre aceștia trebuie să rămână în teren tot meciul. Burleanu e gata să înăsprească regula, anunță GSP. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răzvan Burleanu schimbă regula U21

Răzvan Burleanu va propune ca și cel de-al doilea jucător sub 21 de ani să fie nevoit să stea în teren cel puțin 45 de minute. În aceste condiții, antrenorii nu vor mai putea fenta regula. Adesea, cel de-al doilea jucător sub 21 de ani era schimbat după primele minute sau chiar secunde din meci. 

Potrivit sursei citate, regula U21 are șanse mari să fie modificată. Ea va fi dezbătută în cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF, care va avea loc joi.

Aproape toate echipele au efectuat schimbări în timpul meciurilor pentru a sfida această regulă. Singurele formații care nu au recurs la astfel de metode sunt FCSB, Chindia, FC Voluntari și Viitorul.

LPF nu e de acord cu regula U21

LPF cere eliminarea acestei reguli, iar cel care s-a pronunțat în acest sens a fost Justin Ștefan, secretarul general al Ligii. Argumentul principal este că antrenorii nu pot să alinieze cel mai bun "11" posibil.

Reclamă

"Regula a fost impusă de FRF, iar eu sunt unul dintre contestatarii acelei reguli. Nu i s-a dovedit eficiența, iar în fotbalul profesionist trebuie să bagi în teren cel mai bun 11, nu cel mai bun 10 sau cel mai bun 9. De aceea se face acea schimbare, ca să se ocolească acea regulă”, a spus Justin Ștefan în luna ianuarie. 

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:19 Mihai Rotaru a dezvăluit, chiar înainte de Universitatea Craiova – FCSB, ce obiectiv i-a trasat lui Costel Gâlcă 10:50 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Ioana Sîngeorzan joacă de la 11:40, live în AntenaPLAY 10:48 Foto„Wow!” Fiica lui Marius Şumudică, şedinţă foto spectaculoasă. Sarah le-a aprins imaginaţia fanilor cu o apariţie electrizantă 10:40 „Dacă mi-ar da 35.000 de euro, tot aş zice nu!” Fostul campion cu FCSB îl refuză categoric pe Gigi Becali 10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă Vezi toate știrile
Citește și