Închide meniul
Foto

„A pierdut casa la cămătari, dormea prin scări de bloc!” Florin Niţă a trecut prin momente cumplite până să fie titular la EURO

Publicat: 6 iulie 2024, 10:19 / Actualizat: 6 iulie 2024, 13:03

Reclamă
„A pierdut casa la cămătari, dormea prin scări de bloc!” Florin Niţă a trecut prin momente cumplite până să fie titular la EURO

Florin Niță, prima reacție după ce a semnat cu Damac

Florin Niţă, în tricoul naţionalei României

Florin Niţă a trecut prin momente cumplite până să fie titular al naţionalei României la EURO 2024. Portarul care a reuşit parade de senzaţie a trăit o adevărată dramă la începutul carierei. Ajunsese chiar să doarmă prin scări de bloc, după ce părinţii lui au pierut la cămătari casa în care locuiau.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marius Şumudică a făcut dezvăluiri cu ochii în lacrimi despre marea încercare din viaţa lui Florin Niţă. Chiar fostul goalkeeper al lui FCSB i-a povestit prin ce a trecut.

Florin Niţă a trecut prin momente cumplite până să fie titular la EURO 2024

Îi cunosc, sunt o familie foarte unită. Probabil nu mai vrea să se întoarcă în Turcia pentru că nu mai poate să stea fără familie. În Gaziantep nu există școală cu profil englez, totul se predă în turcă și el nu poate să stea fără copii.

E foarte greu să stea fără familie, e o problemă mare pentru el. Sunt o familie unită, a fost un băiat amărât. Mi-a povestit ce a trăit el, am plâns. A venit la mine în cameră, mi-a povestit ce a făcut, cum a pierdut casa la cămătari, au stat în Ferentari.

Nu mai aveau pe unde să doarmă, dormeau prin scări de bloc. Părinții lui aveau nevoie de bani și au pierdut casa pe care o aveau în Ferentari, nu au putut să plătească și i-au luat casa. Au rămas pe drumuri, omul a muncit într-o fabrică de cozonaci.

Reclamă
Reclamă

El muncea opt ore, mi-a povestit de când a avut probleme. Mi-a povestit că nu a vrut niciodată să plece din Periș, își ducea copiii la școală la Snagov cât erau în țară. Nu și-a dorit niciodată opulență, au fost oameni așezați, normali care tot timpul și-au văzut lungul nasului.

Anul trecut nu avea echipe și îl refuzau pentru clauze minore, au fost două cluburi din fotbalul românesc. A vrut să își pună o clauză de 100.000 de euro, să fie liber să mai apere și în străinătate. Nu au fost de acord echipele respective și după l-am cunoscut”, a declarat Marius Şumudică la fanatik.ro.

Cotat la 225.000 de euro, Florin Niţă a devenit liber de contract pe 30 iulie. Gaziantep i-a propus prelungirea înţelegerii, dar portarul care tocmai a împlinit 37 de ani are şi alte oferte. Chiar şi Dan Şucu a dorit să îl aducă la Rapid.

Reclamă

Drama neştiută a lui Florin Niţă

Florin Niţă a transmis că în copilărie a muncit din greu, până să ajungă să câştige bani din fotbal. Acesta a dezvăluit că, după ce a rămas fără tată, iar mama sa era bolnavă, a început să lucreze într-o fabrică de cozonaci.

Viaţa îţi dă şi bune, şi rele! Mi-e greu să vorbesc. Aproape că nu pot…dacă încep să povestesc, trebuie să plâng. Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu.

Da, ambalam cozonacii! Nu m-am dat niciodată la o parte de la muncă și nu e nicio rușine să mergi să muncești, să câștigi bani, să ai un drum. Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești. Chiar dacă eram un copil când mi-am pierdut tatăl, mă gândeam că trebuie să stau lângă cineva care să-mi poată da ceva de mâncare…

Mă gândeam că trebuie să mă duc să muncesc de mic pentru a nu rămâne în stradă, sub cerul liber… Toți se uitau la mine și erau impresionați că fac sacrificii pentru a-mi ajuta familia. Trebuia să fac ceva să-mi ajut familia. Mama era bolnavă, nu aveam bani și ne bucuram de fiecare dată când ajungeam acasă cu un cozonac…”, a declarat Florin Niţă, în trecut, pentru gsp.ro.

De asemenea, Florin Niţă a dezvăluit şi cum a început să joace fotbal. Totul i se datorează unei vecine, care l-a sfătuit să se bucure de fiecare clipă petrecută pe terenul de joc.

Aveam o vecină pe care o chema Pansela. O fostă vecină din Drumul Taberei, care m-a ajutat foarte mult. O să o țin minte mereu. M-a luat de mână și mi-a zis că dacă nu voi munci, nu o să reușesc.

Ea a fost cea care m-a dus la fotbal şi mi-a zis: ‘Bucură-te de fiecare dată când joci fotbal, e o plăcere a vieţii!’. Așa am ajuns la fotbal. Mi-a spus în primele zile: ‘Florine, să te ții de fotbal și vei avea multe bucurii!”, a mai spus Florin Niţă.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:03

Anunţul lui Cătălin Cîrjan după ce a marcat cu Farul şi apoi s-a accidentat! Ce se va întâmpla cu el înainte de meciul cu FCSB

23:55 4 oct.

VIDEORio Ave – Famalicao 1-1 a fost în AntenaPLAY. Porto – Braga (duminică, 22:30) e meciul etapei a 8-a din Liga Portugal

23:36 4 oct.

Gică Hagi a criticat şi el dur arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut penalty-uri nu ştiu câte”! Ce i-a spus arbitrul

23:35 4 oct.

New Jersey Devils, victorie categorică cu Buffalo Sabres! Noul sezon din NHL a debutat la Praga

23:24 4 oct.

Denis Alibec a făcut praf arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut 3 penalty-uri clare neacordate”!

23:21 4 oct.

Zeljko Kopic şi Dennis Politic nu au căzut de acord după Farul Constanţa – Dinamo 1-1! Ce au spus despre remiza de la Ovidiu

1 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 2 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 3 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 4 „Şi-a scos banii!” Gigi Becali, dat pe spate de Daniel Bîrligea după PAOK – FCSB 0-1! Veste dură despre Lixandru: „E grav” 5 „Ferguson e mai puternic decât Răzvan Lucescu!” Gigi Becali, show total în faţa stadionului din Salonic: „Suntem coşmarul lui!” 6 FotoReacţia fiicei lui Elias Charalambous, după ce a văzut din tribună PAOK – FCSB 0-1. Andriana, fascinată de succesul tatălui ei
Citește și