Închide meniul
Foto

Alegeri FRH | Constantin Din este noul președinte al Federației Române de Handbal! Alexandru Dedu, detronat

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 aprilie 2022, 15:50

Alegeri FRH | Constantin Din este noul președinte al Federației Române de Handbal! Alexandru Dedu, detronat

Bogdan Voina îl susţine pe Constantin Din în turul 2

AS.ro

Alegeri FRH | Constantin Din a devenit noul președinte al Federației Române de Handbal. El l-a învins în turul al doilea pe fostul șef al Federației, Alexandru Dedu, cu o diferență izbitoare de voturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandru Dedu, Bogdan Voina, Constantin Din şi Maximilian Gavrilă au fost candidaţii pentru a conduce soarta handbalului românesc în următorii patru ani. Câştigătorul s-a decis în turul al doilea, în cadrul Adunării generale a forului.

Alegeri FRH. Constantin Din este noul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal!

Update 15.50: Constantin Din este noul președinte al Federației Române de Handbal. El a obținut 157 de voturi și l-a învins pe Alexandru Dedu, care a strâns numai 66. Alte două voturi au fost anulate.

Update: Constantin Din are parte de susţinerea lui Bogdan Voina în turul doi. Cei doi au dat mâna pe hol, sub privirile jurnaliştilor.

Update: Rezultatele votului din primul tur – Constantin Din (95 de voturi), Alexandru Dedu (78 de voturi), Bogdan Voina (48 de voturi) și Maximilian Gavrilă (1 vot). Constantin Din urmează să se dueleze în turul doi cu Alexandru Dedu!

Reclamă

Update: Preşedintele secţiei de handbal de la CSM Bucureşti, Remus Drăgulescu, a protestat după ce legendele handbalului românesc nu au fost primite în sală. Cristina Vărzaru l-a contrat şi i-a spus că Statutul nu poate fi schimbat, spre nemulţumirea mai multor persoane aflate în jurul ei.

Update:Cine nu-şi recunoaşte trecutul, nu are viitor. Nu e posibil ca un triplu campion, un dublu campion… de unde şi noi ne tragem seva, o parte dintre cei care sunt în sală… sunt aici nişte reprezentanţi ai unor primari sau viceprimari care au venit cu ordin să schimbe delegaţiile. Nu au nicio tangenţă cu hanbalul. Este inacceptabil ca şi aici să apară diferite influenţe.

Suntem în urna a 3-a şi urna a 4-a. Acum 7 ani, dacă cineva ne spunea că vom ajunge în urna a 3-a cu handbalul feminin, îl trimitea direct la Socola sau la Spitalul 9. Acum iată că este o realitate„, a declarat Gheorghe Tadici.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Cristian Gaţu, preşedinte de onoare al FRH, a declarat că îşi va da demisia dacă Alexandru Dedu va obţine un nou mandat.

Update: Cornel Oţelea, triplul campion mondial, este unul dintre cei care nu au primit acceptul să participe la alegeri şi stă la masă alături de alţi handbalişti care au scris istorie la naţionala României.

Update: Radu Voina, Cristian Gaţu şi alte legende ale handbalului românesc nu au fost primiţi în sală.

Pentru a câştiga încă din primul tur, unul dintre cei patru candidaţi trebuie să obţină 114 voturi, adică 50%+1 din numărul total de voturi.

La 50 de ani, actualul şef al FRH, Alexandru Dedu, candidează pentru al treilea mandat, el fiind ales pentru prima dată în funcţie în februarie 2014. Fost component al naţionalei, cu care s-a clasat pe locul 8 la JO din 1992, şi câştigător la nivel de club al Ligii Campionilor, Dedu a condus forul naţional în ultimii opt ani. Al doilea mandat l-a câştigat la doar un vot diferenţă în faţa Narcisei Lecuşanu, oficial IHF în prezent.

Bogdan Voina candidează pentru a conduce handbalul românesc

Un alt candidat este Bogdan Voina (43 de ani), fiul fostului mare handbalist Radu Voina. Voina jr. a activat şi el la echipa naţională, iar la nivel de club cea mai îndelungată perioadă a petrecut-o la Steaua Bucureşti, cu care a cucerit Challenge Cup în 2006.

Constantin Din (53 de ani) este fost arbitru la nivel de mari competiţii internaţionale, iar în prezent este observator EHF. Din candidează pentru prima dată pentru funcţia de preşedinte al FR Handbal.

Reclamă

Tot în premieră candidează şi Maximilian Gavrilă (68 de ani), antrenor emerit şi preşedinte al ACS Şcoala 181 Bucureşti, unde a format mai multe jucătoare care au ajuns la echipe puternice de club din Liga Naţională şi la prima reprezentativă.

Potrivit FRH, la alegerile din 28 aprilie vor vota pentru un mandat de patru ani la conducerea forului (preşedinte, vicepreşedinte şi membri ai Consiliului de Administraţie) 245 de reprezentanţi ai structurilor afiliate din ţară.

Recomandări
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)
  • Constantin Din este noul președinte al Federației Române de Handbal

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” Vezi toate știrile
Citește și