Închide meniul

Sorin Cârţu vrea să vadă Universitatea Craiova cât mai departe în Conference League: „Să avem ghinionul de a juca din 3 în 3 zile”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 3 iulie 2022, 15:31

Sorin Cârţu vrea să vadă Universitatea Craiova cât mai departe în Conference League: „Să avem ghinionul de a juca din 3 în 3 zile

Sorin Cârțu e președinte la Universitatea Craiova

Sorin Cârţu, la o conferință de presă / Hepta

Sorin Cârţu este nerăbdător ca Universitatea Craiova să debuteze în Liga 1. Oficialul „oltenilor” speră la un traseu cât mai bun în Conference League, cu un nou antrenor pe bancă, Laszlo Balint.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Universitatea Craiova se pregăteşte de noul sezon, într-un cantonament în Austria. Echipa patronată de Mihai Rotaru va debuta în Liga 1 împotriva celor de la Sepsi, formaţie care i-a eliminat în semifinalele Cupei României.

Sorin Cârţu are aşteptări de la noul sezon al Universităţii Craiova

Sorin Cârţu este de părere că Universitatea Craiova are nevoie de un debut cu victorie în Liga 1, împotriva celor de la Sepsi. De altfel, acesta speră ca debutul lui Laszlo Balint pe banca „oltenilor” să fie unul reuşit.

„Cel puţin până la etapa când întâlnim FCSB, spun că este un program accesibil pe care trebuie să îl abordam cu mare încredere şi cât se poate de concentraţi. Pentru că începem cu Sepsi, avem o revanşă de luat. Din punctul meu de vedere, chiar dacă nu mai avem aceeaşi banca tehnica sau poate nu o sa mai fie şi alţi jucători dintre cei care au jucat cu ei şi în Cupa României.

Dar din punctul meu de vedere trebuie neapărat să câştigăm. Trebuie să facem un pas cu dreptul mai ales că e o conducere tehnică nouă şi are nevoie de a începe bine acest campionat apoi să continuăm cu partida din Conference League”, a declarat Sorin Cârţu, pentru orangesport.ro.

Reclamă

Totodată, oficialul din Bănie speră ca echipa să aibă un parcurs cât mai lung în Conference League, competiţie în care va debuta pe 21 iulie, împotriva celor de la KFC Vllaznia, în deplasare. Returul va avea loc la Craiova, o săptămână mai târziu.

„Să avem ghinionul ăsta, să jucăm cât mai mult din 3 în 3 zile, asta ar însemna şi participarea în Conference mai de durata , mi-aş dori măcar cum a fost data trecută cu Cornel Papură şi trebuia să fi eliminat şi pe AEK Atena.

Sunt convins că daca nu ar fi fost acel incident să jucăm fără spectatori, altfel ar fi fost desfăşurarea celor 2 partide. Cel puţin pănă la întreruperea campionatului va fi o perioada grea. Dacă Universitatea trece şi in Conference de primele 2-3 tururi”, a mai spus Sorin Cârţu, pentru aceeaşi sursă.

Reclamă 4 / 0/3

Laszlo Balint face ”revoluție” totală la Universitatea Craiova

Laszlo Balint vrea să schimbe strategia după plecarea lui Laurențiu Reghecampf și să facă performanță în Bănie. În exclusivitate pentru Antena Sport, tehnicianul pe care mizează Mihai Rotaru a vorbit despre planurile sale.

„Prefer să îi spun stimul. Momentul în care te baţi la obiective importante, există presiune. Trebuie să fii la cel mai bun nivel al tău. Am venit să muncesc de dimineaţă până a doua zi de dimineaţă, până la ultima picătură de sudoare. Mă bucur că am găsit un grup foarte bun, axat pe obţinerea de performanţe.

De aceea, lucrurile au evoluat destul de bine în acest cantonament. A fost lung, dar a venit bine. Era important să ne cunoaştem, să avem discuţii şi să se familiarizeze cu principiile mele. Fiecare antrenor are filosofia lui şi propriile principii. Vor fi schimbări, dar nu radicale, e adevărat. Din punct de vedere al abordării, îmi doresc să vin cu o filosofie care cred că mi se pliază ca stil şi personalitate. E un proces care necesită timp, nu se face peste noapte.

Băieţii sunt receptivi. Rămânem la acelaşi sistem. În funcţie de jucătorii care vor veni, vom avea un sistem de rezervă. Nu contează doar sistemul, ci principiile. E un lot cu calitate. Sunt jucători de calitate care an de an s-au bătut la trofee. Avem nevoie de ceva în plus. Sper ca acest plus să vină din spiritul pe care vreu să îl vedem. Un spirit care ne permite să ne batem şi să luptăm pentru fiecare metru de teren. La sfârşit, să fim capabili să ne uităm ochi în ochi şi să avem ce să ne reproşăm.

Primul mesaj spus în vestiar e că mă bazez foarte mult pe respect. Nu numai pe respectul pentru mine, cât pe cel pentru meserie. Trebuie să dea tot ce au mai bun în fiecare zi şi mă refer şi la ce se întâmplă în afara stadionului”, a spus Laszlo Balint, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:00 Improvizaţia lui Bogdan Lobonţ, catastrofală în Farul – Rapid! Dan Şucu, devastat după golul marcat de Louis Munteanu 19:42 U Cluj a „ajutat-o” pe Dinamo! Clujenii, victorie la limită cu Poli Iaşi! Cum arată clasamentul din play-out 19:40 LIVE TEXTFarul – Rapid 1-1. Louis Munteanu a marcat din nou. Albion Rrahmani, gol din penalty în minutul 45+4! 19:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos LIVE VIDEO (20:30)! Duel pentru titlul din Grecia! Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 VIDEOLamia – PAOK 1-1 a fost live în AntenaPLAY! Remiză dramatică pentru Răzvan Lucescu! PAOK a egalat în minutul 90+10 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” Vezi toate știrile
Citește și