Închide meniul
Foto

Roman Abramovich este „omul cheie” care ar putea opri războiul. Oligarhul rus, considerat a fi bun prieten cu Vladimir Putin, a fost contactat de ucraineni. Ce se întâmplă acum

Publicat: 28 februarie 2022, 16:52. Actualizat: 28 februarie 2022, 18:24

Roman Abramovich a fost chemat să intervină pentru a opri războiul din Ucraina. Afaceristul rus care tocmai s-a retras de la conducerea lui Chelsea a fost contactat de ucraineni pentru a veni la negocieri şi să încerce să ajute la încheierea unui tratat de pace.

Reclamă
Roman Abramovich a renunţat la Chelsea

Roman Abramovich este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin

Profimediaimages

Cu o avere de aproximativ 12 miliarde de euro, Abramovich este considerat un bun prieten al lui Vladimir Putin. Cei doi au participat la mai multe evenimente împreună şi au apărut zvonuri că ar avea o relaţie foarte bună. Cel care a contribuit la cele mai importante succese din istoria campioanei Angliei a fost pus sub presiune să se pronunţe cu privire la invazia ruşilor din Ucraina.

Reclamă

Roman Abramovich, chemat la negocierile dintre ucraineni şi ruşi

Astăzi s-a aflat că Ambramovich poate fi omul „cheie”, care îl poate face pe preşedintele Rusiei să bată în retragere. Purtătorul de cuvânt al lui Chelsea a dezvăluit că omul de afaceri încearcă să ajute la negocierea unui tratat de pace între ţara sa natală şi Ucraina, anunţă dailymail.co.uk.

Reclamă

Pot confirma că Roman Abramovich a fost contactat de partea ucraineană pentru a oferi sprijinul în atingerea unei rezoluții pașnice și că de atunci a încercat să ajute. Având în vedere ce este în joc, vă rugăm să înțelegeți de ce nu am comentat nici situația ca atare, nici implicarea sa”, a fost declaraţia oficială făcută de clubul londonez.

The Jerusalem Post a anunţat chiar că Abramovich este chiar în Belarus şi asistă la negocierile momentului. Miliardarul ar fi prezent la Gomel, acolo unde se poartă discuţii de o importanţă uriaşă. A fost chemat în rol de mediator şi ar putea avea un rol decisiv.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Roman Abramovich renunță să o mai patroneze pe Chelsea

Roman Abramovich renunță la a o mai controla pe Chelsea. După 18 ani, miliardarul rus a luat o decizie uluitoare după ce a fost implicat într-un scandal uriaș. Totul după ce Rusia a invadat Ucraina.

Patronul campioanei Europei și-a anunțat retragerea de la conducerea echipei. Vestea bombă a venit cu o zi înaintea finalei Cupei Ligii Angliei, cu Liverpool. „Cormoranii” s-au impus la lovituri de departajare şi au câştigat trofeul

În decursul celor aproape 20 de ani de când sunt patronul lui Chelsea, mi-am privit întotdeauna rolul drept unul de custode al clubului, al cărui slujbă este să se asigure că avem cât mai mult succes posibil astăzi, precum și să construim pentru viitor, jucând totodată un rol important în comunitatea noastră. Întotdeauna am luat decizii cu interesul clubului, din inimă. Rămân dedicat acestor valori. Acesta este motivul pentru care ofer astăzi administratorilor Fundației caritabile Chelsea administrarea și îngrijirea Chelsea FC.

Cred că, în prezent, ei sunt în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de interesele clubului, jucătorilor, staff-ului și fanilor„, a transmis Roman Abramovich prin intermediul unui comunicat.

Oligarhul rus a virat 1.5 miliarde de lire sterline (n.r. 1.78 miliarde de euro) în bugetul clubului londonez, în cei 18 ani de când a ajuns la conducere. Toți banii au ajuns însă sub formă de împrumut. Abramovich a dezmințit, în trecut, că ar avea vreo legătură cu Kremlinul. S-a aflat însă că autoritățile britanice fac tot posibilul să respingă orice încercare a lui de a obține viza permanentă pentru Marea Britanie.

Citeşte şi: VIDEO. Ucrainean, filmat într-o luptă corp la corp cu un soldat rus înarmat. Scene de groază la Harkov

Fiica lui Roman Abramovich, atac dur la Vladimir Putin

Fiica lui Abramovich, Sofia, și-a ieșit din minți când a auzit că tatăl ei ar fi de partea lui Putin. Tânăra de 27 de ani susține că poporul rus nu-l susține pe liderul de la Kremlin și că războiul împotriva Ucrainei e o ambiție personală a lui Putin.

Cea mai mare minciună a Kremlinului și cea mai de impact este propaganda că majoritatea rușilor sunt de partea lui Putin”, a scris Sofia, alături de o imagine, în care cuvântul Rusia e tăiat și e înlocuit cu cuvântul Putin: „Putin vrea război cu Ucraina”.

Citește și:
Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
Închide căutarea