Închide meniul

Dragoș Săvulescu a scăpat de închisoare! Motivarea judecătorilor italieni. Pedeapsa fostului acționar de la Dinamo a fost redusă

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 noiembrie 2020, 6:47 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:31

Dragoș Săvulescu a scăpat de închisoare! Motivarea judecătorilor italieni. Pedeapsa fostului acționar de la Dinamo a fost redusă

Abaca Press / Van Tine Dennis via Hepta

Dragoș Săvulescu a fost acționarul celor de la Dinamo

Astfel, Săvulescu va rămâne în Italia, pentru că este integrat social acolo. Fostul acționar de la Dinamo deține mai multe imobile în Peninsulă și are mai multe afaceri acolo. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Conform Ministrului de justiție din Italia pedeapsa lui Dragoș Săvulescu a fost dedusă cu 3 ani, iar acesta mai are de ispășit 2 ani, 5 luni şi 28 de zile.

Săvulescu fusese acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat care a prejudiciat statul român cu 112 milioane de euro într-un dosar referitor la retrocedarea de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia.

Motivarea Curții de Apel din Napoli

Persoana a cărei predare s-a cerut, de altfel, nu este un cetăţean italian, ci este un rezident legal, formal şi efectiv în Italia, aşa cum este demonstrat de faptul că potrivit documentaţiei stufoase administrate la dosar, persoana urmărită vorbeşte curent limba italiană, locuieşte în San Fermo della Battaglia (provincia Como) în strada Mazzini nr. 7 unde are închiriat un imobil, este titularul unui contract de închiriere a unui alt imobil în Milano, în strada Manzoni nr. 14. 

Este proprietarul unei locuinţe în Milano, în strada Pirelli, se află în Italia cel puţin din luna mai a anului 2018, locuieşte în Italia împreună cu soţia Martini Anjela (conform documentaţiei administrate la dosar), obţine venituri în Italia ca administrator al societăţii Kharis Studio SRL şi consultant la Mercury 23 SRL al cărei administrator este soţia Martini Anjela (conform certificatelor constatatoare administrate la dosar), societăţi care la rândul lor închiriază imobile cu destinaţie comercială în Milano şi Castellammare di Stabia (provincia Napoli). 

Reclamă

Având în vedere toate acestea, nu există motive să se impună persoanei urmărite ispăşirea pedepsei în România, din moment ce executarea acestei pedepse în Italia, după recunoaterea sentinţei străine, este mai conformă cu cerinţa resocializării sale efective, deoarece în Italia va fi mult mai aproape de prietenii săi şi de interesele sale şi va putea trăi experienţa închisorii ca pe un moment de creştere a conştientizării valorii negative a faptelor comise mai degrabă decât ca pe un moment de aspră pedepsire ispăşită foarte departe de propriul context familial, social şi teritorial”, arată Curtea de Apel din Napoli, conform g4media.

Pedeapsa lui Dragoș Săvulescu s-a redus 

Pe numele lui Dragoș Săvulescu a fost emis un mandat european de arestare de către instanţa română în legătură cu pedeapsa de 5 ani şi jumătate de închisoare. Predarea acestuia a fost refuzată deoarece s-a dispus în acelaşi timp executarea pedepsei în Italia. 

S-a dedus perioada de 3 ani ca urmare a reducerii pedepsei prevăzute de Legea nr. 241 din 2006 şi astfel pedeapsa de executat a coborât sub 3 ani (mai exact la 2 ani, 5 luni şi 28 de zile, ţinând cont şi de pedeapsa ispăşită anterior). 

Reclamă 4 / 0/3

Din acest motiv mandatul de executare a pedepsei a fost emis, dar în acelaşi timp suspendat”, a declarat Ministrul italian de justiție, conform sursei de mai sus.

Recomandări
  • Dragoș Săvulescu a fost acționar al clubului Dinamo
  • De ce a fost condamnat Săvulescu

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China 11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Vezi toate știrile
Citește și