Închide meniul

Super Liga Europei | Pep Guardiola dă de pământ cu noua competiţie: "Nu este un sport dacă succesul e deja garantat!" Antrenorul lui Manchester City, discurs manifest

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 20 aprilie 2021, 13:55

Super Liga Europei | Pep Guardiola dă de pământ cu noua competiţie: "Nu este un sport dacă succesul e deja garantat!" Antrenorul lui Manchester City, discurs manifest

profimediaimages.ro

Pep Guardiola, discurs manifest cu privire la Super Liga Europei

Manchester City face parte dintre cele 12 cluburi fondatoare ale Super Ligii Europei, însă Pep Guardiola nu a ţinut cont de acest aspect. Antrenorul a avut un discurs manifest şi a dat de pământ cu noua competiţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

"Dacă mă întrebaţi despre echipele care au fost alese pentru aceasta competiţie ipotetică, nu ştiu motivul. Sport? Nu este sport când relaţia efort-succes-recompensă nu există. Nu este un sport dacă succesul e deja garantat. Nu este sport dacă nu contează că vei pierde. Acesta este motivul pentru care am spus de multe ori că vreau o competiţie cât mai puternică, mai ales în Premier League. 

Pep Guardiola: "Situaţia trebuie lămurită! Trebuie să ştim de ce au fost luate aceste decizii!"

Nu este corect când o echipă luptă ca să ajungă în top şi nu se poate califica pentru că succesul este garantat pentru câteva cluburi. Asta simt. Nu ştiu ce o să se schimbe. Oamenii spun că vor mai fi 4 sau 5 echipe care se vor alătura celor fondatoare. Ce ce întâmplă dacă restul cluburilor nu au un sezon bun? Nu e un sport. Situaţia trebuie lămurită. Trebuie să ştim de ce au fost luate aceste decizii. De ce Ajax nu este inclusă? Explicaţi asta…", a răbufnit Pep Guardiola, citat de Givemesport.com.

Superliga Europei | Care va fi formatul competiţiei

Superliga Europei va avea 20 de echipe – cele 12 formaţii fondatoare plus trei cluburi nenumite încă, aşteaptate să se alăture în curând şi cinci echipe care se califică anual în funcţie de rezultatele lor interne.

Reclamă

Conform propunerilor, European Super League va începe în luna august a fiecărui an, cu meciuri la jumătatea săptămânii, iar cluburile vor fi împărţite în două grupe de câte zece, cu meciuri acasă şi în deplasare.

Cele 12 cluburi fondatoare sunt AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

EXCLUSIV | Mircea Lucescu, atac violent după anunțarea Super Ligii Europei: 
"Este inadmisibil așa ceva! Banii se vor împărţi acţionarilor"

Mircea Lucescu s-a opus vehement inițiativei bogatilor din fotbal. Fiecare club din Super Ligă ar beneficia de un buget anual uriaș, dar Mircea Lucescu crede că banii vor fi folosiți în alte scopuri decât cele fotbalistice.

Reclamă 4 / 0/3

"Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva. La originea acestor discuţii sunt americanii ăştia, care vor să facă ce au făcut în Statele Unite. Ei consideră că e un business, nu sport. Banii se vor împărţi acţionarilor.

Nu cred că echipele mari nu au structuri suficiente pentru a pregăti echipele, pentru academie, pentru toţi jucătorii. Nu cred că banii vor fi folosiţi pentru perfecţionarea structurilor", a declarat Mircea Lucescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:47 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. Moldovenii au deschis scorul după două gafe uriaşe în apărarea „câinilor”! Moura şi-a dat autogol! 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” Vezi toate știrile
Citește și