Închide meniul
Foto

Valeriu Argăseală şi-a lansat noul volum de poezii! Mihai Stoica a fost prezent la eveniment

Bogdan Stănescu Publicat: 11 mai 2024, 11:32

Reclamă
Valeriu Argăseală şi-a lansat noul volum de poezii! Mihai Stoica a fost prezent la eveniment

Valeriu Argăseală şi-a lansat noul volum de poezii! Mihai Stoica a fost prezent la eveniment

Valeriu Argăseală şi Mihai Stoica / Hepta

Valeriu Argăseală şi-a lansat noul volum de poezii! Acesta se intitulează „Suflete reci”. Mihai Stoica a venit şi el la lansare, pentru a-şi susţine colegul de la FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Valeriu Argăseală a mărturisit că nu i-a trimis încă volumul lui Gigi Becali. A subliniat însă că va face cu siguranţă acest lucru. Despre faptul că îşi lansează volumul chiar în ziua în care FCSB sărbătoreşte cucerirea campionatului, Argăseală a spus că e „o coincidenţă fericită” pentru el.

Valeriu Argăseală şi-a lansat noul volum de poezii! Mihai Stoica a fost prezent la eveniment

(n.r: De ce ‘Suflete reci’?) O să spun asta când fac prezentarea cărţii. Pentru că aceasta este percepţia mea, după ce reperul pe care îl am, al omului de la ţară, un suflet curat, îmi spune că sufletul este schimbat, este împietrit, uneori devine rece.

Nu este un titlu care se potriveşte multor oameni, însă aş vrea ca acest titlu să arate că sunt şi oameni care, probabil, au nevoie să îşi încălzească sufletul.

(n.r: Aţi ales strategic această zi?) Nu, chiar nu, întâmplarea face, şi e o întâmplare fericită, mulţumesc Lui Dumnezeu. Nu au fost coordonate toate persoanele pe care le-am invitat la eveniment, şi atunci a trebuit să mă pliez în zilele în care ar putea să fie cele mai importante persoane. 

Reclamă
Reclamă 4

Eu cred că evenimentul care se suprapune cu acel al celebrării câştigării campionatului nu este decât o întâmplare fericită pentru mine.

 

Argăseală a compus imnul FCSB-ului şi a citit ultima strofă din acesta!

(n.r: De ce sunteţi pasionat de poezie?) Pentru că mă face să mă simt bine, să mă destresez, să ies din lumea în care lucrez şi în care mă încarc cu foarte mult stres. Într-un cuvânt, mă simt bine când scriu poezie.

Reclamă

(n.r: Domnul Becali a citit cartea, i-aţi trimis-o?) Nu, dar o să i-o trimit cu siguranţă.

(n.r: Are legătură şi cu credinţa această carte?) Are legătură, pentru că sufletul este, de fapt, cel care ne arată care este starea noastră.

(n.r: Puteţi compune 3-4 versuri pentru FCSB?) Am compuse 6 strofe pentru FCSB, şi sunt imnul.

O să citesc doar o strofă: ‘Astăzi visul ni se împlineşte / Suntem campionii României / Nimeni şi nimic nu ne opreşte / Să-ncingem hora bucuriei’.

(n.r.: Nu sunt mulţi cei 9 ani de pauză de când FCSB nu a mai câştigat campionatul?) Sunt foarte mulţi, dar în egală măsură, bucuria este proporţională cu timpul pe care l-am petrecut, şi în care am muncit, pentru câştigarea acestui titlu. Este un titlu meritat şi care spune foarte mult despre starea în care se află această echipă”, a declarat Valeriu Argăseală.

Mihai Stoica a venit şi el la lansarea volumului de poezii al lui Valeriu Argăseală / AntenaSport
Mihai Stoica a venit şi el la lansarea volumului de poezii al lui Valeriu Argăseală / AntenaSport

Mihai Stoica îl susţine necondiţionat pe Valeriu Argăseală: „Impresionant”

Mihai Stoica, venit şi el la lansare, pentru a-şi susţine colegul şi prietenul de la FCSB, a mărturisit că a citit versurile acestuia. Lui Mihai Stoica îi place şi imnul FCSB-ului, compus de Vali Argăseală.

(n.r: Aţi reuşit să citiţi şi dumneavoastră din poezii?) Am privilegiul să primesc o carte înainte de lansarea oficială şi am mai citit de-a lungul timpului. Impresionant.

