Închide meniul
Foto

Drama unei campioane a Spaniei: „Plângeam de durere! Am primit doar oase la masă!”

Antena Sport Publicat: 10 martie 2023, 17:04

Drama unei campioane a Spaniei

Maria Ano a fost abuzată de antrenorii săi

Maria Ano a fost abuzată de antrenorii săi / Profimedia

  • Drama unei campioane a Spaniei
  • „Plângeam de durere! Am primit doar oase la masă!”

S-a aflat drama unei campioane a Spaniei. Maria Ano a rupt tăcerea și a dezvăluit tratamentul inuman la care a fost supusă de antrenorii săi. De 10 ori campioană la gimnastică ritmică, sportiva de 20 de ani a povestit clipele de coșmar prin care a trecut de-a lungul carierei sale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maria Ano a făcut performanțe uriașe în sport, însă a suferit enorm pentru a-și îndeplini visul. Tânăra gimnastă a dezvăluit că a fost abuzată de antrenorii săi. Iberica era supusă unor antrenamente spartane și primea interdicții uluitoare la mâncare.

Drama unei campioane a Spaniei: „Plângeam de durere! Am primit doar oase la masă!”

„Am primit oase la masă. Ajunsesem să cântăresc 38 de kilograme!”, a fost strigătul de disperare al Mariei Ano, în presa din Spania.

Reclamă

Ano a devenit de 5 ori campioană individuală și de 5 ori campioană pe echipe, la gimnastică ritmică. În prezent, tânăra de 20 de ani studiază Finanțe și încearcă să treacă peste zilele în care era chinuită de antrenori.

Apogeul a fost atins când, în timpul Campionatului European din 2018, Mariei și colegelor sale le-a fost interzis să mănânce zile întregi, din același motiv: să nu ia în greutate.

Reclamă

„Ce s-ar fi întâmplat cu mine dacă aș fi fost tratată diferit… Lucrurile încep să meargă prost când îți dai seama că nu ești respectată și ți se spune <proastă>, <nebună>, <grasă>.

Metodele antrenorilor erau atât de abuzive încât am ajuns să cântăresc 38 de kilograme! Iar antrenorii chiar ne felicitau că am slabit. Ajungeam să tremur atunci când mâncam cu verișorii mei, pentru că știam că voi fi cântărită după.

Ne forțau să urcăm scări fără să ne oprim, făceam exerciții cu greutatea lor pe corpurile noastre, plângeam de durere. Sportul de elită e dur, într-adevăr, dar metodele acestea erau aproape sadice.

Reclamă 4 / 0/3

Eram pedepsită cu mâncarea. După un antrenament ratat, am primit oase la masă. Mâncam ciorbă fără tăiței, pentru că pastele făinoase îngrășau. Uneori nici banane nu aveam voie să mâncăm, tot ca să nu luăm în greutate. La Campionatul European din 2018, erau zile în care nu mâncam, beam doar apă tonică”, a povestit Maria Ano, potrivit sport.es

Maria Ano, abuzată de antrenorii săi: „Mi-au spus că sunt nebună și că am nevoie de psiholog!”

Maria Ano ajunsese într-o stare psihică îngrozitoare, motiv pentru care a decis să meargă la psiholog. Acolo, ea a realizat în ce situație se afla și a decis să schimbe lucrurile.

Campioana Spaniei și-a reclamat antrenorii pentru tratamentul oribil la care era supusă. În decembrie 2022, Tribunalul Administrativ al Sportului din Spania l-a suspendat pe unul dintre antrenorii săi.

„Deoarece a fost ceva care s-a întâmplat în mod regulat, am normalizat situația. Plecam de la antrenament plângând, veneam acasă, plângeam în camera mea, făceam un duș și dormeam. Rareori am vorbit cu mama despre ce mi se întâmpla la antrenamente.

Nu voiam să mă plâng, pentru că era singurul club din orașul meu și știam că mă dau afară dacă vorbesc, iar visul meu va lua astfel sfârșit. Nu credeam că dacă vorbesc se va rezolva, mă gândeam că lucrurile se vor înrăutăți dacă vorbesc.

Într-o zi, unul dintre antrenorii mei mi-a spus că sunt nebună și că am nevoie de psiholog. M-am dus la psiholog și acolo mi s-au deschis ochii, mi-am dat seama că nu e normal ce se întâmplă, terapia m-a ajutat”, a mai declarat Maria Ano.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Irina Deleanu, apariţie de senzaţie în costum de baie! A sărbătorit, pe un iaht, alături de Annaliese Drăgan
Extra • 14 oct., 18:56
FOTO
Irina Deleanu, apariţie de senzaţie în costum de baie! A sărbătorit, pe un iaht, alături de Annaliese Drăgan
irina deleanu
Diverse • 7 feb., 11:49
EXCLUSIV AS.ro LIVE | Povești fabuloase din viața unei sportive de gimnastică ritmică: ”Am mâncat un cozonac întreg!” Dezvăluirile Irinei Deleanu
irina deleanu
Diverse • 4 feb., 12:35
EXCLUSIV AS.ro LIVE | Irina Deleanu, povești de la concursurile de gimnastică ritmică: ”S-a rupt panglica chiar înainte să intre. Ne tremurau mâinile!”
Irina Deleanu (dreapta) a terminat a șasea la Jocurile Olimpice de la Barcelona
Gimnastică • 4 feb., 9:55
EXCLUSIV AS.ro LIVE | INCREDIBIL: Am avut două gimnaste calificate la Seul, dar nu am mers pentru că n-am garantat medalii!!!