Închide meniul
Foto

Anglia a devenit campioană europeană la feminin pentru prima oară în istorie! Chloe Kelly a marcat golul victoriei în prelungiri și și-a dat jos tricoul

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 31 iulie 2022, 22:55

Anglia a devenit campioană europeană la feminin pentru prima oară în istorie! Chloe Kelly a marcat golul victoriei în prelungiri și și-a dat jos tricoul

Chloe Kelly a marcat golul victoriei în finala Campionatului European feminin, Anglia - Germania 2-1

Chloe Kelly a marcat golul victoriei în finala Campionatului European feminin, Anglia - Germania 2-1 / Profimedia

Anglia a cucerit, în premieră, titlul de campioană europeană la fotbal feminin, după ce a învins cu 2-1 naționala Germaniei, după prelungiri. Duminică, pe legendarul stadion Wembley din Londra, au fost prezenți 87.192 de spectatori, marcând un record absolut pentru această competiţie atât la masculin, cât și la feminin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarele din Anglia au deschis scorul prin Ella Tone în minutul 62, iar Germania a restabilit egalitatea prin Linda Magull, în minutul 79, și a împins meciul în prelungiri.

Anglia a devenit campioană europeană la feminin pentru prima oară în istorie

Naționala Albionului a marcat golul victoriei în minutul 110, prin Chloe Kelly, și a declanșat „vulcanul” în tribune. Tânăra jucătoare de la Manchester City, în vârstă de 24 de ani, a fost cuprinsă complet de euforie și și-a dat jos tricoul, rămânând în bustieră.

Imaginile bucuriei dezlănțuite a lui Chloe au făcut rapid înconjurul lumii (VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS).

Anglia a câştigat pentru prima oară în istorie Campionatul European de fotbal feminin, după ce a pierdut alte două finale, în 1984 şi 2009.

Reclamă

Germania a ratat șansa să își mai adauge un trofeu în palmaresul fabulos. Naționala feminină a Germaniei este deţinătoarea recordului de victorii la Campionatul European, cucerind de-a lungul timpului 8 titluri în tot atâtea finale disputate, ultimul în 2013.

Precedentul record de audiență la Campionatul European de fotbal fusese stabilit cu ocazia ediţiei masculine din 1964, găzduită de Spania şi câştigată de selecţionata ţării gazdă în faţa URSS (2-1), în faţa a 75.115 spectatori, potivit agerpres.ro.

În finala de la Londra, arbitrată de Kterina Monzul din Ucraina, au fost aliniate următoarele echipe:

Reclamă 4 / 0/3
  • Anglia: Earps – Bronze, Bright, Williamson, Daly (Greenwood, .88) – Stanway (Scott, 88), Walsh, Kirby (Toone, 55) – Mead (Kelly, 64), White (Russo, 56), Hemp (Parris, 120)
  • Germania: Frohms – Gwinn, Hendrich, Hegering (Doorsun, 103), Rauch (Lattwein, 113) – Magull (Dallman, 91), Oberdorf, Dabritz (Lohmann, 73) – Huth, Schuller (Anyomi, 67), Brand (Wassmuth, 46)
Recomandări
  • Anglia a devenit campioană europeană la feminin pentru prima oară în istorie
  • Chloe Kelly a marcat golul victoriei în prelungiri și și-a dat jos tricoul

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 0-0. Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Bară a lui Ganea în startul partidei 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și