Închide meniul

Reacția LPF, după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus la Dinamo: ”Va fi demarată o anchetă epidemiologică!” Cele trei scenarii

Antena Sport Publicat: 11 iunie 2020, 9:08 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:25

Reclamă
Reacția LPF, după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus la Dinamo: ”Va fi demarată o anchetă epidemiologică!” Cele trei scenarii

Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta

Primul caz de coronavirus din fotbalul românesc

Magazionerul clubului a fost testat pozitiv pentru coronavirus și se va declanșa o anchetă epidemiologică pentru a se stabili dacă acesta a intrat în contact cu jucătorii. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Este o persoană din cadrul clubului, nu face parte din cadrul personalului relevant pentru fotbal, respectiv jucători, staff tehnic, staff medical. Este urmată procedura legală, urmează să fie informată Direcția de Sănătate Publică competentă, să vedem unde a avut loc testarea. Va fi demarată o anchetă epidemiologică, se vor stabili contacții persoanei respective, iar acele persoane vor fi izolate timp de 14 zile.

Vom vedea când se termină ancheta epidemiologică pentru a decide dacă partida Dinamo – Chindia se poate disputa sau nu. Trebuie analizată varianta reprogramării. Dacă ancheta nu se termină până sâmbătă dimineață, este clar că meciul va trebui programat la o dată ulterioară.

Dacă se stabilește mai devreme că jucătorii au avut contact cu persoana respectivă, aceștia intră în izolare și partida nu se mai poate disputa. Deci avem trei situații: se termină ancheta și nu e nicio problemă, nu se finalizează ancheta în timp util sau se finalizează ancheta și există jucători care au avut contact cu persoana respectivă.

Meciurile lui Dinamo ar putea fi reprogramate

În a treia situație, Dinamo nu mai poate disputa jocul. În această situație, jucătorii ar intra în izolare timp de 14 zile, cum prevede legislația României. În cel mai rău caz vom analiza situația, pentru că avem niște alternative în acest moment", a spus Justin Ștefan, pentru Digi Sport.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:17 Cursa de sprint de la Marele Premiu din Miami, 19:00, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 13:07 „Îmbătrânește urât! El e tatăl Cooperativei” Atac total la adresa lui Mircea Lucescu, după acuzațiile incredibile de blat 12:56 Noi detalii despre starea lui George Pușcaș, după operație! Veste importantă pentru Edi Iordănescu, înainte de EURO 12:10 „E fratele meu mai mic!” Dennis Man, mesaj superb despre relația cu Valentin Mihăilă! A vorbit și despre echipa națională 11:34 „E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu 11:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă de la 17:30. Spectacol în Liga Portugal 11:03 „Instanța spune că e primul titlu al FCSB-ului!” Ce a spus Adi Popa despre șansele ca echipa lui Gigi Becali să revină în Ghencea 10:38 Leeds – Southampton LIVE VIDEO în AntenaPLAY (14:30). „Păunii”, la ultima șansă pentru promovarea directă în Premier League 10:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 10:06 „Aștept să îmi termin contractul” Daniel Oprița vrea să plece de la CSA Steaua! Cu ce echipe negociază Vezi toate știrile
Citește și