Închide meniul
Foto

Ucraineanca Olga Kharlan, descalificată de la Campionatul Mondial de Scrimă. Imagini incredibile de după meciul cu o rusoaică!

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 27 iulie 2023, 21:00

Ucraineanca Olga Kharlan, descalificată de la Campionatul Mondial de Scrimă. Imagini incredibile de după meciul cu o rusoaică!

Olga Kharlan descalificată de la Campionatul Mondial de Scrimă

Profimedia Images

Olga Kharlan, descalificată de la Campionatul Mondial de Scrimă. Sportiva din Ucraina a făcut un gest care a provocat reacția Federației.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descalificarea sportivei a venit după ce aceasta a refuzat să îi strângă mâna adversarei sale, Anna Smirnova, o sportivă din Rusia. Olga a câștigat acel duel cu scorul de 15-7.

Olga Kharlan, descalificată de la Campionatul Mondial de Scrimă. Sportiva nu i-a strâns mâna adversarei

Sabrera ucraineană Olga Kharlan a fost descalificată joi, de la Campionatul Mondial de scrimă, după ce a câştigat meciul cu rusoaica Anna Smirnova, dar a refuzat să o salute la finalul meciului, notează news.ro.

Sportiva din Ucraina a învins-o pe Anna Smirnova cu 15-7, în primul tur al tabloului principal din proba de sabie feminin. Multipla campioană olimpică şi mondială nu s-a mai prezentat la meciul din turul al doilea, împotriva Yoanei Ilieva, din Bulgaria.

Motivul este unul uluitor. Olga Kharlan nu şi-a salutat adversara la finalul meciului, refuzând să răspundă mânii întinse de către Smirnova, şi a fost descalificată de către Federaţia Internaţională de Scrimă (FIE).

Reclamă

Ucraineanca doar a coborât sabia, ţinând-o paralelă cu solul şi întinsă către Anna Smirnova, într-un gest de protocol care înlocuise strângerea de mână în perioada pandemiei de Covid-19. Cum arbitrul nu i-a arătat Olgăi cartonaşul negru, care este sinonim cu descalificarea, după acest incident, conducătorii delegaţiei ruse la Milano au cerut explicaţii, Smirnova a rămas pe pistă mai bine de 50 de minute, pentru ca, în cele din urmă, conducătorul delegaţiei Rusiei a depus plângere.

Ce scrie în codul disciplinar al FIE

FIE a decis să-şi urmeze regulamentele tehnice la literă. Codul său disciplinar, în articolul t122, precizează: „Când s-a făcut ultima atingere, meciul nu se termină până când cei doi trăgători nu şi-au salutat adversarul, arbitrul şi publicul: ei trebuie, în acest scop, să stea nemişcaţi în timpul deciziei arbitrului, se se afle pe linia de avertizare şi apioi să treacă la salutul scrimerului, strângându-i mâna adversarului de îndată ce decizia este dată”, scrie în regulamentul Federaţiei Internaţionale de Scrimă.

În cariera sa, Olga a participat la toate Jocurile Olimpice de la debutul acesteia, la Olimpiada din Beijing, din 2008. În China, aceasta a fost medaliată cu aur.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, sportiva a mai câștigat o medalie de bronz la Londra 2012 și două medalii, una de bronz și una de argint, la Rio 2016.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:47 LIVE SCOREFCU Craiova – U Cluj se joacă ACUM. William Baeten a reușit „dubla”! Belgianul, eroul oltenilor la un meci vital 18:44 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Oaspeții fac spectacol în repriza secundă 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis 18:07 Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj 17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului 17:51 Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani! Nu va mai juca pentru România la Billie Jean King Cup: „E un capitol închis” 17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:08 „Nu urmări 2.000 și iei 10 care sunt morți toți” Cel mai dur mesaj pentru conducerea lui Dinamo! 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A Vezi toate știrile
Citește și