Închide meniul

Are tricou cu boiler. Mvumbi, ”Baby Shaq”, uriașul de la ”Mondialele” de handbal, a fost eliminat, dar a primit trofeul ”Omul meciului”

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 20 ianuarie 2021, 10:09

Are tricou cu boiler. Mvumbi, ”Baby Shaq”, uriașul de la ”Mondialele” de handbal, a fost eliminat, dar a primit trofeul ”Omul meciului”

Hepta

Gauthier Mvumbi, un băiat care a atras atenția atât prin numprul kilogramelor, dar și prin cel al golurilor marcate

Gauthier Mvumbi, pivotul naționalei Republicii Democrate Congo, a fost, fără îndoială, atracția primei faze a Campionatului Mondial de Handbal Masculin din Egipt. Jucătorul de la Dreux AC a ieșit la rampă cu greutatea sa, cu tricoul cu ”boiler”, dar și prin faptul că a reușit să marcheze patru goluri Danemarcei, ”șerifa” lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Republica Democrată Congo a pierdut, 34-27, cu Bahrainul, deși până la pauză a reușit să mențină o diferență mică (14-12), având, la un moment dat, două goluri avans, 9-7. Mvumbi a punctat de cinci ori din cinci încercări, dar, pe final, trupa sa a pierdut gaz. Cu toate că a fost eliminat, Gauthier a fost desemnat de către organizatori, ”MVP”-ul partidei, terminând competiția cu 13 reușite din 14 șuturi! R.D. Congo a ieșit din grupa cu Argentina, Danemarca și Bahrain pe ultimul loc, dar nu pleacă acasă, pentru că va evolua în ”Cupa Președintelui”, alături de celelalte formații de pe ultimul loc (Tunisia și Angola).

Poreclit ”Baby Shaq”, mai ales că fostul mare baschetbalist american a și dialogat cu el, Mvumbi s-a arătat extrem de dezamăgit. Nici măcar n-a surâs când a primit trofeul de ”Omul meciului”. ”Aș fi preferat să câștigăm, dar cred că ne-am arătat valoarea și am luptat până la capăt. Suntem orgolioși de ceea ce am realizat, dar triști pentru eliminare. Doream să fi învins pe teren iare ue să nu câștig acest trofeu, dar asta este”, a spus el la finalul meciului.

La acest campionat mondial, până acum, R.D. Congo a pierdut cu Argentina, 28-22, cu Danemarca, 39-19, api cu Bahrain, 34-27, primind 101 goluri și marcând 68. 13 dintre acestea au fost opera ”uriașului”, despre care încă nu se știe dacă posedă 110 sau 137 kilograme.

Reclamă
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte Vezi toate știrile
Citește și