Închide meniul

Stadionul "Dan Păltinişanu" lasă loc unei arene de 110 de milioane de euro. Când va începe demolarea şi cum va arăta noua "bijuterie"

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 21 noiembrie 2020, 6:27 / Actualizat: 12 mai 2021, 9:08

Stadionul "Dan Păltinişanu" lasă loc unei arene de 110 de milioane de euro. Când va începe demolarea şi cum va arăta noua "bijuterie"

SportPictures / Gabriel Brezeanu

Stadionul "Dan Păltinişanu" va fi istorie

Anul viitor, stadionul legendar din Timişoara va fi demolat. În acelaşi loc va apărea o arenă de cinci stele care va costa între 100 şi 110 milioane de euro. S-a făcut deja studiul de prefezabilitate. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a venit cu precizări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Stadionul "Dan Păltinişanu" urmează să fie demolat în 2021

"După ce se va finaliza studiul de fezabilitate, ar trebui să se dea o hotărâre de guvern care să aprobe investiția. Demolarea o face Consiliul Județean, noi ne ocupăm de avize și costuri.

Din acel moment, noi putem începe demersurile de demolare. Dacă avem hotărârea prin care se aprobă noul obiectiv, avem temeiul legal să dărâmăm stadionul și să predăm terenul către CNI. Dacă nu se întârzie, asta se va întâmpla la jumătatea anului viitor" a declarat Alin Nica, citat de liga2.ro.

Autorităţile locale au venit şi cu precizări în privinţa construcţiei. Se doreşte să nu se confrunte cu probleme similare celor de pe Arena Naţională, acolo unde s-a schimbat de 10 ori gazonul în 9 ani.

"Stadionul nu va fi cu acoperiș peste suprafața de joc. Avantajul este că gazonul nu are de suferit și nu trebuie protejat cu instalație de ultraviolete, astfel că și costul operațional va fi mai mic. Am renunțat la partea de acoperiș, am văzut și ce se întâmplă cu retractarea lui, gazonul se strictă de la meci la meci. 

Reclamă

Am solicitat un sistem de protecție a gazonului când vor fi evenimente de divertisment organizate în incinta stadionului. Am solicitat ca proiectantul să-și dea frâu liber imaginației, astfel încât și aspectul să fie unul original. Am cerut să se țină cont de specificul local din punct de vedere cromatic", a mai spus Nica. 

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit 9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului Vezi toate știrile
Citește și