Închide meniul
Foto

Imaginile bucuriei tricolorilor, după ce România a devenit campioană mondială la minifotbal! Cum au sărbătorit victoria fabuloasă

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 noiembrie 2023, 21:05

Imaginile bucuriei tricolorilor, după ce România a devenit campioană mondială la minifotbal! Cum au sărbătorit victoria fabuloasă

Imaginile bucuriei tricolorilor, după ce România a devenit campioană mondială la minifotbal

Tricolorii au declanşat fiesta pe teren / Colaj Instagram

Au apărut imaginile bucuriei tricolorilor, după ce România a devenit campioană mondială la minifotbal. Jucătorii lui Virgil Bejenaru au triumfat după o finală incredibilă cu Kazahstan, câştigată la lovituri de la 7 metri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reprezentativa României a câştigat, în premieră, Cupa Mondială de minifotbal, în emiratul Ras Al Khaimah (Emiratele Arabe Unite). A obţinut o victorie dramatică în finala cu Kazahstanul, cu scorul de 12-11, la loviturile de departajare.

Imaginile bucuriei tricolorilor, după ce România a devenit campioană mondială la minifotbal

Bogdan Covaci a fost cel care a marcat golul care i-a adus României trofeul. Imediat după ce a trimis mingea în poartă, a fost îmbrăţişat de coechipieri. S-a declanşat imediat fiesta pe teren. Nu a lipsit nici hora bucuriei!

Jucătorii României au intrat şi cu tricolorul pe umeri şi au sărbătorit în faţa fanilor (VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS). La festivitatea de premiere, portarul Dragoș Nițu a fost desemnat MVP-ul Campionatului Mondial. Marius Balogh, eroul din finală, a primit trofeul pentru cel mai bun marcator al competiţiei. Cu „dubla” din finala cu Kazahstan a ajuns la 6 goluri.

Felicitări tricolorilor pentru performanţă! Primul trofeu mondial al naţionalei noastre de minifotbal!”, este mesajul postat pe Facebook de Agenţia Naţională pentru Sport.

Reclamă

Şi FRF a felicitat naţionala de minifotbal. “Felicităm naţionala de minifotbal a României care a câştigat finala Campionatului Mondial găzduit de Emiratele Arabe Unite, 14-13 la lovituri de departajare, în faţa Kazahstanului!

România, victorie uriaşă în finala cu Kazahstan

Kazahii au condus cu 2-0 în timpul regulamentar, prin autogolul lui Mircea Ungur (24) şi golul lui Avel Tarjanov (37), dar tricolorii au egalat în finalul timpului regulamentar, graţie reuşitelor lui Marius Balogh (49, 50).

În prelungiri nu s-a marcat, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare. România a avut de trei ori şansa de a obţine victoria, după ce kazahii au ratat, dar pe rând Mircea Ungur, Mircea Popa şi Gabriel Dumitraşcu au ratat. La a 30-a lovitură, Bogdan Covaci a marcat golul victoriei, după ce Dragoş Niţu apărase şutul lui Evgheni Biriukov.

Reclamă 4 / 0/3

Au executat în ordine loviturile de departajare: Vitali Grigoriev 1-0 (gol), Marius Balogh 1-1 (gol), Alexei Zabogonski 2-1 (gol), 2-2 Andrei Şumălan (gol), Daniar Togaibaev 3-2 (gol), Vasile Pop 3-3 (gol), Uralbek Ieghizbaev 3-3 (ratare – a apărat Dragoş Niţu), Mircea Ungur 3-3 (ratare – pe lângă), Aleksandr Kisliţîn 4-3 (gol), Vlad Mocanu 4-4 (gol), Nursultan Jusupov 5-4 (gol), Alexandru Bourceanu 5-5 (gol), Aslanbek Arşkenov 6-5 (gol), Andrei Ferik 6-6 (gol), Baktiar Juşnov 7-6 (gol), Andrei Balea 7-7 (gol), Janibek Setjan 8-7 (gol), Viorel Neacşa 8-8 (gol), Avel Tarjanov 9-8 (gol), Dragoş Niţu 9-9 (gol), Ilia Mun 10-9 (gol), Saron Chirică 10-10 (gol), Andrei Mironov 10-10 (bară), Mircea Popa 10-10 (ratare – a apărat Daniar Togaibaev), Aleksandr Ruşinas 11-10 (gol), Andrei Nemiţanu 11-11 (gol), Bakir Dikanbaev 11-11 (ratare – pe lângă), Gabriel Dumitraşcu 11-11 (ratare – a apărat Aleksandr Ruşinas), Evgheni Biriukov 11-11 (ratare – a apărat Dragoş Niţu), Bogdan Covaci 11-12 (gol).

Tricolorii au devenit noii campioni mondiali

România a înregistrat următoarele rezultate la CM 2023: 10-1 cu Sudanul, 3-2 cu Spania, 0-0 cu SUA, în grupă, 7-0 cu Thailanda în optimi, 2-0 cu EAU în sferturi, 3-0 cu Ungaria în semifinale, 12-11 la loviturile de departajare (2-2, după prelungiri) cu Kazahstanul în finală.

Kazahstanul, campioană europeană în 2016, a învins semifinale formaţia Azerbaidjanului, deţinătoarea titlului european, cu scorul de 3-2.

În 2018, România a învins Kazahstanul cu 3-1 la loviturile de departajare în semifinalele EMF EURO, anunţă agerpres.ro. Tricolorii au învins Kazahstanul cu 3-2 şi în 2017, în faza grupelor Campionatului European.

România, care a jucat treia semifinale mondiale consecutive, avea două medalii de bronz la Cupa Mondială din trei participări, în SUA (2015) şi Australia (2019). Trofeul de campioană mondială era singurul titlu major care lipsea din vitrina naţionalei, încununată în trecut de şase ori campioană europeană (2010-2015) şi vicecampioană la ultimele două ediţii ale EMF EURO (2018 şi 2022).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis Vezi toate știrile
Citește și