Închide meniul
Foto

David Popovici a luat Bacalaureatul! „Regele Nataţiei” răsuflă uşurat după ce a aflat rezultatele sesiunii speciale

Publicat: 26 mai 2023, 14:13 / Actualizat: 26 mai 2023, 15:23

David Popovici a luat Bacalaureatul

David Popovici, cu medalia de aur / Profimediaimages

  • David Popovici a trecut Bacalaureatul
  • Veste excelentă primită de înotătorul de 18 ani

David Popovici a luat Bacalaureatul şi poate intra liniştit în vacanţă. Din informaţiile AntenaSport, înotătorul român răsuflă uşurat după ce a aflat rezultatele sesiunii speciale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Regele Nataţiei” a susţinut examenul la care s-au putut înscrie sportivii olimpici. Popovici a trecut prin cele mai mari emoţii la liceul Nicolae Iorga din Vălenii de Munte.

David Popovici a luat Bacalaureatul

David Popovici a primit astăzi rezultatele şi are toate motivele să fie bucuros. A fost admis! Din sursele noastre, multiplul campion mondial, european şi naţional a primit o notă mai mare de 7.00.

Reclamă

David Popovici a avut o reacţie după ce a susţinut prima probă a ”BAC-ul olimpicilor”. Popovici a dat examen la istorie, proba obligatorie a profilului.

A fost în regulă. Prefer să nu stau foarte mult de vorbă pentru că mai am și mâine de susținut și poimâine. Mulțumesc că ați venit, a fost în regulă, chiar va fi ok”, spunea atunci David Popovici.

Reclamă

Ministerul Educaţiei anunţă, vineri, rezultatele sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat, susţinută de sportivii din loturile olimpice şi de cei care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii. Din cei 163 de candidaţi înscrişi, 131 au promovat examenul, rata de reuşită depăşind 80%. Un singur candidat a luat media 10.00.

Conform situaţiei centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, din totalul celor 163 de candidaţi care au susţinut sesiunea specială a examenului naţional de bacalaureat din acest an, 131 de elevi au promovat (rată de reuşită: 80,37%)”, anunţă, vineri, Ministerul Educaţiei, potrivit news.ro.

Un singur candidat a luat media 10.00 la „BAC-ul olimpicilor”

Potrivit sursei citate, pe tranşe de medii se înregistrează următoarea situaţie: 47 de medii între 9 şi 9.99, 35 de medii între 8 şi 8.99, 26 de medii între 7 şi 7.99, respectiv 22 între 6 şi 6.99.

Reclamă

Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10. Nu s-au înregistrat eliminări din examen.

Rezultatele au fost afişate vineri, înainte de ora 12:00, în format letric la Colegiul Naţional ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (centrul de desfăşurare a sesiunii speciale) şi online, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Tot astăzi, în intervalul orar 12:00 – 14:00, eventualele contestaţii la probele scrise se depun sau se transmit prin mijloace electronice la Colegiul Naţional „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte. Candidaţii care doresc reevaluarea lucrărilor şi se prezintă fizic la centrul de examen, vor avea asupra lor cartea de identitate şi vor completa declaraţia-tip. Candidaţii care vor transmite cererea online, vor completa declaraţia-tip, o vor scana şi o vor transmite, însoţită de copia scanată a cărţii de identitate, pe un cont de e-mail special creat de organizatori”, a mai transmis ministerul.

Probele sesiunii speciale din acest an s-au desfăşurat în perioada 11 – 25 mai 2023 la Colegiul Naţional ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (judeţul Prahova).

Această sesiune a fost destinată absolvenţilor de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în aceeaşi perioadă cu examenul naţional de bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie) şi/sau pentru absolvenţii de liceu care susţin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.

Reclamă
Citește și: