Închide meniul

Ilie Năstase, savuros după ce a fost acuzat că îmbracă uniforma de general: ”Fiecare pe felia lui. Eu îi împușcam cu racheta!”

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 13 noiembrie 2020, 16:34 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:31

Ilie Năstase, savuros după ce a fost acuzat că îmbracă uniforma de general: ”Fiecare pe felia lui. Eu îi împușcam cu racheta!”

profimediaimages

Ilie Năstase a explicat de ce îmbracă haina militară

De-a lungul multor ani, Ilie Năstase, ajuns la 74 de ani, a fost admonestat de reprezentanți ai Armatei Române pentru că se îmbracă în uniforma de general fără a fi fost, de fapt, cadru militar activ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Năstase a povestit cum a ajuns mai exact să devină general cu două stele trecut în rezervă și ce răspuns le oferă celor care îi contestă decizia

Ilie Năstase: ”Eu îi împușcam pe ăia cu racheta de tenis”

”Așa s-a întâmplat… îl respect și pe domnul general care mă critică, fiecare pe felia lui. Eu am fost la sport, dânsul la tancuri sau pe front. 
Domnul general Dragnea mereu îmi spunea: ‘Mă, dar tu ce ai făcut să ai două stele?’ Zic, ‘domnule general, eu m-am dus cu racheta de tenis să îi împușc pe ăia, să îi bat pe toți. Ce să spun!”
, a râs fostul lider mondial în tenis.

Ilie Năstase povestește: ”Iliuță, să-ți dau o distincție?”

”Nasty” și-a continuat povestea explicând contextul în care a fost avansat la gradul de general.

Am ieșit în rezervă, după aia m-a sunat tovarășul Băsescu într-o zi mi-a spus: ‘Iliuță, ce vrei, să îți dau o distincție sau să te avansăm la general?’ 

Reclamă

Eram colonolel în rezervă. I-am spus: ‘Domnule Președinte, eu țin mult la haina militară și aș vrea general, e ceva frumos să fii general în armata română! Mai ales că sunt copil de trupă de mic'”, a mărturisit Ilie Năstase.

Ilie Năstase se apără: ”Așa era sistemul atunci”

Fostul mare jucător de tenis a explicat și de ce se consideră îndreptățit să îmbrace uniforma.

”Așa era sistemul atunci, am fost copil de trupă la CCA. De la 7 ani sunt la clubul acesta, deci de 67 de ani. De mic, acolo am crescut, acolo am învățat să joc tenis, acolo m-au luat de la fotbal la tenis. Toți sportivii legitimați la CCA ori erau sportivi ori erau militari.

Reclamă 4 / 0/3

Pe mine m-au făcut sergent major după o lună sau două, ca să iau un salariu mai mare sau să pot mânca la popotă cu ofițerii. Era mâncarea bună, nu ca la noi, la soldați – acolo nu mâncai decât cartofi, ceapă și fasole. 

Atunci, nu este vina mea. Nu am fost singurul general din sportul românesc – Ienei este și el. Am fost făcuți pe merite sportive. E vina mea că ne-au avansat clubul armatei? Dacă eram soldat sau sergent major era mai bine?”, a întrebat, ironic, Ilie Năstase, într-un interviu acordat la Kanal D.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:36 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel de foc la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe probabile 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” 15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și