Închide meniul

UEFA a făcut lumină în cazul Colţescu! În ce competiţii este suspendat arbitrul român, după scandalul de rasism de la Paris

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 9 martie 2021, 18:44 / Actualizat: 12 mai 2021, 8:14

UEFA a făcut lumină în cazul Colţescu! În ce competiţii este suspendat arbitrul român, după scandalul de rasism de la Paris

profimediaimages.ro

UEFA a făcut lumină în cazul Colţescu

UEFA l-a suspendat pe Sebastian Colţescu, deşi acesta nu a fost găsit vinovat pentru rasism, ci pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astăzi, Federaţia Română de Fotbal a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că arbitrul român este suspendat doar în competiţiile UEFA. Astfel, "centralul" va putea să arbitreze în Liga 1. 

"Comisia de Etică și Disciplină UEFA a lămurit situația lui Sebastian Colțescu, menționând că sancțiunea arbitrului român se aplică doar în competițiile UEFA.

Luni, Comisia de Etică și Disciplină UEFA a anunțat suspendarea lui Sebastian Coltescu de la îndeplinirea oricărei funcții de arbitru până la sfârșitul sezonului 2020/21, adică până la 30 iunie 2021, fără a specifica dacă sancțiunea se aplică sau nu pe teritoriul României. Decizia a fost luată în urma incidentelor de la partida PSG – Istanbul Bașakșehir, din Liga Campionilor, disputată în decembrie 2020.

În această seară, UEFA a confirmat oficial că suspendarea arbitrului român se aplică doar în competițiile UEFA. Astfel, Sebastian Colțescu va avea dreptul de a arbitra în competițiile interne." se arată pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Reclamă

Program educaţional pentru Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre

Asistentul Octavian Şovre a primit avertisment, din acelaşi motiv, iar acesta, alături de Sebastian Colţescu, va participa la un program educaţional. 

"În același caz, asistentul Octavian Șovre a fost avertizat. Ambii arbitri români trebuie să participe la un program educațional până la data de 30 iunie 2021." informează FRF.

Sebastian Colţescu, în mijlocul unui scandal internaţional de rasism

Haosul care a provocat scandalul de rasism a început în minutul 13 al partidei dintre PSG şi Başakşehir. Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru", atunci când a vorbit cu Haţegan despre Pierre Webo, iar fostul atacant camerunez a răbufnit.

Reclamă 4 / 0/3

"De ce ai spus 'negru'? De ce spui 'negru'?", a răbufnit camerunezul la adresa arbitrului de rezervă. Colţescu a încercat să se apere şi să transmită că nu a folosit nicio tentă rasistă, dar nu i-a putut convinge pe oficialii lui Başakşehir. "Eşti un rasist", s-a auzit strigând antrenorul turcilor, Okan Buruk.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:11 David Miculescu, în cea mai bună formă de la transferul la FCSB! A marcat din nou şi a declanşat nebunia pe Arena Naţională 20:58 „Am intrat în vacanță!” Ioan Ovidiu Sabău și-a făcut praf jucătorii, după FCU Craiova – U Cluj 3-2 20:33 LIVE VIDEOBenfica – Braga se joacă ACUM în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 LIVE TEXTFCSB – Farul 1-0! David Miculescu a dat lovitura! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore Vezi toate știrile
Citește și