Închide meniul
Foto

Alexi Pitu, prezentat oficial la Bordeaux! Ce au scris francezii despre jucătorul vândut de Gică Hagi: „Suntem foarte fericiți!”

De Cosmin Cioboată
Publicat: 26 ianuarie 2023, 12:57

Alexi Pitu a fost prezentat oficial la Bordeaux. Mijlocașul român a fost vândut de Farul lui Gică Hagi la echipa din Ligue 2 în schimbul a două milioane de euro. Jucătorul de 20 de ani a semnat un contract valabil până în iunie 2027 cu formația din Franța.

Reclamă
Alexi Pitu

Fost internațional român, neimpresionat de transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux

Alexi Pitu / girondins.com

Alexi Pitu a avut parte de o prezentare spectaculoasă la noua echipă. Francezii au scris un mesaj în limba română pentru jucătorul format la academia lui Gică Hagi.

Reclamă

Alexi Pitu, prezentat oficial la Bordeaux! Ce au scris francezii despre jucătorul vândut de Gică Hagi

„Bun venit, Alexi!”, a fost mesajul publicat de Bordeaux la finalul videoclipului de prezentare.

Reclamă
🇷🇴💙🤍 pic.twitter.com/khcyhk5XhY
— FC Girondins de Bordeaux (@girondins) January 26, 2023

Francezii s-au arătat extrem de bucuroși după transferul lui Alexi Pitu. Cei de la Bordeaux au avut numai cuvinte de laudă la adresa tânărului mijlocaș:

„FC Girondins de Bordeaux este bucuroasă să anunțe sosirea lui Alexi Pitu de la Farul Constanța. Internaționalul român a semnat un contract valabil pe 4 ani și jumătate. El va juca la echipa noastră până în iunie 2027.

Născut la Karlsuhe în Germania, Alexi Pitu deține și naționalitate germană și română. Jucătorul a fost format în România, la școala de fotbal a lui Gheorghe Hagi.

Un jucător versatil pe faza ofensivă, Alexi Pitu poate evolua pe benzi, în centrul atacului, precum și ca mijlocaș ofensiv. El are o tehnică bună, un joc de pase precis și o viziune clară în teren.

Clubul nostru este foarte fericit să aibă un jucător atât de promițător și să poată conta pe el în următorii ani.

Bine ai venit la Girondins de Bordeaux, Alexi!”, au scris cei de la Bordeaux, pe site-ul oficial al clubului.

[Mercato] C'est officiel, Alexi Pitu est Bordelais ! 🇷🇴
https://t.co/DtfhPDH8vE pic.twitter.com/RmkDNnpTiu
— FC Girondins de Bordeaux (@girondins) January 26, 2023

Mesajul lui Gică Hagi pentru Alexi Pitu, după transferul la Bordeaux

Ce i-a spus Gică Hagi lui Alexi Pitu după transferul la Bordeaux a fost dezvăluit chiar de jucătorul de 20 de ani, pe aeroport, înaintea plecării în Franța.

Pitu îi aduce Farului două milioane de euro, iar puștiul a semnat cu Bordeaux pe patru ani și jumătate. Asta după ce convinsese în Liga 1, cu cele 5 goluri și 5 assist-uri oferite în acest sezon.

”Sunt foarte fericit pentru acest transfer. Fac vizita medicală, apoi vom vedea. Am vorbit cu Mister după meciul cu CFR. Nu mă așteptam, a fost ceva din scurt. Nu a fost un target.

E un pas important, un campionat bun, o echipă de tradiție, sunt pregătit. Sunt pregătit pentru ce va urma. Mi-am luat rămas bun de la colegi. Nu știu franceză, știu engleză, dar învăț și franceză.

(n.r. Gică Hagi) Mi-a zis să am încredere în mine. Nu vreau să mă compar cu alți jucători. Sper să am evoluții cât mai bune, asta e important. Sunt optimist, cred în calitățile mele, cred că pot să mă impun acolo. Colegii mei au fost foarte fericiți.

Nu este un stres, am încredere în mine, am calități. Trebuie să joc la echipa de club, apoi mă gândesc și la națională”, a spus Alexi Pitu.

Prima reacţie a lui Gică Popescu, după ce Alexi Pitu a fost transferat la Bordeaux

Gică Popescu, preşedintele celor de la Farul Constanţa, are mare încredere că Alexi Pitu se poate impune în Franţa, la Bordeaux.

”Până nu va face vizita medicală, nu se va putea semna contractul între cluburi şi nici el nu va putea semna contractul cu noul club. Va urma o deplasare în Franţa, va face vizita medicală, probabil că 2 zile, după care, dacă totul va fi bine, va semna contractul.

E un pas înainte pentru jucător, voi ştiţi optica noastră când ne gândim la ambele situaţii, la avantajul pe care îl poate avea clubul cât şi jucătorul. Liga franceză este una dintre cele mai importante din Europa, chiar dacă nu-i o echipă din prima ligă, este o echipă de tradiţie. Alexi are capacitatea să facă faţă la un campionat riguros cum este cel francez.

La modalitatea de antrenament cu care e Alexi obişnuit, la noi la club sunt convins că poate face faţă cu brio. O echipă nu stă în niciun jucător, oricum s-ar numi el, cred că pe 4 ani şi jumătate va semna. În ultimele 6 luni de zile, eu am avut foarte multe discuţii cu diverse cluburi de afară, dar iată că s-a concretizat cea din Franţa”, a spus Gică Popescu la orangesport.ro.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
Închide căutarea