Închide meniul

Pele, la 80 de ani! "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt lucid". Ciferele uluitoare ale "Perlei negre"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 23 octombrie 2020, 7:22 / Actualizat: 11 mai 2021, 19:42

Pele, la 80 de ani! "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt lucid". Ciferele uluitoare ale "Perlei negre"

ProfimediaImages

Pele împlineşte azi 80 de ani

"Vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru sănătatea mea şi pentru faptul că am ajuns aici încă lucid. Nu mai inteligent, însă lucid", a spus Pele, triplu campion mondial cu Brazilia. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sute de fani au avut mesaje de felicitare pentru marele campion sud-american: "Sper că atunci când voi muri, Dumnezeu mă va primi în Rai la fel cum am fost primit în toată lumea grație fotbalului!".

Pele a împlinit 80 de ani! 3 titluri mondiale

Pe 23 octombrie 1940 s-a născut legendarul Pele, supranumit "Perla neagră" sau "Regele fotbalului" şi pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento. 

Pele s-a născut în localitatea Tres Coraçőes din statul brazilian Minas Gerais, iar, la numai 9 ani, se legitima la echipa 7 August Bauru. La 15 ani, ajunge la Santos, unde, un an mai târziu debutează cu gol la echipa mare, într-un mare derby cu Corinthians.

La doar 17 ani, devenea campion mondial cu Brazilia (1958), având un rol esenţial la câştigarea titlului. El era desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului din Suedia şi intra în cartea recordurilor ca cel mai tânăr fotbalist care joacă şi marchează în finală de campionat mondial. A reuşit o dublă în faţa ţării gazde, pe care Selecao a învins-o cu 5-2. 

Reclamă

Pele a împlinit 80 de ani! A marcat 1.279 de goluri

Apoi, el s-a impus alături de Selecao şi la Mondialele din 1962 şi 1970. Alte titluri importante din cariera lui Pele au fost Copa Libertadores (2), Cupa Intercontinentală (1), 6 titluri în Brazilia. În decembrie 2000, el a împărţit premiul pentru cel mai bun fotbalist al secolului trecut cu Diego Armando Maradona. 

1279 de goluri a marcat Pele în toate meciurile disputate, inclusiv amicale, un record de Guinness World Record. Pentru naţională, a înscris 77 de goluri în 92 de partide. 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Pele a câştigat 3 titluri mondiale
  • Pele a marcat în toată cariera 1279 de goluri

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon Vezi toate știrile
Citește și