Închide meniul

"Timpul în care port combinezonul de protecție este limitat". Dezvăluirile unei infirmiere de la spitalul militar de campanie de pe stadionul CFR

Antena Sport Publicat: 12 septembrie 2020, 13:41 / Actualizat: 11 mai 2021, 19:43

"Timpul în care port combinezonul de protecție este limitat". Dezvăluirile unei infirmiere de la spitalul militar de campanie de pe stadionul CFR

Mediafax Foto / Dani Amariei via Hepta

Medicii și-au luat toate măsurile de protecție

  • Reacția unei infirmiere din Timișoara
  • Dezvăluiri din lupta cu coronavirusul

Angajată în urmă cu scurt timp acolo, o infirmieră de 44 de ani a oferit precizări despre provocările cu care se confruntă zi de zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îndemn la respectarea regulilor pe timpul pandemiei

"Lucrez doar de câteva luni la Spitalul Militar Timişoara, am venit să mă angajez pe acele posturi temporare care sunt necesare din cauza pandemiei, pentru spitalul de campanie ridicat pe stadion. În aceste condiții deosebite care ne-au adus împreună am format foarte repede un colectiv unit cu colegii mei, aproape ca o familie. Am participat la mai multe instructaje în cadrul spitalului, am început să pregătim corturile de pe stadion făcând curațenie, şi a venit şi vremea când au început să vină pacienții. 

Reclamă

Munca mea este să distribui caserolele cu mâncare, fac curățenie, spăl, şterg, dezinfectez, duc deşeurile, schimb lenjeria. În mod normal acestea nu sunt lucruri foarte grele, şi nu e nimic eroic în ceea ce vă povestesc, doar că în anumite condiții, cum sunt cele din zona contaminată de la SMMIT (Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament), lucrurile sunt puțin diferite.

Când intru în zona roşie ştiu exact ceea ce am de făcut şi în ce ordine, şi încerc să folosesc cât mai bine timpul petrecut acolo, pentru că timpul cât port combinezonul de protecție e limitat. E important ca oamenii bolnavi să stea în condiții confortabile, în curățenie, cu atât mai mult cu cât ei petrec mult timp în acelaşi loc în corturile în care sunt repartizați. Vedeți dumneavoastră, e greu şi pentru un om sănătos să stea într-un loc care nu e curat, darămite pt un om suferind. 

Reclamă

Munca noastră, a infirmierelor, contribuie la bunăstarea pacienților şi le permite medicilor şi asistenților să îi îngrijească bine pe pacienți. Nu-i uşor să faci curățenie ore în şir îmbrăcat în combinezonul impermeabil din cap până în picioare, dar rezistăm, pentru asta ne-am angajat şi nu ne ține nimeni cu forța aici. Cu toate astea ne bucurăm foarte mult când pacienții ne mulțumesc, chiar dacă noi ne facem doar datoria. Ştiu că e important să respect cu strictețe regulile pentru ca să nu mă infectez şi să nu îmi pun familia în pericol. 

Pentru că văd în fiecare zi aceşti oameni care sunt bolnavi de Covid, vă spun că e mult mai bine să respectați şi dumneavoastră regulile şi să nu ajungeți să vă îmbolnăviți. De aici, de la Timişoara, de la Spitalul Militar, vă transmit gânduri bune. Cu drag, Mihaela", se arată în postarea celor de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu”.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mihai Stoica
Liga 1 • 29 apr., 21:23
Mihai Stoica are Covid şi nu va sta pe bancă la FCSB – FC Argeş: „Am dorit să celebrez prin muncă 1 Mai muncitoresc”
Italienii nu se joacă! Jucătorii care nu se vaccinează nu pot juca în Serie A
Fotbal extern • 30 dec., 19:35
Italienii nu se joacă! Jucătorii care nu se vaccinează nu pot juca în Serie A
Edi Iordănescu, convins că nu mai avea viaţă lângă Gigi Becali
Fotbal intern • 5 oct., 8:42
FCSB, lovită de COVID-19! Trei fotbaliști au fost infectați cu Sars-Cov-2! Cine sunt jucătorii pe care Edi Iordănescu nu se va putea baza
Monica Anghel, mulţumiri pentru Gigi Becali
Diverse • 2 oct., 21:00
FOTO
Monica Anghel a trecut prin momente de coşmar. Dezvăluirile emoţionante ale vedetei: „Vreau să îi mulţumesc mai ales lui Gigi Becali!”
Ianis Hagi
Echipa naţională • 7 sept., 17:39
Ianis Hagi, depistat cu Covid-19. Mijlocaşul a intrat în izolare la Skopje după ce a prezentat simptome. Alţi trei tricolori nu se pot antrena!