Închide meniul
Foto

Mai mulţi jucători au sosit în cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia. Printre aceştia, portarii Moldovan şi Târnovanu

Bogdan Stănescu Publicat: 3 septembrie 2023, 14:57

Reclamă
Mai mulţi jucători au sosit în cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia. Printre aceştia, portarii Moldovan şi Târnovanu

Mai mulţi jucători au sosit în cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia

Horaţiu Moldovan a ajuns deja în cantonamentul de la Mogoşoaia / frf.ro

Mai mulţi jucători au sosit în cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia. Selecţionerul naţionalei, Edi Iordănescu, are programat astăzi, pe seară, un antrenament în formulă restrânsă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Horaţiu Moldovan, Ştefan Târnovanu, Darius Olaru şi Nicuşor Bancu au sosit deja la Mogoşoaia.

Mai mulţi jucători au sosit în cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia

Pe jucătorii naţionalei îi aşteaptă două meciuri extrem de importante din preliminariile pentru EURO 2024. Sâmbătă, 9 septembrie se va disputa România – Israel, de la ora 21:45, pe Arena Naţională. Trei zile mai târziu, marţi, 12 septembrie, se va juca România – Kosovo. Partida este programată tot de la ora 21:45 şi tot pe Arena Naţională.

România – Kosovo este transmis LIVE exclusiv marţi, 12 septembrie pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

FCSB are trei jucători convocaţi la prima reprezentativă: Ştefan Târnovanu, Darius Olaru şi Florinel Coman. De la Universitatea Craiova au fost convocaţi Nicuşor Bancu şi Vladimir Screciu. De la Rapid a fost convocat numai portarul Horaţiu Moldovan, care a fost titularul naţionalei în această campanie de calificare la EURO 2024.

Reclamă

Lotul României pentru meciurile cu Israel şi Kosovo

PORTARI

Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)

FUNDAȘI

Reclamă 4 / 0/3

Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)

MIJLOCAȘI

Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 12/3)

ATACANȚI

George Pușcaș (Genoa | Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

România se află pe locul 2 în Grupa I, cu 8 puncte după primele 4 meciuri. Israel, prima adversară din luna septembrie a „tricolorilor” se află pe locul 3, cu 7 puncte, în timp ce Kosovo se află pe locul 5, cu 3 puncte.

Mesajul lui Edi Iordănescu, după ce a anunţat lotul României pentru dubla cu Israel şi Kosovo

Edi Iordănescu a transmis un mesaj pentru site-ul Federaţiei Române de Fotbal, după ce a fost anunţat lotul României pentru dubla cu Israel şi Kosovo.

Reclamă

Ne aflăm în fața unui moment important în drumul nostru spre EURO 2024. Meciurile cu Israel și Kosovo reprezintă o șansă mare de a lua o opțiune serioasă de calificare. E o oportunitate pe care am câștigat-o luptând în meciurile de până acum și de care trebuie să profităm, trebuie să abordăm aceste partide cu determinare și concentrare maxime! Avem șansa reală de a reveni la Campionatul European după 8 ani de zile.

Cred că avem calitatea și valoarea necesare să ne impunem și să ne urmăm visul. Am încredere în jucători și în spiritul lor de sacrificiu. Parcursul din aceste preliminarii a arătat că această echipă poate și, mult mai important, că luptă până la final pentru obiectivul pe care ni l-am propus.

„Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care ne lipsesc. Sunt aici pentru a găsi soluţii”

Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care ne lipsesc din motive medicale. Așa cum am mai spus-o, sunt aici, împreună cu staff-ul meu, pentru a găsi soluții, nu alibiuri. Selecția pentru aceste două partide nu s-a bazat doar pe talentul individual. Mai sunt jucători pe care îi monitorizăm, au fost alături de noi și forma lor la club este bună, dar am preferat la acest moment, pentru o provocare de acest nivel, să mizăm pe jucători cu mai multă experiență la națională și care au fost mai mereu parte a acestui nucleu. Totodată, sunt fotbaliști care ar putea reveni în circuitul naționalei, dacă evoluțiile lor bune recente vor deveni o constantă. Am plecat pe un drum și continuăm pentru că eu am convingerea că aceasta este calea spre Campionatul European. Consider că forța grupului și coeziunea pe care acești jucători o demonstrează pe teren, cât și în afara lui, ne pot duce acolo unde ne dorim cu toții. Avem obligația de a reprezenta cu cinste România și fotbalul nostru, iar deznodământul parcursurilor din cupele europene din aceste zile ne obligă și mai mult.

Mesajul meu merge și către suporterii echipei naționale. Dragi români, să fim uniți și să-i susținem cu toții pe jucătorii noștri în aceste meciuri ce ne pot duce atât de aproape de calificare. Haideți să demonstrăm că suntem o adevărată echipă și că Luptăm Împreună! Avem nevoie de susținerea voastră și cred cu tărie că pe Arena Națională, cu 50.000 de români în tribună, putem obține orice ne propunem.

Cu încredere, spirit, muncă și coeziune vom ajunge la EURO 2024!”, a transmis Edi Iordănescu pentru frf.ro.

 

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și