Închide meniul

Pe asta o știai? De 3 x Maradona. Unde au jucat, împreună, cei trei frați. ”Pibe” era campion cu Napoli!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 18 februarie 2021, 12:09

Pe asta o știai? De 3 x Maradona. Unde au jucat, împreună, cei trei frați. ”Pibe” era campion cu Napoli!

Arhiva ”El Pais”

Frații Maradona: Hugo, ”Lalo” și Diego, în tricoul GRanadei

În seara aceasta, Granada și Napoli se duelează în Europa League. Puțină lume știe că marele Diego Armando Maradona a evoluat pentru… ambele echipe, cu mulți ani în urmă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Suntem în vara lui 1987. Maradona e campion al Italiei cu Napoli, când unul dintre frații săi, Raul Alfredo Franco, alintat ”Lalo”, vrea să plece de la Boca Juniors, unde a evoluat doar în trei meciuri, și să semneze cu Granada, în Spania. Trupa e în liga a doua, antrenor e Joaquin Peiro, iar președintele Alfonso Suarez Mendia vrea să… popularizeze gruparea. Dar argentinienii cer mulți bani pentru a-i da dezlegarea, iar andaluzii nu au de unde.

Așa că Diego Armando Maradona, plătește, din banii săi, ”transferul”, iar ”Lalo” e jucător liber și poate semna cu cine vrea. După ce problema este rezolvată, starul argentinain merge la Madrid, pentru a pune la punct, cu președintele Mendia, ultimele detalii. ”Pibe” e de acord să se bage și la un meci amical, sub tricoul Granadei: el, ”Lalo”, noul transfer, și Hugo, care, în acel moment, e la Ascoli. 

Pe 15 noiembrie 1987, șapte zile după ce jucase la Napoli, echipă neînvinsă în Serie A, Maradona vine la Granada. Se joacă împotriva celor de la Malmo, la care noua vedetă este Martin Dahlin. Cei trei frați sunt împreună, Diego poartă banderola. Se termină 3-2 pentru iberici. ”Lalo” marchează, la fel și ”Butoiașul Atomic”, direct din lovitură liberă, cu numărul… 9 pe spate. Banii adunați sunt dați lui Maradona, pentru ”stingerea” datoriei. Granada trăiește câteva zile din acest meci – pe ”Las Carmenes” vin 15.000 de oameni – despre care se vorbește și astăzi.

Randamentul lui ”Lalo” nu este, însă, cel scontat. Evoluează în 19 meciuri și marchează două goluri. Echipa pică în Segunda Division B. Sezonul următor prinde doar opt jocuri, cu două goluri, apoi se transferă în Japonia, la Avispa Fukuoka, și i se pierde urma. 

Reclamă
Recomandări

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” Vezi toate știrile
Citește și