Închide meniul

Copa America, suspendată! Argentina a pierdut și ea organizarea. Motivul real anunțat de sud-americani

Antena Sport Publicat: 31 mai 2021, 10:30

Reclamă
Copa America, suspendată! Argentina a pierdut și ea organizarea. Motivul real anunțat de sud-americani

Profimediaimages

Copa America, suspendată!

„Conmebol informează că, având în vedere circumstanţele actuale, a decis să suspende organizarea Copei America în Argentina”, se menţionează într-un comunicat al forului sud-american.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Copa America suspendată! Argentina a pierdut organizarea

Conmebol precizează că analizează „oferta altor ţări care şi-au exprimat interesul de a găzdui turneul continental”. Printre opţiunile posibile se numără Chile, după cum a menţionat recent un oficial Conmebol, argentinianul Gonzalo Belloso.

Copa America este cea mai importantă competiţie internaţională organizată de Conmebol. Argentina ar fi trebuit să găzduiască Copa America împreună cu Columbia, ţară în care tulburările sociale au dus la pierderea a zeci de vieţi şi au făcut imposibilă organizarea competiţiei.

În ceea ce priveşte Argentina, ministrul Sănătăţii, Carla Vizzotti, a avertizat recent despre dificultăţile de a organiza turneul, deoarece ţara de 45 de milioane de locuitori trece prin cea mai critică perioadă a pandemiei, cu peste 41.000 de persoane infectate doar joi. Argentina a depăşit 3,7 milioane de cazuri pozitive şi 77.000 de decese de la începutul stării de urgenţă sanitară.

”Mă frapează că va avea loc Copa America în această situație complicată în care ne aflăm (n.red. referitor la pandemia de coronavirus). Trebuie să acordăm prioritate sănătății”, a declarat Luis Suarez, citat de El Observador.

Reclamă

50.000 de doze de vaccin Sinovac pentru Copa America

Confederaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a primit, în aprilie, în Uruguay, lângă Montevideo, 50.000 de doze de vaccin anti-Covid Sinovac din China, informează lequipe.fr.

Dozele sunt destinate jucătorilor, antrenorilor şi arbitrilor de la Copa America din această vară. Preşedintele forului sud-american, Alejandro Dominguez, a precizat că „jucătorii care aleg să nu fie vaccinaţi nu vor fi penalizaţi sau excluşi din competiţiile Conmebol”. Totodată, el a adăugat că vaccinurile „nu vor înlocui în niciun fel protocolul de sănătate”.

Australia şi Qatar au refuzat invitaţia de a participa la Copa America. Competiţia, amânată din 2020, va fi organizată cu zece echipe sud-americane. Meciul de deschidere va avea loc între Argentina şi Chile.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” Vezi toate știrile
Citește și