Închide meniul
Foto

Cum arată acum Daniela Vlădescu, iubita lui Nicu Ceauşescu. Ea l-a dus pe „Prinţişor” la Bucureşti în timpul Revoluţiei din 1989

Bogdan Stănescu Publicat: 4 august 2023, 19:29

Reclamă
Cum arată acum Daniela Vlădescu, iubita lui Nicu Ceauşescu. Ea l-a dus pe „Prinţişor” la Bucureşti în timpul Revoluţiei din 1989

Cum arată acum Daniela Vlădescu, iubita lui Nicu Ceauşescu

Nicu Ceauşescu şi Daniela Vlădescu

Daniela Vlădescu, ultima iubită a lui Nicu Ceauşescu înainte ca acesta să fie arestat, are acum 66 de ani. Cunoscută soprană, Daniela Vlădescu este managerul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, din Constanţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Daniela Vlădescu este cea care l-a dus cu maşina de la Sibiu la Bucureşti pe Nicu Ceauşescu, în zilele Revoluţiei române din 1989.

Cum arată acum Daniela Vlădescu, iubita lui Nicu Ceauşescu

Daniela Vlădescu a povestit ea însăşi cum a trăit acele zile zbuciumate din timpul schimbării regimului Ceauşescu.

La Revoluţie m-a sunat la 21 decembrie şi mi-a spus să vin la Sibiu, că au plecat toţi, l-au lăsat singur. M-am urcat în maşină şi m-am dus, în pofida cererilor părinţilor mei, care plângeau rugându-mă să rămân acasă. Căci se trăgea peste tot. Dar eu m-am dus la nişte prieteni, i-am rugat să îmi dea nişte benzină din maşinile lor şi am plecat. Când am ajuns acolo, am aflat că l-au sfătuit unii să se urce într-un avion să-l ducă la Viena sau nu mai ştiu pe unde, cu mine cu tot. Mi-am dat seama că nu avea de ce să fugă, nu făcuse nimic rău, dacă fugi, te consideri vinovat. Am venit împreună la Bucureşti. Unde în altă parte putea să se ducă? De altfel, Nicu a avut o perioadă în care nu a realizat grozăvia momentului. Aflând că ai lui au fugit, îmi zice – parcă-l aud: ‘Ia uite, şi ăştia acum şi-au găsit să fugă! Dar mă duc la Bucureşti, vorbesc la Comitetul Central, vedem ce-i de făcut…’. El nu şi-a dat seama ce se întâmplă, n-a fost ce-a crezut”, povestea Daniela Vlădescu pentru jurnalul.ro.

Soprana a mărturisit că l-a iubit mult pe Nicu Ceauşescu, dar că nu a simţit că el i-ar fi împărtăşit sentimentele.

Reclamă

„El nu m-a iubit”

Am fost foarte dezamăgită și ceea ce am primit înapoi a fost pedeapsă, nu recompensă. El nu m-a iubit. Eu mi-am pus pe tavă toată viața, au trecut 35 de ani de când l-am cunoscut. N-a fost singura iubire a vieții mele, mereu am iubit făcând sacrificii”, declara Daniela Vlădescu în emisiunea Acces Direct.

Soprana dezvăluia că părinţii ei nu au fost de acord cu această relaţie. „Ei n-au știut de relația mea un an, au aflat printre prieteni, lor le-a fost rușine cu relația mea, ei erau niște oameni curați, de onoare, pentru ei a fost o suferință. Lor le-a fost rușine în momentul în care au văzut că nu merită”, mai declara Daniela Vlădescu.

Aşa arată acum Daniela Vlădescu, iubita lui Nicu Ceauşescu
Aşa arată acum Daniela Vlădescu, iubita lui Nicu Ceauşescu

Nicu Ceauşescu a fost şi el implicat în fotbal, ca fratele său, Valentin

Nicu Ceauşescu a fost şi el implicat în fotbal, dar mai puţin vizibil decât fratele lui, Valentin. Dacă Valentin Ceauşescu a fost arhitectul echipei care avea să câştige Cupa Campionilor Europeni în 1986, Nicu Ceauşescu s-a implicat la Sportul Studenţesc şi la InterSibiu.

Reclamă 4 / 0/3

Viorel Hizo povestea cum i-a ajutat Nicu Ceauşescu pe cei de la InterSibiu.

Spre deosebire de alții, am antrenat 11 ani la Divizia C. Pe Inter Sibiu am preluat-o în 1984. Am plecat după un conflict cu directorii, apoi am promovat cu Marian Bondrea secund. Nicu Ceaușescu era prim-secretar. A spus să rămână Angelo Niculescu director tehnic când am intrat în Divizia A.

Nu aveam experiență pentru primul eșalon și așa era, a avut mare dreptate Nicu Ceaușescu, care mi-a recomandat că ar fi mai bine să vină principal domn profesor Ardelean. A fost cea mai bună decizie a carierei mele de antrenor, că am acceptat asta. M-a ajutat foarte mult mai târziu și de acolo a început ascensiunea mea. A avut dreptate și îi mulțumesc chiar dacă nu mai este printre noi.

Nicu Ceaușescu s-a implicat când eram în B, dar ne-a spus că nu ne va ajuta cu jucători, și au venit Jurcă, Cașuba și mulți alții. Nu venea la meciuri, vedea partidele înregistrate pe casetă. Își dorea foarte mult să batem pe Dinamo și pe Steaua, ne-a spus de multe ori asta”, declara Viorel Hizo pentru prosport.ro.

Nicu Ceauşescu a murit la vârsta de 45 de ani, la Viena, în data de 25 septembrie 1996. Este înmormântat la Cimitirul Ghencea-Civil. A fost arestat pe 28 decembrie 1989 şi eliberat condiţionat în noiembrie 1992, după ce încadrarea i-a fost schimbată de mai multe ori. Iniţial fusese judecat pentru genocid.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:58 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out înaintea ultimei etape 19:46 „O să ajung în București!” Jose Mourinho, mesaj fabulos pentru Gică Popescu! Ce i-a transmis „The Special One” 19:40 UTA – FCU Craiova 3-1. Oltenii lui Mititelu sunt pe ultimul loc în Liga 1! UTA e campioana play-out-ului 19:31 Universitatea Craiova – FCSB LIVE TEXT, ora 21:00. Oltenii continuă lupta pentru locul 2 în faţa campioanei. Echipele de start 19:25 Florin Prunea, verdict despre corectitudinea meciului Hermannstadt – Poli Iași 0-1! Ce a spus despre șansele lui Dinamo 19:08 FotoDaniel Pancu, fotografie superbă cu soţia lui, în Iaşi, în ziua victoriei uriaşe a lui Poli: „Te iubesc” 18:58 „Îmi doresc asta” Valentin Mihăilă, anunț important despre viitorul său după ce Parma a promovat în Serie A! Unde va juca românul 18:41 „Are experiență!” Propunere surpriză pentru postul de antrenor de la Rapid! Sfat important pentru Dan Șucu 18:25 Sponsorul lui Dinamo, acuzaţii teribile după ce „câinii” au ajuns aproape de Liga 2: „A fost o tentativă de puci în vestiar”! 17:51 „Pitbull” Tony da Silva, euforic după victoria cu Hermannstadt: „Muream pe teren, mușcam din adversar”! Ce a spus de Măldărăşanu Vezi toate știrile
Citește și