Închide meniul

UEFA a făcut lumină în cazul Colţescu! În ce competiţii este suspendat arbitrul român, după scandalul de rasism de la Paris

Dragoș Vasile Publicat: 9 martie 2021, 18:44 / Actualizat: 12 mai 2021, 8:14

UEFA a făcut lumină în cazul Colţescu! În ce competiţii este suspendat arbitrul român, după scandalul de rasism de la Paris

profimediaimages.ro

UEFA a făcut lumină în cazul Colţescu

  • UEFA a făcut lumină în cazul Colţescu
  • În ce competiţii este suspendat arbitrul român

UEFA l-a suspendat pe Sebastian Colţescu, deşi acesta nu a fost găsit vinovat pentru rasism, ci pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astăzi, Federaţia Română de Fotbal a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, că arbitrul român este suspendat doar în competiţiile UEFA. Astfel, "centralul" va putea să arbitreze în Liga 1. 

"Comisia de Etică și Disciplină UEFA a lămurit situația lui Sebastian Colțescu, menționând că sancțiunea arbitrului român se aplică doar în competițiile UEFA.

Reclamă

Luni, Comisia de Etică și Disciplină UEFA a anunțat suspendarea lui Sebastian Coltescu de la îndeplinirea oricărei funcții de arbitru până la sfârșitul sezonului 2020/21, adică până la 30 iunie 2021, fără a specifica dacă sancțiunea se aplică sau nu pe teritoriul României. Decizia a fost luată în urma incidentelor de la partida PSG – Istanbul Bașakșehir, din Liga Campionilor, disputată în decembrie 2020.

În această seară, UEFA a confirmat oficial că suspendarea arbitrului român se aplică doar în competițiile UEFA. Astfel, Sebastian Colțescu va avea dreptul de a arbitra în competițiile interne." se arată pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Reclamă

Program educaţional pentru Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre

Asistentul Octavian Şovre a primit avertisment, din acelaşi motiv, iar acesta, alături de Sebastian Colţescu, va participa la un program educaţional. 

"În același caz, asistentul Octavian Șovre a fost avertizat. Ambii arbitri români trebuie să participe la un program educațional până la data de 30 iunie 2021." informează FRF.

Sebastian Colţescu, în mijlocul unui scandal internaţional de rasism

Haosul care a provocat scandalul de rasism a început în minutul 13 al partidei dintre PSG şi Başakşehir. Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru", atunci când a vorbit cu Haţegan despre Pierre Webo, iar fostul atacant camerunez a răbufnit.

Reclamă 4 / 0/3

"De ce ai spus 'negru'? De ce spui 'negru'?", a răbufnit camerunezul la adresa arbitrului de rezervă. Colţescu a încercat să se apere şi să transmită că nu a folosit nicio tentă rasistă, dar nu i-a putut convinge pe oficialii lui Başakşehir. "Eşti un rasist", s-a auzit strigând antrenorul turcilor, Okan Buruk.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle Vezi toate știrile
Pe același subiect
Sebastian Colţescu riscă să fie exclus din arbitraj după ce numele lui apare în stenogramele discuţiilor dintre Niculae şi Bocciu!
Liga 1 • 26 mart., 14:00
Sebastian Colţescu riscă să fie exclus din arbitraj după ce numele lui apare în stenogramele discuţiilor dintre Niculae şi Bocciu
Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali
Liga Campionilor • 25 mart., 18:08
Bani mulţi în noua ediţie a Ligii Campionilor! Sumele uriaşe la care visează Gigi Becali! Anunţul făcut de UEFA
Ce siglă apare în dreptul anului 1986, la postarea prin care UEFA prezintă toate câştigătoarele Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 17:10
Ce siglă apare în dreptul anului 1986, la postarea prin care UEFA prezintă toate câştigătoarele Champions League
Răzvan Burleanu, mesaj clar pentru Gigi Becali, după amenda uriaşă primită de la UEFA: "Toleranţă zero"
Liga 1 • 12 mart., 21:48
Răzvan Burleanu, mesaj clar pentru Gigi Becali, după amenda uriaşă primită de la UEFA: „Toleranţă zero”
Pedeapsă mărită pentru Mihai Pintilii, după eliminarea din meciul cu Voluntari
Liga 1 • 6 mart., 17:00
Pedeapsă mărită pentru Mihai Pintilii, după eliminarea din meciul cu Voluntari! Când va putea reveni pe banca FCSB-ului