Chiar ieri vorbeam cu Vali, ne cunoaştem de 32 de ani. Nu e o veste foarte bună pentru noi că ne cunoaştem de 32 de ani. Am fost printre puţinii care l-au perceput aşa cum este, un om profund şi sensibil.

În fotbal ai o mască mereu, nu ştii exact cine este în spatele măştii. Pe Vali l-am perceput aşa cum este.

(n.r.: despre imnul FCSB-ului) Mi-a plăcut foarte mult, îl am la inimă.

(n.r: Suntem noi suflete reci?) Suntem suflete foarte reci, congelate, criogenate, din nefericire. E un subiect prea vast ca să-l abordăm acum, tot ce ne înconjoară, ce simţim, ce trăim are legătură cu credinţa. Cine nu înţelege asta are foarte mult de pierdut.

(n.r.: de când a început să citească poeziile lui Vali Argăseală) De când a început să scrie primele poezii. Am fost cu el în permanenţă. Ne-am despărţit doar când am fost eu în peregrinaj”, a declarat Mihai Stoica la lansarea cărţii lui Valeriu Argăseală.

Aşa arată noul volum de poezii al lui Valeriu Argăseală / AS.ro
Aşa arată noul volum de poezii al lui Valeriu Argăseală / AS.ro

FCSB sărbătoreşte astăzi cu fanii câştigarea campionatului!

Derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj va fi în format LIVE TEXT pe AS.ro, de la ora 20:00. Duelul contează pentru etapa cu numărul 9 a play-off-ului din Liga 1.

Echipa lui Gigi Becali va primi trofeul Ligii 1 la capătul acestei partide, chiar în fața lui Dan Petrescu! După meci, roș-albaștrii se vor deplasa cu un autocar pe străzile Bucureștiului și vor da startul sărbătorii în capitală.

Echipele probabile pentru duelul dintre FCSB și CFR Cluj:

FCSB: Târnovanu – Antwi, Lixandru, Dawa, Ov. Popescu – Alhassan, Șut, Olaru – Băluță, D. Miculescu, Oct. Popescu
Rezerve: Udrea, Vlad, Crețu, Panțăru, Haruț, Pandele, Chiricheș, Toma, Radaslavescu, David Popa
Antrenor: Elias Charalambous

CFR Cluj: R. Sava – Cr. Manea, Boben, Ajeti, Camora – Muhar, Keita, Tachtsidis – C. Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Mogoș, Kresic, M. Ilie, Abeid, Mamic, Serebe, R. Filip, Fofana, Avounou, Fica, Michael, Condiu
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Sebastian Colțescu (București) / A1: George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) / A2: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) / Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad) / Arbitru AVAR: Adrian Vornicu (Iași) / R1: Iulian Dima (București) / Observator arbitri: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea)

Câte medalii va cuceri David Popovici la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:36

Dinamo – Petrolul LIVE TEXT (22:00). Derby pe Arcul de Triumf. Ambele echipe caută prima victorie a sezonului

11:23

LIVE VIDEOCursa de Formula 2 din Marele Premiu al Ungariei e ACUM în AntenaPLAY! Kush Maini a câştigat sprintul

10:40

Gică Hagi, la naţionala României? „Din ce am aflat pe surse, ar trebui să primească o şansă”

10:29

VIDEOLionel Messi, primit ca un erou de Inter Miami, după ce a câştigat Copa America! Cum a fost marcat noul record al argentinianului

10:14

VIDEONikola Tsolov a câştigat cursa de Formula 3 din Marele Premiu al Ungariei! Final de cursă sub Safety Car la Hungaroring

9:45

Dan Petrescu a dezvăluit ce jucător i-a ignorat indicaţiile în Rapid – CFR Cluj 2-2: „Le-am spus de la şedinţă”

1 VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Ungariei! Cursa e duminică, de la ora 15:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY 2 FotoNeymar a devenit tată pentru a treia oară! Helena s-a născut la începutul acestei luni 3 Gigi Becali, reacţie virulentă după Unirea Slobozia – FCSB 2-2: „Au mintea întunecată!” 4 Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază 5 Gala de Box Magnificent 7 a fost în AntenaPLAY. A fost spectacol total la Birmingham 6 Universitatea Craiova – UTA 4-2. Prima victorie a sezonului pentru echipa lui Gâlcă. Mitriţă, gol şi pasă decisivă
Citește și