Închide meniul

Stadionul Steaua este gata! Premierul Orban va fi prezent astăzi la recepţia proiectului. Când va fi primul meci

Antena Sport Publicat: 27 noiembrie 2020, 12:29 / Actualizat: 12 mai 2021, 9:07

Reclamă
Stadionul Steaua este gata! Premierul Orban va fi prezent astăzi la recepţia proiectului. Când va fi primul meci

Facebook / Compania Naţională de Investiţii

Stadionul Steaua va fi recepţionat astăzi

Stadionul Ghencea ar fi trebuit terminat în primăvară, pentru a găzdui antrenamentele şi acţiunile media ale echipelor participante la EURO 2020. Amânarea competiţiei le-a dat răgaz constructorilor. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când va avea loc primul meci pe noul Ghencea

Noua arenă a fost ridicată pe locul celei care data din 1974 şi care a găzduit meciurile Stelei în perioada de glorie în care a câştigat şi Cupa Campionilor Europeni. 

Recepţia va fi făcută în sfârşit astăzi. Printre invitaţi vor fi premierul Ludovic Orban şi ministrul Ion Ştefan. Stadionul va intra în administrarea CSA Steaua.

Primul meci găzduit ar putea fi chiar derby-ul dintre CSA Steaua şi FCSB 2, care va avea loc în martie 2021, când va fi reluată Liga a 3-a. Şeful CSA Steaua are însă alte planuri. Se gândeşte chiar să aducă o echipă de top din afara ţării.

Reclamă

Ghencea ar putea fi inaugurat contra unei echipe străine

"Ar fi bine să pot să spun care va fi primul meci care se va juca pe noul stadion. În primul rând, trebuie să treacă această pandemie, ca să poată permită accesul spectatorilor pe stadion. Eu îmi doresc ca primul meci să se desfășoare cu spectatori.

Faptul că vom juca noi în campionat, nu înseamnă că este inaugurare… Inaugurarea se face cu spectatori. Eu mi-aș dori undeva în aprilie-mai să se întâmple lucrul acesta. Aceasta va fi propunerea pe care eu doresc să o fac.

Din punctul meu de vedere, un meci de inaugurare trebuie să fie unul pe care să îl țină minte toți pentru tot restul vieții. Sunt mai mult echipe pe care le luăm în calcul la momentul ăsta, și din străinătate desigur", a declarat Mădălin Hîncu la Naţiunea Stelistă.

Reclamă 4 / 0/3

Stadionul Steaua

  • Cost construcţie 64 milioane de euro
  • Capacitate: 31.254 de locuri
  • Suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
  • Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
  • Vestiare pentru sportivi
  • Spaţii tehnice şi pentru birouri
  • Spații VIP
  • Sală de forță și de recuperare
  • Punct medical de prim ajutor
  • Magazine
  • Restaurante
  • Sala de conferință
  • Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
  • Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:52 Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles” 21:46 „N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului 21:30 PSG – Borussia Dortmund LIVE TEXT, ora 22:00. Prima finalistă a Ligii Campionilor se va stabili la Paris. Echipele de start 21:14 „A greșit!” Mihai Stoica, verdict despre ocazia irosită de Octavian Popescu în Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 20:57 Surprizele pregătite de selecționerul Belgiei pentru EURO 2024. Cu ce jucători se pot duela „tricolorii” lui Edi Iordănescu 20:56 FotoGloria Buzău a promovat în Liga 1! Focuri de artificii la Buzău, după performanţa uriaşă! 20:35 Ce a spus Mihai Rotaru despre Gigi Becali, după ce Universitatea Craiova a învins-o cu 2-0 pe FCSB! 20:32 Ana Bogdan s-a calificat în turul 2 al turneului de la Roma! A învins-o pe Leylah Fernandez în două seturi 20:07 „Gesturi pentru prostălăi!” Robert Niță, derapaj șocant la adresa lui Bogdan Lobonț! A dat de pământ cu antrenorul de la Rapid 20:00 Victor Piţurcă a vorbit despre semifinala echipei lui Gigi Becali cu Middlesbrough: „Am contribuit şi eu, nu s-a spus” Vezi toate știrile
Citește și