Închide meniul
Foto

Război în Ucraina | Vitali Klitschko, avertisment cu privire la intențiile lui Vladimir Putin. „Românii să nu uite asta!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 21 martie 2022, 20:46

Război în Ucraina | Vitali Klitschko, avertisment cu privire la intențiile lui Vladimir Putin. „Românii să nu uite asta!”

Vitali Klitschko, primarul orașului Kiev

Profimedia

Vitali Klitschko a transmis un avertisment cu privire la intențiile lui Vladimir Putin. Primarul din Kiev a pus în alertă țările din estul Europei, inclusiv România, după ce Rusia a început războiul în Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vitali Klitschko a avertizat că Vladimir Putin vrea să reconstruiască Imperiul Rus și că, după Ucraina, ar putea să atace orice țară care a fost în subordinea Rusiei de-a lungul istoriei. În această categorie se încadrează și România.

Vitali Klitschko, avertisment cu privire la intențiile lui Vladimir Putin

„Planurile lui Putin sunt să reconstruiască un imperiu, Imperiul Rus, iar românii să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus cu ani în urmă. Unde se vor opri ambițiile rușilor? La Ucraina? Nu! Ruși au invadat țările baltice? Da! Polonia? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile rușilor.

Jumătate din corpul meu are sânge rusesc pentru că mama mea este rusoaică. Nu am avut niciodată ceva împotriva rușilor, suntem o nație pacifistă. Rușii văd întreaga lume împotriva Rusiei. Nu e adevărat! Întreaga lume e împotriva războiului”, a spus Vitali Klitschko, potrivit Antena 3.

150 de copii ucraineni au fost ucişi de când Rusia a invadat Ucraina. De asemenea, peste 400 de şcoli şi grădiniţe şi mai mult de 110 de spitale au fost distruse, potrivit ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Reclamă

În Mariupol, aproximativ 300.000 de oameni au rămas prinși cu puțină mâncare, apă și energie electrică. În Kiev, o explozie uriașă a avut loc duminică seară, într-un bombardament în care cel puțin opt persoane au murit.

Klitschko: „E un privilegiu să mori apărându-ți țara”

Vitali Klitschko a anunțat că 220 de locuitori din capitală au murit, inclusiv 6 copii. A precizat că jumătate dintre cei 3.5 milioane de locuitori ai oraşului, în principal femei şi copii, au fost evacuaţi. Kievul este încercuit de mai multe zile de militarii ruşi, iar fostul boxer a luat arma în mână şi se luptă pentru apărarea oraşului.

Pleacă din Ucraina, întoarce-te acasă! Nu ai nimic de găsit în ţara noastră. Este casa noastră, oraşul nostru natal… vom lupta pentru ţara noastră natală. Îţi trimiţi oameni în Ucraina şi sunt şanse mari să nu-i mai vezi niciodată. Opreşte războiul şi pleacă din Ucraina!

Reclamă 4 / 0/3

Suntem o naţiune pașnică, dar nu avem altă soluție decât să ne luptăm chiar acum. Nu există o altă soluţie. Dacă ruşii nu se întorc casă, avem doar varianta de a ne lupta şi a ne apăra„, a declarat Vitali Klitschko pentru news.yahoo.com.

Fostul mare campion a transmis şi un mesaj de susţinere militarilor ucraineni. A ţinut să anunţe că este dispus să se lupte alături de ei, chiar şi cu preţul vieţii, pentru a opri trupele lui Vladimir Putin.

Tata m-a învățat că este un mare privilegiu să mori apărându-ți țara. Dacă țara mea natală are nevoie de viața mea, sunt gata să mor pentru ţara mea, pentru copiii mei şi pentru viitorul familiei mele.

Nimeni nu vrea să moară, cu toţii îşi doresc să trăiască, dar Rusia își dorește să reconstruiască fostul imperiu. Noi nu vrem să trăim în imperiul rus. Ruşii încearcă să ne pună în genunchi, dar luptăm pentru libertate, pen

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
Vezi toate știrile
Citește și