Închide meniul

Prima minune din 2021! Sistemul VAR, gata să fie implementat încă din acest sezon al Ligii 1. Anunţul oficial al Ligii Profesioniste

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 ianuarie 2021, 9:55

Prima minune din 2021! Sistemul VAR, gata să fie implementat încă din acest sezon al Ligii 1. Anunţul oficial al Ligii Profesioniste

Răzvan Burleanu, anunţ despre sistemul VAR

Profimediaimages

Justin Ştefan a ţinut să asigure că s-a găsit finanţare pentru partea tehnică şi nu ar trebui să fie probleme în ceea ce priveşte implementarea arbitrajului video.  

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

LPF, pregătită să implementeze tehnologia VAR la meciurile din Liga 1

"Pentru 2021, preocupările sunt legate de implementarea VAR şi disputarea tuturor meciurilor din cadrul actualului sezon. Nu ştim cum vor decurge lucrurile, sunt anumite ţări care au luat măsuri mai dure generate de apariţia acelei noi tulpini de coronavirus, vedem ce se întâmplă acolo. Avem următoarele provocări, disputarea tuturor meciurilor din Liga I, pentru că avem un program destul de încărcat.

Sperăm ca vremea să ţină cu noi, mai ales că avem şi EURO în vară şi bineînţeles implementarea VAR, începând cu sezonul 2021-2022. Poate vom avea nişte meciuri de test înspre finalul acestui sezon. Domnul Orlando Nicoară (n.r. – reprezentantul deţinătorului de drepturi TV) este pregătit în ceea ce priveşte partea tehnică, respectiv maşinile VAR.

Rămâne să vedem la începutul lunii ianuarie care este timpul de care au nevoie cei de la Comisia Centrală a Arbitrilor pentru a pregăti arbitrii", a declarat Justin Ştefan pentru agerpres.ro.

Secretarul general al LPF a precizat că tehnologia VAR va costa în jur de 500.000 de euro. La această sumă se adaugă şi alte cheltuieli semnificative.

Reclamă

"Tehnologia pentru linia porţii nu intră în pachet. Costurile sunt foarte mari la acest moment. Spre exemplu am primit anumite oferte cu costuri pentru fiecare club, undeva la 300.000-400.000 de euro, motiv pentru care în acest moment nu există disponibilităţi financiare nici la ligă, nici la cluburi, nici la alţi parteneri, pentru a putea implementa această tehnologie", a ţinut să precizeze Juştin Ştefan.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și