Închide meniul
Foto

David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!

Publicat: 15 octombrie 2024, 0:01

Reclamă
David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!

David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!

David Popovici, Ion Ţiriac şi una dintre maşinile primite de la Ion Ţiriac / colaj AntenaSport, Facebook

David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac! Campionul olimpic a dezvăluit că preferă să conducă o maşină care atrage mai puţin atenţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Ţiriac i-a făcut cadou două maşini lui David Popovici, câte una pentru fiecare medalie obţinută la Paris. Popovici a cucerit aurul în proba de 200 metri liber şi bronzul în proba de 100 de metri liber la JO 2024 Paris.

David Popovici a spus motivul pentru care nu mai vrea să conducă niciuna dintre cele două maşini primite de la Ion Ţiriac!

Nu pot să o conduc pentru că atrage prea mult atenţia, aşa că prefer să conduc maşina mea obişnuită. O maşină care se pierde mult mai repede în mulţime.

Eu conduc un Audi A3, vechi de 10 ani. Mai merg şi cu autobuzul. (…) Mă bucur că am acum ocazia să zic că am o maşină complet obişnuită, un Audi cu 105 cai putere”, a declarat David Popovici la Radio ZU.

David Popovici a fost premiat de Ion Ţiriac în cadrul unui eveniment la care au participat toţi medaliaţii olimpici români de anul acesta. Toţi sportivii români au primit de la Fundaţia Ţiriac câte o maşină pentru fiecare medalie. O maşină a primit şi Sabrina Maneca-Voinea. Ea a ratat dramatic medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris.

Reclamă
Reclamă

Ion Ţiriac nu a stat pe gânduri când a aflat câţi bani a strâns David Popovici din donaţii. Propunerea uriaşă pe care i-a făcut-o

Ion Ţiriac a aflat câţi bani a strâns David Popovici din donaţii, pentru 11 copii cu dizabilităţi, şi a avut o reacţie fermă. Miliardarul român l-a anunţat pe campionul olimpic de 20 de ani că îl va ajuta oricând îi va cere asta.

David Popovici şi-a propus să adune 115.000 de euro pentru construirea unei case familiale. Suma a fost depăşită şi ajunsese la 160.000 de euro după numai 10 zile. Unul dintre cei care contribuit cu bani va fi recompensat cu echipamentul purtat de Popovici, pe podium, în momentul în care a fost medaliat la Jocurile Olimpice de la Paris.

Întrebat despre gestul impresionant făcut de Popovici, cel mai bogat român l-a felicitat pe „Regele Nataţiei”.

Reclamă

(Reporter: Cât de norocoşi suntem că îl avem pe David Popovici?) Eu îmi ridic pălăria în faţa lui Popovici, sau lui domnul Popescu, Ionescu sau Georgescu, domnişoara Ileana sau Mărgărita… care dau doi lei sau doi euro pentru cei mai nevoiaşi. De acolo vine treaba! Dacă a strâns 120.000 de euro este foarte, foarte meritoriu.

Treaba asta ar fi dacă ar mai fi încă un milion de Popovici ca să îi punem lângă el, să facă ceva… atunci am putea să scoatem şi noi nasul afară. Avem nevoie de exemple. Dumnealui a fost un exemplu când a făcut toate recordurile, este un exemplu că a câştigat Jocurile Olimpice, este din toate punctele de vedere.

„A rămas cu picioarele pe pământ”

Eu îl cunosc destul de puţin, dar mi-a fost totdeauna foarte apreciat înăuntrul meu pentru că a făcut ceea ce a făcut şi a rămas totuşi cu picioarele pe pământ. Fiecare cât poate. Sunt unii care pot sute de milioane şi le fac! Că se vede, că nu se vede, este irelevant.

Acum unde se ajunge de la privat până la politic? Nici nu spun stat, spun politic, pentru că politicul face statul. De fapt nu face statul, face politica dumneavoastră pentru că dumneavoastră sunteţi tot statul. Fără dumneavoastră, fără taxele pe care le plătiţi, fără munca dumneavoastră nu ar rezista statul. Este foarte simplu, despre ce vorbim aici?”, a declarat Ion Ţiriac.

David Popovici ajută 11 copii cu nevoi speciale, dintr-un centru de plasament din București. El a mai făcut gesturi similare şi în anii trecuți. În 2022, tânărul înotător a strâns 40.000 de euro pentru Florentina Filipovici. Și-a donat echipamentul și a ajutat-o pe fosta vicecampioană mondială la canotaj să se mute într-o casă nouă alături de cei trei copii ai ei.

În luna septembrie a anului trecut și-a „donat ziua de naștere” pentru a ajuta cinci frați să nu ajungă în stradă.

Reclamă

Ce rezultat va obţine România în Lituania? (marţi, 21:45, Antena 1 şi AntenaPLAY)

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:51

Lituania – România LIVE VIDEO | „Tricolorii” caută a patra victorie în grupă marţi, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

23:39

Belgia – Franța 1-2 și Germania – Olanda 1-0. A fost spectacol în Nations League. Rezultatele serii

23:22

Ion Ţiriac, laude la scenă deschisă pentru Mircea Lucescu: „Ridic pălăria, trebuie să îi mulţumim toţi”! Sfatul pe care i l-a dat

23:00

Neymar și-a numit favoritul din cursa pentru Balonul de Aur: „Nimeni nu merită mai mult decât el!”

23:00

Manchester City, dată în judecată de Benjamin Mendy! Suma uriaşă cerută de francez după scandalul uriaş în care a fost implicat

22:16

Marius Marin, fotografie de colecţie cu Mircea Lucescu! Cum arăta tricolorul acum 15 ani

1 Scoţienii au anunţat ce se va întâmpla cu Ianis Hagi, la Rangers! Verdictul dat după Cipru – România 0-3 2 Top 10 al celor mai valoroşi fotbalişti români. Surpriză uriaşă: prezenţa unui jucător care nu are nicio selecţie la naţionala 3 Revoluția vitezei la McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu 4 Ciprian Tătăruşanu l-a făcut praf pe Helmut Duckadam: „Nu mi-a dat niciun sfat pozitiv!” Acuzaţii dure 5 Jucătorul cerut titular la echipa naţională, în meciul cu Lituania: „E de altă categorie!” Mesaj pentru Mircea Lucescu 6 Naţionala lui Mircea Lucescu s-a lovit de un refuz ferm, înaintea meciului cu Lituania! Ce nu le-a permis UEFA „tricolorilor”
Citește și