Închide meniul
Foto

Ce s-a ales de Tomas Brolin, starul care ne-a „blocat” semifinala de vis cu Brazilia în 1994! Fostul fotbalist e de nerecunoscut!

Bogdan Stănescu Publicat: 3 noiembrie 2023, 14:06

Reclamă
Ce s-a ales de Tomas Brolin, starul care ne-a „blocat” semifinala de vis cu Brazilia în 1994! Fostul fotbalist e de nerecunoscut!

Ce s-a ales de Tomas Brolin, starul care ne-a "blocat" semifinala de vis cu Brazilia în 1994

Tomas Brolin în 1994 / Hepta

Tomas Brolin, fostul star al Parmei, care a marcat împotriva României în sfertul de finală de coşmar de la Campionatul Mondial din 1994, e acum de nerecunoscut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brolin s-a îngrăşat serios după ce şi-a încheiat cariera de fotbalist. El a investit banii câştigaţi în fotbal în mai multe afaceri, dar are şi probleme cu legea, fiind judecat pentru evaziune fiscală.

Ce s-a ales de Tomas Brolin, starul care ne-a „blocat” semifinala de vis cu Brazilia în 1994

Tomas Brolin deschidea scorul în minutul 78 al meciului România – Suedia, din sferturile Campionatului Mondial de fotbal din 1994. Brolin a înscris după o schemă a suedezilor la o lovitură liberă.

România avea să egaleze în minutul 88, prin golul lui Răducioiu, şi avea să preia conducerea în minutul 100, după ce acelaşi Răducioiu înscria cu un şut plasat perfect.

România avea să piardă la penalty-uri sfertul de finală cu Suedia, după ce Kennet Andersson egala în minutul 115, printr-o lovitură de cap. Florin Prunea a ieşit atunci hazardat din poartă, iar înaltul Andersson şi-a trimis echipa la loviturile de departajare, acolo unde Suedia a şi câştigat.

Reclamă

Suedezii aveau să cucerească medalia de bronz la Mondialul din SUA, după ce au „spulberat” Bulgaria lui Stoicikov, cu 4-0, în Finala Mică. Tomas Brolin a deschis scorul şi în Finala Mică a Mondialului din 1994, în minutul 8. Mai aveau să înscrie pentru suedezi Mild, Henrik Larsson şi Kennet Andersson.

S-a lăsat de fotbal la doar 28 de ani

Tomas Brolin şi-a încheiat cariera de fotbalist la numai 28 de ani. Cea mai bună perioadă la o echipă de club a avut-o la Parma, pentru care a jucat între 1990 şi 1995. În 133 de partide jucate pentru Parma, Brolin a marcat 20 de goluri.

Brolin a cucerit mai multe trofee cu Parma: Cupa Cupelor, în sezonul 1992-1993, Cupa UEFA, în sezonul 1994-1995, Supercupa Europei, în 1993 şi Cupa Italiei, în sezonul 1991-1992. În clasamentul Balonului de Aur în 1994, Brolin s-a clasat pe locul 4. Hristo Stoicikov avea să cucerească în acel an Balonul de Aur.

Reclamă 4 / 0/3

Ce face acum Tomas Brolin

Tomas Brolin a dat lovitura în afaceri cu Twinner, un aspirator care a devenit foarte popular în Suedia. Brolin s-a asociat în această afacere cu Goran Edlund, iar succesul aspiratorului respectiv i-a permis lui Brolin să se bucure de viaţă, aşa cum arată pozele pe care le postează pe Instagram.

Brolin a încercat şi o carieră în poker-ul profesionist, dar fără rezultate notabile. Are câştiguri de doar 78.665 de dolari în circa 15 ani de carieră, în condiţiile în care a plătit buy-in-uri mari la turnee.

Generaţia de Aur va avea parte de un meci de retragere!

Generaţia de Aur, care a fost la un pas de o semifinală de vis cu Brazilia la Mondialul din SUA, va avea parte de un meci de retragere pe 18 mai 2024, pe Arena Națională, de la ora 20:30.

Mereu am spus că noi, cei care am fost la națională din 1994 până în 2000, merităm un meci de retragere. Din păcate, nu putem face meciuri individuale, așa că vom face un meci de retragere al Generației de Aur. E normal să marcăm ieșirea din arenă cu un eveniment special. Așteptăm cât mai mulți oameni în tribună pentru a ne aminti de momentele extraordinare pe care le-am avut.

Am vorbit cu colegii mei să invităm câte un jucător alături de care am jucat. Vrem ca echipa adversă să fie condusă de Mourinho, să vină Stoichkov, Rivaldo, Figo, printre invitați. Am ales să anunțăm evenimentul cu 7 luni înainte ca să avem timp să ne pregătim, să onorăm tricoul echipei naționale.

E greu să știm că nu vom mai juca niciodată împreună. Merităm acest spectacol, fiecare dintre noi, la 30 de ani de la CM 1994. M-am gândit de mult la acest eveniment, am vrut să aibă loc la inaugurarea stadionului din Ghencea. Ministrul de atunci, Ciucă, și-a dat acordul, dar a venit pandemia”, a declarat Gică Popescu, într-o conferinţă de presă organizată la Muzeul Fotbalului.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor Vezi toate știrile
Citește și