Închide meniul
Foto

S-a aflat care este rolul lui Roman Abramovich la negocierile dintre Ucraina şi Rusia. Cum a apărut la Istanbul, după ce ar fi fost otrăvit

De Iulian Focșăneanu
Publicat: 29 martie 2022, 18:56
Actualizat: 29 martie 2022, 21:05

Roman Abramovich (55 de ani) a apărut din nou la negocierile pentru oprirea războiului, dintre oficiali ai Ucrainei şi Rusiei. Acestea au avut loc în Turcia, la Istanbul, iar deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni de la Chelsea nu a lipsit, chiar dacă au apărut informaţii că a fost otrăvit la precedentele discuţii purtate pentru pace.

Reclamă
Roman Abramovich, la negocierile de la Istanbul

Ce rol are Roman Abramovich la negocierile pentru încetarea războiului din Ucraina

Profimediaimages

Oligarhul rus a avut prima apariţie publică după mai bine de două săptămâni. Potrivit thesun.co.uk, Abramovich avea „ochii roşii” şi o privire „pierdută”. Totul după ce ar fi trecut prin momente teribile.

Reclamă

Ce rol are Roman Abramovich la negocierile pentru încetarea războiului din Ucraina

Jurnaliştii britanici au precizat că, după ce ar fi fost otrăvit, Abramovich ar fi orbit pentru câteva ore, în timp ce pielea i se desprindea de pe mâini şi de pe faţă. Asta nu l-a oprit şi, la numai câteva zile distanţă, a zburat la Moscova pentru a-i oferi lui Vladimir Putin o notă scrisă de mână de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Reclamă
Roman Abramovich
Roman Abramovich, prima apariţie publică după ce ar fi fost otrăvit

Astăzi au apărut informaţii şi despre rolul purtat de Abramovich în negocieri, în condiţiile în care a fost văzut la masă alături de Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Turciei, Recep Erdogan.

Ucrainenii de la sport.ua anunţă că Abramovich s-a poziţionat a fi neutru la negocieri. „Sarcina sa principală este să transmită preşedintelui Rusiei poziția celor din Ucraina, într-un limbaj ușor de înțeles și uman„, precizează sursa citată. Conducătorul campioanei Europei ar fi avut o întrevedere şi cu Erdogan.

Volodimir Zelenski l-ar fi rugat pe Joe Biden să nu îl sancţioneze pe patronul lui Chelsea

Volodimir Zelenski l-ar fi îndemnat pe preşedintele american Joe Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să nu îl sancţioneze pe Roman Abramovich, deoarece miliardarul rus ar putea fi un mediator util în negocierile de pace cu Moscova, conform The Wall Street Journal.

La începutul lunii martie, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au elaborat un set de sancţiuni în urma invaziei ruse în Ucraina, care îl viza pe Roman Abramovich.

Când a sosit momentul ca sancţiunile să fie anunţate, odată cu cele impuse de Marea Britanie şi de UE, Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe a transmis Departamentului Trezoreriei să nu le pună în aplicare, motivul fiind acela că preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski i-a solicitat preşedintelui american Joe Biden să amâne sancţionarea oligarhului, care s-ar putea dovedi important în negocierile de pace cu Rusia, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Decizia este uluitoare, în contextul în care Abramovich a fost considerat mereu un apropiat al lui Vladimir Putin, motiv pentru care a şi avut de suferit în ultima lună. Este nevoit să renunţe la pachetul majoritar de acţiuni al clubului Chelsea, pe care îl scosese la vânzare cu 3 miliarde de dolari.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
Închide căutarea