Închide meniul
Foto

Luis Rubiales a primit decizia de la FIFA, după ce a făcut apel la interdicţia primită pentru că a sărutat-o pe Jenni Hermoso!

Publicat: 26 ianuarie 2024, 18:28

Reclamă
Luis Rubiales a primit decizia de la FIFA, după ce a făcut apel la interdicţia primită pentru că a sărutat-o pe Jenni Hermoso!

Luis Rubiales a primit decizia de la FIFA, după ce a făcut apel la interdicţia primită pentru că a sărutat-o pe Jenni Hermoso

Momentul în care Luis Rubiales a sărutat-o pe Jenni Hermoso / colaj Hepta

Luis Rubiales a primit decizia de la FIFA, după ce a făcut apel la interdicţia de 3 ani primită pentru că a sărutat-o pe Jenni Hermoso.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comisia de Apel a FIFA a confirmat vineri interdicţia de trei ani impusă lui Luis Rubiales, respingând apelul fostului şef al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), relatează news.ro, citând Reuters.

Luis Rubiales a primit decizia de la FIFA

Rubiales a primit o interdicţie pe trei ani din toate activităţile legate de fotbal, la 30 octombrie, după ce a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso, se pare fără consimţământ, după finala Cupei Mondiale feminine, câştigată în august de Spania în faţa Angliei.

FIFA a precizat că a ajuns la o decizie după ce a organizat o audiere. Cu toate acestea, decizia poate fi încă atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

FIFA a adăugat că Rubiales a fost notificat cu privire la această decizie.

Reclamă

Oficialul în vârstă de 46 de ani a demisionat în septembrie, afirmând că poziţia sa la RFEF a devenit nesustenabilă. Iniţial, el promisese că nu va demisiona, în ciuda presiunilor exercitate de jucătoare, politicieni şi grupuri de apărare a drepturilor femeilor.

Un judecător al Înaltei Curţi spaniole a propus joi ca Rubiales să fie judecat pentru sărutul respectiv, afirmând că ancheta a arătat că sărutul „nu a fost consimţit şi a fost o iniţiativă unilaterală şi surprinzătoare”.

Luis Rubiales şi-a aflat pedeapsa după incidentele de la FIFA Women’s World Cup

Luis Rubiales şi-a aflat pedeapsa la sfârşitul lui octombrie după incidentele de la FIFA Women’s World Cup. La festivitatea de premiere, după ce Spania a învins Anglia în ultimul act al Cupei Mondiale organizate de Australia și Noua Zeelandă, Luis Rubiales a sărutat-o pe Jenni Hermoso.

Reclamă 4 / 0/3

Comisia de Disciplină a FIFA a decis o interdicţie pe trei ani pentru Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), care astfel nu poate participa în perioada respectivă la activităţi legate de fotbal la nivel naţional şi internaţional.

Rubiales a încălcat articolul 13 din Codul Disciplinar al FIFA

FIFA preciza că a constatat că Rubiales a încălcat articolul 13 din Codul Disciplinar al FIFA.

Acest caz se referă la evenimentele care au avut loc la ceremonia de după finala FIFA Women’s World Cup, din 20 august 2023, pentru care Rubiales fusese suspendat provizoriu pentru o perioadă iniţială de 90 de zile, se arăta pe site-ul forului mondial.

Luis Rubiales a fost notificat cu privire la termenii deciziei Comisiei de Disciplină a FIFA. În conformitate cu dispoziţiile relevante ale Codului disciplinar al FIFA, acesta avea la dispoziţie zece zile pentru a solicita o decizie motivată. Decizia putea fi supusă unei eventuale căi de atac în faţa Comisiei de apel a FIFA. Rubiales a decis să conteste decizia la FIFA, dar apelul i-a fost respins.

Articolul 13 al Codului Disciplinar prevede următoarele:

  • 13. Comportament ofensator şi încălcări ale principiilor de fair-play
  • 1.Asociaţiile şi cluburile, precum şi jucătorii lor, oficialii şi orice membru şi/sau orice persoană care îndeplineşte o funcţie în numele lor, trebuie să să respecte Legile jocului, precum şi Statutul FIFA şi normele FIFA, regulamente, directive, orientări, circulare şi decizii ale FIFA şi să respecte principiile de fair-play, loialitate şi integritate.
  • 2. De exemplu, orice persoană care acţionează în oricare dintre următoarele moduri poate fi vizată de măsuri disciplinare:
  • a) încălcarea regulilor de bază ale unei conduite decente;
  • b) insultarea unei persoane fizice sau juridice în orice mod, în special prin utilizarea gesturi, semne sau limbaj ofensator;
  • c) utilizarea unui eveniment sportiv pentru manifestări de natură nesportivă;
  • d) comportament care discreditează fotbalul şi/sau FIFA;
  • e) modificarea în mod activ a vârstei jucătorilor care figurează pe actele de identitate pe care le prezintă la competiţiile care fac obiectul unor limite de vârstă.
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:25 Dan Şucu s-a întâlnit cu Marius Şumudică, la o zi după „revoluţia” anunţată la Rapid! Concluzia patronului giuleştenilor 19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor Vezi toate știrile
Citește și