Închide meniul

Drama unui dopat nevinovat. ”Mostrele de urină au fost modificate”. Fusese suspendat opt ani!!!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 19 februarie 2021, 9:36

Drama unui dopat nevinovat. ”Mostrele de urină au fost modificate”. Fusese suspendat opt ani!!!

Profimediaimages

Alex Schwazer a fost ”bronz” la ”mondialele” din 2005 și campion olimpic în 2008

Un tribunal italian a anulat toate procedeele juridice luate împotriva atletului Alex Schwazer, cel care fusese suspendat de Agenția Mondială Antidopaj pentru opt ani, în urma unui control realizat în 2006, provocând un scandal uriaș. Sportivul – campion olimpic la Beijing, în 2008, la 50 km. marș – fusese ”pedepsit” după ce i se descoperiseră în urină urme de testosteron.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Trebuie spus din capul locului că băiatul nu era un sfânt. Dar, spre deosebire de problemele din 2012, când recunoscuse tot, acum declarase, cu lacrimi în ochi, că este ”complet nevinovat”.

Alex, 24 de ani în 2008, cucerise ”aurul” la cea mai lungă probă olimpică. Apoi, la Londra, în 2012, fusese depistat pozitiv, cu hormoni umani de creștere, dar și cu eritropoetină ”Cariera mea s-a încheiat… Am vrut să fiu mai bun, mai puternic pentru aceste Jocuri, am comis o greșeală. Este cea mai mare decepție din viață”, declara, atunci, el. În ”joc” intra și prietena lui, Carolina Kostner, patinatoare artistică, cea care păcălise agenții care îl căutau pe Schwazer, trimițându-i pe piste greșite. Primise trei ani și jumătate de suspendare, nu comentase nimic.

Rechizitoriu de 87 de pagini!

În mai 2016, numele său a reapărut în mijlocului altui scandal de dopaj. Concret, la ”examenul” din 1 ianuarie călcase, din nou, strâmb. Cel puțin asta susțineau cei de la Agenția Mondială Antidopaj (AMA). Numai că spre deosebire de 2012, Alex apăruse cu lacrimi în ochi la conferința de presă, unde declarase că este ”complet nevinovat”. ”Judecătorul Walter Pelino a constatat că probele de urină prelevate lui Alex Schwazer pe 1 ianuarie 2016 au fost modificate intenționat, cu scopul de a obține un rezultat pozitiv, ce urma să-l descalifice atât pe atlet, cât și pe antrenorul acestuia, Sandro Donati”, se arată în rechizitoriul de 87 de pagini. Ceva de genul: dacă a greșit prima oară, lumea va spune că a făcut la fel și a doua… 

Reclamă

”Atât AMA, cât și World Athletics au operat într-o manieră ciudată, parte a unui sistem în care atleții nu se pot apăra în fața unor astfel de lucruri”, a mai spus Pelino. AMA a contraatacat imediat, afirmând că este ”consternată de multiplele acuzații nefondate făcute de judecător contra organizației”. 

 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 2-2. Florin Ştefan a restabilit egalitatea! Gafă uriaşă comisă de Ştefan Târnovanu 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și