Închide meniul
Foto

Imagini uluitoare cu Florentin Pera, după ultimul meci al României la Campionatul Mondial! Bucurie fără margini a selecţionerului

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 decembrie 2023, 20:51

Reclamă
Imagini uluitoare cu Florentin Pera, după ultimul meci al României la Campionatul Mondial! Bucurie fără margini a selecţionerului

Imagini uluitoare cu Florentin Pera, după Polonia - România 26-27

Florentin Pera, după victoria României cu Polonia / Captură Digi Sport

Au fost imagini uluitoare cu Florentin Pera, după ultimul meci al României la Campionatul Mondial. Tricolorele au reuşit să învingă cu mari emoţii Polonia, scor 27-26, dar nu mai aveau nicio şansă la calificarea în sferturile de finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reprezentativa noastră a conduc chiar şi cu cinci goluri în repriza secundă a meciului cu Polonia, dar s-a văzut condusă cu 6 minute înainte de final. În cele din urmă, a izbutit să se impună cu 27-26.

Imagini uluitoare cu Florentin Pera, după Polonia – România 26-27

Imediat după fluierul final, a fost o bucurie de nedescris pe banca României. Florentin Pera s-a extaziat la maximum şi şi-a îmbrăţişat jucătoarele (VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS).

Din păcate, România şi-a spulberat şi ultimele şanse la calificarea la Turneul Preolimpic. Avea nevoie de un succes la 10 goluri împotriva Poloniei, dar şi de alte rezultate favorabile. Astfel, tricolorele vor încheia Campionatul Mondial pe locul 12.

România, victorie la limită cu Polonia

Naţionala de handbal feminin a României a învins luni, la Herning, reprezentativa Poloniei, scor 27-26 (13-10), şi a încheiat grupa III pe locul 3, cu 6 puncte, urmând a reveni în ţară marţi. Pentru Cristina Neagu, care a jucat într-un singur meci la Herning, a fost ultima participare la un Campionat Mondial, potrivit propriei declaraţii.

Reclamă

Principalele marcatoare tricolore au fost Buceschi 11 goluri, Laslo 5, Pintea 4, iar pentru Polonia s-a remarcat Balsam 8, anunţă news.ro.

Tot luni s-a mai jucat în grupa principală III partida Japonia – Serbia 22-20, iar ultima dispută a zilei este între Germania – Danemarca, cele două echipe calificate în sferturile de finală.

România a ratat faza sferturilor şi, implicit, calificarea directă la turneele preolimpice, urmând a încheia competiţia pe locurile 9-12.

Reclamă 4 / 0/3

În sferturi s-au calificat Suedia (grupa I), Norvegia, Franţa (II), Germania, Danemarca (III), Olanda, Cehia (IV). Ultima calificată va fi decisă în grupa I, între Muntenegru şi Croaţia, după partidele de luni.

Sferturile de finală ale CM vor avea loc în 12-13 decembrie, semifinalele în 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie. Forul internaţional de handbal (IHF) urmează să anunţe, în funcţie de clasamentul final al CM, echipele participante la turneele preolimpice, din aprilie 2024.

Ce a făcut România la Campionatul Mondial de handbal feminin 2023

Rezultatele complete ale României la Campionatul Mondial sunt: 44-19 cu Chile, 37-28 cu Serbia, 23-39 cu Danemarca (grupa preliminară E), 22-24 cu Germania, 32-28 cu Japonia, 27-26 cu Polonia (grupa principală III).

Delegaţia României va reveni în ţară marţi, cu o cursă aviatică la Bucureşti, la ora 19.50.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Nu a jucat la ediţia precentă a CM şi a anunţat că va fi ultima sa participare la ediţia din 2023 şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Astfel, Campionatul Mondial din 2023 ar fi ultimul din cariera sa, care include 7 participări la turnee finale CM, 8 la turnee finale CE şi două ediţii de Jocuri Olimpice.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:37 LIVE VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu – Amir Hossein Hodaei e acum LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
Vezi toate știrile
Citește și