Închide meniul
Foto

Suma uriaşă pe care poliţiştii ar fi găsit-o în casa Evei Kaili! Banii erau ascunşi în saci şi sub pătuţul copilului

Reclamă

Publicat: 13 decembrie 2022, 12:49

Suma uriaşă pe care poliţiştii ar fi găsit-o în casa Evei Kaili! Banii erau ascunşi în saci şi sub pătuţul copilului

Eva Kaili a fost arestată

Eva Kaili | Profimedia

Eva Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată vineri de autorităţi, în urma unei anchete ce vizează suspiciuni de corupţie. Aceasta ar fi primit bani de la Qatar, gazda Campionatului Mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Parlamentul European este zguduit de Qatargate, un răsunător scamdal de corupţie, după ce grecoaica Eva Kaili, o socialistă în vârstă de 44 de ani, una dintre cei 14 vicepreşedinţi ai PE, a fost arestată vineri, la Bruxelles.

Suma uriaşă pe care poliţiştii ar fi găsit-o în casa Evei Kaili

Ea este suspectată de faptul că a fost plătită de Qatar pentru a apăra interesele emiratului, care organizează în prezent Cupa Mondială la Fotbal.

Sume spectaculoase de bani au fost confiscate în cadrul a 20 de percheziţii efectuate până luni seara – inclusiv 60.000 de euro la domiciliul unuia dintre suspecţi, potrivit parchetului federal belgian. Conform presei din din Grecia, anchetatorii au fi găsit la percheziţii suma 150.000 de euro. Banii erau băgaţi în saci şi ascunşi sub pătuţul copilului.

Michalis Dimitrakopoulos, avocatul grecoaicei, a dat asigurări că aceasta nu a primit mită.

Reclamă

Poziţia sa este că ea este nevinovată. Nu are nimic de-a face cu mita din Qatar„, a declarat avocatul Michalis Dimitrakopoulos, la postul privat elen Open TV.

Întrebat dacă la domiciliul clientei sale au fost găsiţi bani, avocatul a spus: „Nici nu confirm, nici nu dezmint, e confidenţial. Nu am nicio idee dacă au fost găsiţi bani sau câţi„.

El a adăugat că Eva Kaili „nu a avut nicio activitate comercială în viaţa sa„. În acelaşi timp, preşedinta PE, Roberta Metsola, a anunţat marţi că liderii tuturor grupurilor politice din Parlamentul European au convenit asupra înlăturării Evei Kaili.

Reclamă 4 / 0/3

„Parlamentul urmează să ia o decizie asupra propunerii astăzi, la începutul sesiunii de vot la prânz”, a spus ea la Strasbourg, unde PE s-a reunit în sesiune plenară.

Eva Kaili a fost deja suspendată din funcţia de vicepreşedintă a PE în urma arestării sale. Parlamentul European este zguduit de un răsunător scandal de presupusă corupţie de când Eva Kaili, socialistă în vârstă de 44 de ani şi unul dintre vicepreşedinţii instituţiei, a fost reţinută vineri la Bruxelles.

Ea este suspectată că a fost plătită de Qatar pentru apărarea intereselor acestui emirat care organizează în prezent Campionatul Mondial de Fotbal. Sume spectaculoase au fost confiscate în cursul a 20 de percheziţii desfăşurate până luni seară, dintre care 600.000 de euro la domiciliul unuia dintre suspecţi, conform parchetului federal belgian.

Alte trei persoane, printre care şi partenerul său de viaţă, au fost încarcerate în această anchetă, în timp ce tatăl său, reţinut vineri, a fost eliberat. „Este liber să se întoarcă în Grecia”, a precizat Michalis Dimitrakopoulos, prezentat de media elene drept unul dintre avocaţii Evei Kaili.

Roberta Metsola, preşedinta PE, instituţie din care Eva Kaili face parte din 2014, a denunţat acest caz, spunând că este un „atac” contra democraţiei, în timp ce Doha a negat că este implicată în tentative de corupţie.

Scandalul a provocat de asemenea o undă de şoc în Grecia, unde cazurile şi suspiciunile de corupţie sunt răspândite şi stârnesc nemulţumirea populaţiei.

Numeroşi greci şi-au exprimat ruşinea văzând-o pe această fostă prezentatoare TV şi fostă deputată implicată într-un astfel de scandal.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și