Închide meniul
Foto

Pe ce loc a ajuns Ion Ţiriac în topul bogaţilor lumii. Averea magnatului din România aproape s-a dublat în ultimii ani

Publicat: 12 august 2024, 9:07

Reclamă
Pe ce loc a ajuns Ion Ţiriac în topul bogaţilor lumii. Averea magnatului din România aproape s-a dublat în ultimii ani

Pe ce loc a ajuns Ion Ţiriac în topul bogaţilor lumii

Ion Ţiriac, la Jocurile Olimpice de la Paris / Profimediaimages

Americanii de la Forbes au anunţat pe ce loc a ajuns Ion Ţiriac în topul bogaţilor lumii. Fostul mare jucător de tenis a redevenit în acest românul cu cea mai mare avere. Ajuns la 85 de ani, omul de afaceri traversează un moment excelent.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Ţiriac a luat mai multe decizii surprinzătoare în ultimii ani. A renunţat la diviziile de leasing financiar care îi purtau numele, turneul de tenis de la Madrid şi o competiţie de golf din Spania. În plus, a vândut şi mai multe terenuri, companii și participații la firme, în schimbul cărora ar fi încasat 1.2 miliarde de euro. Averea lui a ajuns astfel la un maxim istoric.

Pe ce loc a ajuns miliardarul Ion Ţiriac în topul bogaţilor lumii

Potrivit forbes.com, Ion Ţiriac are în prezent o avere de 2.1 miliarde de dolari. Este cel mai bogat român, urmat de Dragoş Pavăl (2 miliarde de dolari), Adrian Pavăl (1.4 miliarde de dolari), Daniel Dines (1.3 miliarde de dolari), Ion Stoica (1.2 miliarde de dolari) şi Matei Zaharia (1.2 miliarde de dolari). Ei sunt singurii conaţionali care sunt miliardari în dolari.

Ion Ţiriac este clasat pe locul 1539 în topul actualizat al jurnaliştilor de la Forbes. Primul este Elon Musk (222.6 miliarde de dolari), iar podiumul este completat de Jeff Bezos (186.3 miliarde de dolari) şi Mark Zuckerberg (181.4 miliarde de dolari).

Saltul făcut de Ţiriac în clasamentul general este unul remarcabil. În 2020 avea o avere estimată la 1.2 miliarde de dolari. Aceasta aproape s-a dublat pe durata a patru ani.

Reclamă
Reclamă 4

Fostul jucător de tenis a ţinut însă să afirme că nu mai are de ce să fie considerat unul dintre cei mai bogaţi români. Toată averea lui ar fi ajuns în conturile fundaţiei care îi poartă numele.

V-am spus, am devenit bogat în ziua în care am intrat în restaurant și nu m-am uitat la prețul restaurantului, cât costă când plec cu nota.

Nu sunt bogat, am dat totul Fundației. Și cu plăcere. Și ce fac eu astăzi fac numai că am avut mai mult noroc decât alții”, a declarat Ion Țiriac pentru gsp.ro.

Reclamă

Ion Ţiriac a fost căsătorit o singură dată şi are 3 copii: Ion Ion Ţiriac, Karim Mihai Ţiriac şi Ioana Natalia Ţiriac.

Câţi bani va plăti Ion Ţiriac pentru sportivii români medaliaţi la Paris

România a încheiat Jocurile Olimpice 2024 cu nouă medalii. Sportivii români se întorc de la Paris cu 3 medalii de aur, 4 de argint şi 2 de bronz.

Fundaţia Ion Ţiriac a promis fiecărui medaliat de la Paris câte o maşină IONIQ 5 serie limitată, evaluată la circa 50.000 de euro.

Iniţial, Fundaţia Ion Ţiriac anunţase că vor primi maşina IONIQ 5, serie limitată, doar medaliaţii cu aur de la Jocurile Olimpice de la Paris. Ion Ţiriac a revenit asupra deciziei şi a hotărât ca orice medaliat de la Jocurile Olimpice să primească maşina respectivă.

Am anunțat zilele trecute că oferim o mașină IONIQ 5 serie limitată câștigătorilor de aur la Olimpiadă. Astăzi, fondatorul nostru, domnul Ion Țiriac, vine cu o corecție pe care o anunțăm pe această cale.

‘Nu doar locul 1 va primi de la Fundația Țiriac mașină. Locurile, că avem mai multe, mult mai multe. Premiem și argintul și bronzul’. Modelele argint și bronz vor fi altă surpriză alături de încă muuuulte alte premii pentru eroii noștri. Mulțumesc că ne faceți fericiți!”, transmitea fiul lui Ion Ţiriac, Alexandru Ion Ţiriac.

În total, Ţiriac le va oferi medaliaţilor de la JO 2024 nu mai puţin de 21 de maşini. Astfel, premiul total depăşeşte un milion de euro.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:05

Jurații Chefi la cuțite au încântat publicul Summer Well Festival: ”Au fost trei zile extraordinare la Domeniul Știrbey”

13:46

CFR Cluj a dat o nouă lovitură pe piaţa transferurilor! Dan Petrescu răsuflă uşurat şi îi face loc în echipa de start

13:32

Dan Şucu, şedinţă de urgenţă cu Neil Lennon! Decizia luată după startul dezastruos de sezon de la Rapid

12:57

Federaţia Română de Gimnastică, reacţie clară după apelul făcut de americani la TAS: „O situaţie sensibilă!”

12:34

Ce s-a întâmplat, de fapt, în momentul eliminării lui Dan Petrescu! Cristi Balaj a spus totul: „Nu are ce să caute în fotbal!”

11:59

Detaliul remarcat de cehi, înainte de returul „de foc” dintre FCSB şi Sparta Praga: „Cea mai mare provocare a sezonului!”

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 16 | Delvine Relin Meringor, locul 7 la maraton. Joan Melly nu a încheiat cursa 3 Scene şocante la Buzău! Jucătorii Rapidului, înjuraţi şi scuipaţi de propriii fani: „Afară din Giuleşti!” 4 Suma plătită de statul român, după ce 16 români au câştigat medalii la Jocurile Olimpice! Ce se întâmplă cu Sabrina Voinea 5 Unde îşi va primi Ana Bărbosu medalia de bronz! Anunţul făcut de Comitetul Internaţional, după scandalul de la Jocurile Olimpice 6 Cum a reacţionat Dan Şucu, după ce Rapid a rămas fără victorie în Liga 1! Gestul făcut după egalul cu Gloria Buzău
Citește și