Închide meniul
Foto

Şi „tricolorii” au Mondialul lor! România este favorită la turneul final de fotbal-tenis

Reclamă

Antena Sport Publicat: 28 noiembrie 2022, 19:15 / Actualizat: 28 noiembrie 2022, 21:17

Şi „tricolorii” au Mondialul lor! România este favorită la turneul final de fotbal-tenis

Şi "tricolorii" au Mondialul lor! România este favorită la fotbal-tenis înaintea turneului final din Antalya

Componenţii naţionalei României la fotbal-tenis

Naționala de fotbal a României nu este prezentă în Qatar, însă cea de Fotbal-tenis se pregătește deja pentru un nou turneu final, unde şi-a propus să obțină cele mai multe medalii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecționata României este favorita turneului final din Turcia, care va avea festivitatea de deschidere pe 29 noiembrie.

”Ne dorim, ca de fiecare dată, să obținem maximum”, afirmă Federico Tavares Tchabass, președintele FR Fotbal Tenis.

Fotbal-tenis este un sport combinat, cu reguli din fotbal şi tenis şi se practică în lume de mai bine de o jumătate de secol. Selecționata României l-a ridicat la rang de artă, obținând în fiecare an cele mai multe medalii de aur.

13 medalii de aur din 13 pentru România, la European

În perioada 29 noiembrie – 5 decembrie va avea loc în Alanya (Turcia) Campionatul Mondial de Fotbal-tenis la seniori (masculin, feminin și mixt), U21 (masculin și mixt), respectiv juniori, iar „tricolorii” pregătiți de Federico Tavares sunt favoriții turneului.

Reclamă

Naționala de fotbal a României nu este prezentă la Mondialul din Qatar, însă cea de Fotbal-tenis se pregătește deja pentru un nou turneu final, unde şi-a propus să obțină cele mai multe medalii.
Ne dorim ca de fiecare dată să obținem maximum”, afirmă Federico Tavares Tchabass, președintele FR Fotbal Tenis.

Selecționata României este favorita turneului final din Turcia, care va avea festivitatea de deschidere pe 29 noiembrie.

Fotbal-tenis este un sport combinat, cu reguli din fotbal şi tenis şi se practică în lume de mai bine de o jumătate de secol. Selecționata României l-a ridicat la rang de artă, obținând în fiecare an cele mai multe medalii de aur.

Reclamă 4 / 0/3

La Campionatul European de fotbal-tenis, care s-a disputat tot în Alanya, în perioada 29 martie – 5 aprilie, naționala României a câştigat 13 medalii de aur, din 13 posibile. Iar la precedentul Campionat Mondial, care a avut loc la Izvorani anul trecut, cu un an întârziere din cauza pandemiei de coronavirus, românii au cucerit 11 medalii de aur, iar Anemaria Gherghel, a fost desemnată din nou cea mai bună jucătoare a turneului.

Adversarele „tricolorilor” la Mondial vor fi: Franța, Danemarca, Ungaria, Italia, Moldova, Slovacia, Azerbaidjan, Irak, Algeria, SUA, Mexic, Turcia, Pakistan, Albania și Cipru de Nord.

Naționala Albaniei învață meserie de la ”tricolori”

Alături de naționala României, se pregătește în aceste zile și selecționata de Fotbal-tenis a Albaniei, care este formată din jucători albanezi stabiliți în București. Foşti sau actuali studenți în țara noastră, tinerii albanezi s-au atașat de acest sport și au participat alături de echipa României, din 2015 și până în prezent, la toate turneele finale.

Acest joc s-a practicat în România încă din anii ’60. Site-ul federaţiei de specialitate, www.frft-caj.ro, menţionează că, în România, fotbal-tenisul se practică încă din anul 1970, dar nu sub această titulatură. În Bucureşti, în perioada anilor 1982-1989, s-au organizat în complexul studenţesc Regie opt ediţii ale Cupei Balaci de Tenis cu piciorul, organizatori fiind Sabino Frederico Tavares în colaborare cu Uniunea Studenţilor din România şi Uniunea Studenţilor Străini din România.

Recomandări
  • România va participa la Campionatul Mondial de Fotbal-tenis
  • Turneul final se dispută între 29 noiembrie şi 5 decembrie

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:32 Bianca Ghelber s-a CALIFICAT la Jocurile Olimpice 2024! Românca a îndeplinit baremul la aruncarea ciocanului 17:31 LIVE TEXTFCU Craiova – Dinamo 0-0. Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării 17:19 Adrian Mazilu a retrogradat cu Vitesse! Bornă negativă pentru puștiul vândut de Gică Hagi cu 3 milioane de euro 17:15 Octavian Vâlceanu, „groparul” lui FC Voluntari! Două gafe incredibile făcute împotriva lui Poli Iaşi. Ce s-a întâmplat 17:02 LIVE VIDEOWatford – Hull City se joacă ACUM în AntenaPLAY. Leicester – West Brom 2-1. „Vulpile” au făcut spectacol în Championship 16:57 VIDEOBari – Pisa 1-1, în AntenaPLAY! George Pușcaș, gol din penalty la duelul cu Marius Marin! A fost spectacol în Serie B 16:45 Dan Petrescu taie în carne vie la CFR Cluj! 8 jucători, OUT de la echipa lui Neluțu Varga 16:34 VideoGeorge Puşcaş s-a descătuşat în Serie B! Atacantul român a marcat în Bari – Pisa, în AntenaPLAY 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica Vezi toate știrile
Citește și