Închide meniul

EXCLUSIV AS.ro LIVE | ”Șocant!” Costurile pregătirii arbitrilor pentru sistemul VAR au crescut de cinci ori peste noapte. LPF vrea să plătească toate costurile

Silviu Corneanu Publicat: 15 martie 2021, 11:47 / Actualizat: 12 mai 2021, 8:14

Reclamă
EXCLUSIV AS.ro LIVE | ”Șocant!” Costurile pregătirii arbitrilor pentru sistemul VAR au crescut de cinci ori peste noapte. LPF vrea să plătească toate costurile

AS.ro

Marius Avram a fost invitat la AS.ro LIVE

Pentru a se implementa sistemul VAR în Liga 1 totul depinde de negocierile dintre LPF, FRF și provider-ul tehnic. Marius Avram a anunțat că Liga este dispusă să plătească toate costurile, dar negocierile s-au împotmolit în momentul în care Federația a mărit costurile pentru pregătirea arbitrilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Avem doi arbitrii care sunt certificați VAR, Ovidiu Hațegan și Istvan Kovacs, împreună cu brigăzile lor. Ei au fost pregătiți de UEFA. Pentru a introduce VAR-ul în România trebuie ca trei părți să se pună de acord, FRF, LPF și provider-ul tehnic. 

Liga a spus așa: domne, noi, ca organizator de competiții, vă punem la dispoziție tot, noi plătim tot, tot ce trebuie din punct de vedere tehnic. Plătim baremurile arbitrilor care vor apărea, tehnicienii din cabina VAR, dubițele acele, tot. Pregătirea arbitrilor este responsabilitate a Federației. 

FRF a spus DA, estimăm că o să coste undeva la 100-150 de mii de euro. Ulterior, Federația a revenit și a spus că va costa totul 500-550 de mii de euro. Șocant! Toată pregătire arbitrilor costă 200.000 de euro, de la liga 1, a doua sau a treia. Defalcat așa pe costuri, rămâi șocat de ce apare acolo. Eu dacă tot dau bani, vreau să știu pe ce dau”, a dezvăluit Marius Avram la AS.ro LIVE.

Proiectul VAR, folosit pentru campanie electorală la alegerile FRF

Marius Avram susține că proectul indtroducerii sistemului VAR în România este folosit pentru campania electorală, la următoarele alegerii de la FRF. 

Reclamă
Reclamă

Fostul arbitru susține că este devreme să avem VAR la începutul sezonului viitor. Cel mai probabil, sistemul VAR va fi introdus în România din play-off-ul sezonului următor.

Astăzi are loc o consultare cu toate cluburile pentru a vedea care este poziția comună. Dacă FRF înțelege că e treaba lor să pregătească arbitrii, eu cred că vom avea VAR. Vom avea VAR din campionatul următor. Din septembrie? Este devreme. 

Teama mea este că acest proiect VAR este folosit în scop electoral, fiind alegerile la FRF anul următor. Se întârzie pentru a băga ei primii în Cupa României. OK, nu este o chestie de orgoliu. Băgați voi primii, dar să avem după și în Liga 1”, a mai spus Marius Avram la AS.ro LIVE.

Reclamă

  • AS.ro LIVE, emisiunea moderată de Cătălin Oprişan, este LIVE de luni până vineri, de la ora 10:30, pe pagina www.as.ro/live, dar și pe Facebook/AntenaSport și Youtube/Antenasport. Edițiile integrale pot fi urmărite pe antenaplay.ro.
Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:34

Cum a fost surprins Dan Şucu, după ce Rapid a rămas fără victorie în Giuleşti! Reacţia nervoasă a lui Victor Angelescu

0:21

„Facem prea multe greşeli!” Marius Şumudică şi-a taxat jucătorii, după Rapid – Oţelul 0-0! Ce a spus despre N’Jie şi Boupendza

0:01

„Am pierdut două puncte!” Dorinel Munteanu, discurs ferm după Rapid – Oţelul 0-0! Mesaj dur pentru contestatari

23:25 28 sept.

Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1

23:18 28 sept.

Accidentare teribilă în Rapid – Oţelul! Jucătorul a început să plângă pe teren şi a fost scos pe targă

22:59 28 sept.

Dan Petrescu, mesaj direct despre FCSB după CFR Cluj – UTA 1-3! Ce a spus despre marea rivală

1 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 2 VIDEOBenfica a dat recital cu Gil Vicente, live în AntenaPLAY. Spectacol total pe Da Luz 3 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 4 Prima izbucnire nervoasă a lui Zeljko Kopic în România: „De ce mă tot întrebați?”. Antrenorul lui Dinamo a cedat 5 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League 6 „Ce inconştienţi!” Gest scandalos al fanilor dinamovişti în finalul meciului cu Botoşani. Echipa lui Kopic, aproape de dezastru
Citește și