Închide meniul

Ce condiţie trebuie să îndeplinească România ca să fie gazdă la Euro 2020. "Ne lipseşte doar un aviz"

Reclamă

Antena Sport Publicat: 31 martie 2021, 12:31

Ce condiţie trebuie să îndeplinească România ca să fie gazdă la Euro 2020. "Ne lipseşte doar un aviz"

FRF.ro

Arena Naţională trebuie să fie ocupată în proporţie de 25% pentru a putea găzdui meciuri la Euro 2020

România tocmai a înăsprit restricţiile din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid-19. UEFA ne pune însă condiţii dure pentru a rămâne gazde la Euro 2020.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Trebuie să asumăm 25% ca să rămânem organizatori. Schema este făcută de UEFA şi unitară pentru toţi organizatorii", a transmis astăzi ministrul Sportului, Eduard Novak. 

Novak a precizat că mai are nevoie de un singur aviz din partea autorităţilor. "Reprezentanţii UEFA se află la Bucureşti. Organizează un training pentru staff-ul de aici. Azi, nu cred că avem o decizie finală. Doar un aviz ne mai lipseşte", a declarat Eduard Novak.

Eduard Novak, întâlnire cu oficialii UEFA

În urmă cu două zile, delegații din partea UEFA i-au prezentat lui Eduard Novak planul pentru desfășurarea EURO 2020 la București, în contextul pandemiei de Covid-19. 

"Invitații au prezentat conceptul medical gândit pentru protecția organizatorilor, voluntarilor, spectatorilor și nu în ultimul rând a staff-ului, aceasta având implicații majore asupra organizării meciurilor, deci și o importanță vitală pentru desfășurarea evenimentului sportiv.

Reclamă

Un scenariu de ocupare de 25 % din capacitatea stadionului ar însemna un număr de 12.500 spectatori prezenți în tribune, iar siguranța acestora, a sportivilor și organizatorilor rămâne un obiectiv prioritar, alături de cel legat de disputarea fără incidente a meciurilor", se arată în comunicatul emis de MTS pe Facebook, în urma întrevederii cu oficialii UEFA

Răzvan Burleanu: " Luăm în calcul un screening înainte de intrarea în stadion"

Şeful FRF s-a arătat convins că Bucureştiul va gădui turneul final în condiţiile impuse de UEFA.

"Scenariul ca EURO 2020 să fie fără spectatori, la Bucureşti, nu stă în picioare. Vom avea cel putin 25% din capacitatea stadionului ocupată. Luăm în calcul, dacă evoluţia cazurilor nu e favorabilă, să putem să avem şi un screening înainte de intrarea în stadion", a declarat Răzvan Burleanu, în urmă cu două săptămâni.

Reclamă 4 / 0/3

Turneul se va desfășura în perioada 11 iunie-11 iulie 2021. Bucureștiul este printre cele 12 orașe care vor găzdui meciuri la Campionatul European. Pe Arena Națională se vor juca trei partide din faza grupelor și una din "optimile" de finală.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și