Închide meniul
Foto

Înotătoarea Alina Shynkarenko a anunțat cum funcționează propaganda rușilor. Ce se întâmplă într-o localitate din Ucraina ocupată de militarii lui Vladimir Putin

Reclamă

Publicat: 1 aprilie 2022, 17:03

Înotătoarea Alina Shynkarenko a anunțat cum funcționează propaganda rușilor. Ce se întâmplă într-o localitate din Ucraina ocupată de militarii lui Vladimir Putin

Alina Shynkarenko, detalii despre propaganda lui Vladimir Putin

Colaj Instagram / Hepta

Alina Shynkarenko trece prin momente teribile după ce a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cunoscuta înotătoare a suferit un șoc după ce Vladimir Putin și-a trimis trupele în Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Născută din mamă rusoaică şi tată ucrainean, tânăra de 23 de ani se uită cu groază la ceea ce se întâmplă în țara ei natală. Alina a povestit că urmărește știrile la televiziunile din Rusia și că propaganda liderului de la Kremlin este la cel mai înalt nivel.

Alina Shynkarenko, detalii despre propaganda lui Vladimir Putin

Sportiva a reușit să fugă din calea războiului și a făcut mărtusiri uluitoare dintr-un sat aflat sub ocupația rușilor.

Satul unui prieten, Granitnoe (n.r. din districtul Volnovakha) a fost confiscat. Era în Ucraina, dar acum a fost ocupat. Din ştirile ruseşti se vede clar că totul este manipulat. Pur şi simplu nu înţeleg cum cred oamenii tot ceea ce li se spune. În primul rând, au arătat piaţa unde oamenii au ieşit din casă şi era atât de frumos… dar în acel sat locuiesc 20 de oameni! El cunoaște toată lumea acolo.

Urmăream împreună această ştire şi l-am întrebat: ‘Cunoşti pe cineva?’. La care el răspunde: ‘Nu, nu cunosc pe niciunul dintre acei oameni’. E doar un coşmar.

Reclamă

Arătau și un interviu cu o femeie. Ea a fost întotdeauna cu inima pentru Ucraina, iar în faţa camerei spunea că a fost hărţuită de armata ucraineană. Era aproape cu lacrimi în ochi.

El a privit și mi-a spus: ‘O cunosc pe această femeie şi știu cât a iubit Ucraina. Mi-e și teamă să-mi imaginez ce i-a făcut armata rusă pentru a spune asta în faţa camerei. Este păcat pentru oamenii care sunt forţaţi să spună, asta sub ameninţarea armei‘”, a declarat Alina Shynkarenko pentru sport.ua.

Tânăra înotătoare nu mai discută cu mama ei, aflată în Rusia

Mama Alinei locuieşte în Rusia şi nu crede că armata lui Vladimir Putin bombardează Ucraina. Mai mult, femeie crede propaganda de la Kremlin şi spune că cei care trag cu arma sunt „naziştii” din Ucraina, iar armata Rusiei doar încearcă să menţină pacea.

Reclamă 4 / 0/3

În primele zile, eu și mama ne-am certat foarte mult. Am sunat-o imediat după începerea invaziei și i-am spus ‘mamă, trag în noi, războiul a început’. Era 7 dimineață, abia se trezise. Mi-a spus ‘acum mă uit la știri, totul e bine. Armata noastră păzește granițele, naziștii tăi trag’. I-am răspuns ‘bine, mamă, adio’!”.

La început, au atacat obiectivele militare, apoi au început să lovească blocuri de civili. Noi avem rude în Volnovakha (n.r. unul dintre cele 18 districte din Donețk). Pe 25, au încetat să mai comunice cu noi. I-am spus mamei ‘mamă, Volnovakha nu mai există, a fost bombardată’, ea a replicat ‘sunt naziștii tăi care luptă împotriva armatei noastre’.

I-am spus ‘da, mamă, e foarte interesant, noi ne plictiseam și am decis să jucăm paintball între noi’, a răspuns ‘nu știu, noi n-am atacat’. Am ajuns la concluzia că nu mai avem ce discuta„, a spus Alina Shynkarenko, zilele trecute, despre propaganda lui Vladimir Putin.

Recomandări
  • Alina Shynkarenko a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice
  • Dezvăluirile înotătoarei din Ucraina, a cărei mamă este în Rusia

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” Vezi toate știrile
Citește și