Închide meniul
Foto

Ion Țiriac a dat o lovitură de proporții: „Și Ceaușescu a avut! E cea mai strălucitoare!”

Cosmin Cioboată Publicat: 13 ianuarie 2023, 14:35

Ce s-a ales de singura femeie cu care Ion Țiriac a fost căsătorit

Ce s-a ales de singura femeie cu care Ion Țiriac a fost căsătorit

Ion Țiriac are trei copii / Profimedia

  • Ion Țiriac a dat o lovitură de proporții
  • „Și Ceaușescu a avut! E cea mai strălucitoare!”

Ion Țiriac a dat o lovitură de proporții. Miliardarul român a adăugat două mașini de colecție în galeria sa auto, „Țiriac Collection”, din Otopeni. Fostul jucător de tenis și-a prezentat vineri noile „bijuterii” și a dezvăluit că inclusiv Nicolae Ceaușescu a avut una.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Țiriac continuă să își lărgească colecția fantastică de mașini.

Ion Țiriac a dat o lovitură de proporții: „Și Ceaușescu a avut!”

Ion Țiriac și-a prezentat ultimele două achiziții de lux: un Mercedes-Benz 600, produs în 1966, și un Mercedes-Benz 600 Pullman, fabricat în 1969 (VEZI GALERIA FOTO).

Reclamă

Miliardarul de 83 de ani a cumpărat cele două „bijuterii” în urmă cu 3 luni direct de la muzeul colosului Mercedes.

Cele două mașini, supranumite „lebedele albe”, produse de constructorul german sunt evaluate între 500.000 și 1.000.000 de euro fiecare. Există numai 8 exemplare de acest fel în toată lumea.

Reclamă

„Aceste două mașini au o istorie în spate, iar pentru mine istoria contează mai mult decât produsul. Am avut șansa să cumpăr aceste două ‘lebede’ acum 3 luni. Au trecut printr-o verificare riguroasă, iar astăzi mă bucur să le am în galerie.

Am două unicate, aș putea să le spun. Mai sunt încă 8 aproape la fel, dar nu la fel ca acestea două. Cele două au fost în muzeu la Mercedes și le-au numit ‘lebedele albe’ când le-au ‘împerecheat’.

Au stat în muzeu foarte mult. E o mașină veche, din ’66. Din 1963 până în 1981, Mercedes a scos cam 2.000 de bucăți. Toți conducătorii de stat, începând cu Ceaușescu, Brejnev (n.r. – Leonid Ilici Brejnev, fost conducător al URSS), toți au avut o asemenea mașină care în acea perioadă se numea ‘mașina secolului’.

Reclamă 4 / 0/3

De atunci și până acum a rămas cunoscută drept cea mai strălucitoare mașină produsă de Mercedes”, a spus Ion Țiriac, în cadrul evenimentului de la Otopeni.

Ion Țiriac are o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Reacția lui Ion Țiriac despre colaborarea cu Securitatea

Ion Țiriac a avut o primă reacție după ce un document semnat în 1963 și apărut recent în spațiul public ar fi chiar un angajament de informator al Securității. Chiar dacă nu a oferit un nume, miliardarul și-a îndreptat furia spre Cozmin Gușă și susține că nu a avut dosar de colaborator.

”Uitaţi-vă în ochii mei, v-am minţit eu vreodată? Eu n-am avut dosar la securitate. «Domnule ministru Rus (n.r. Ioan Rus, fost ministru de Interne), scoate domnule dosarul să-l văd şi eu!», dar zice: «Domnule Ţiriac, nu ai».

«Cum să nu am, pentru că am fost miliţian şi 30 de ani am fost privilegiatul acestei ţări. Eu aveam atunci un paşaport pe care dumneavoastră nu-l aveaţi». Şi mă duceam, intram şi ieşeam. Şi mă întreba: «Tovarăşule Ţiriac, unde ai fost?». «Păi am fost la Washington la turneu»… «Şi ce ai făcut acolo?». Deci trebuia să dau un raport când mă întorceam. Şi spuneam că am jucat tenis.

«Dar pe lângă tenis ce-ai mai văzut? Aţi fost la Kennedy acasă?»… şi spuneam «Păi de acum ştiţi? Cei de la CIA ştiu de vreo 10 ani, aşa că şi voi trebuie să ştiţi tot de 10 ani».

«Şi ce aţi făcut acolo?», asta mă întrebau. «Am făcut cârnaţi şi am jucat fotbal american». Adică toate treburile astea erau raportate. Şi apoi, ghici ciupercă ce-i, a apărut dosarul că eram Ţiţi Vivilică sau cumva (n.r. Titi Ionescu). Băi, fraţilor, oamenii ăia trebuiau să scrie şi ei ceva. Ce trebuiau să scrie habar nu am, pentru că acum când l-am citit mi-a venit să râd.

Reclamă

«1.000 de dolari a schimbat Costică Năstase (n.r. Ilie Năstase) la Hilton la Atena din lei în dolari». Dar noi nu aveam 20 de dolari, de unde 1.000? Nici nu ştiam cum arată dolarii. Dar nu asta e problema. Problema care mă deranjează e că cine a pus documentul e un nemernic din ăsta care tot din sport vine, fără să dau numele, pentru că sunt prieten eu cu Vizer”, a spus Ion Țiriac.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
LIVE VIDEOEliza Samara – Wang Yidi (ACUM, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Diverse • 28 mart., 19:57
FOTO
„Cu bicicleta nu am cum” Ion Ţiriac a dezvăluit motivul pentru care a ajuns să piloteze avioane la peste 80 de ani!
"Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!" Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare
Diverse • 26 mart., 8:32
„Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!” Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare care valorează milioane de euro
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Liga 1 • 25 mart., 12:48
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani
Diverse • 22 mart., 14:39
FOTO
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani: „Şi încă cum!”
Adrian Năstase crede în implicarea financiară a lui Ion Ţiriac la Dinamo
Liga 1 • 20 mart., 18:10
Adrian Năstase crede în implicarea financiară a lui Ion Ţiriac la Dinamo: „Are suficiente resurse”! Ce a spus de retrogradare