Închide meniul

Uite VAR-ul, nu e VAR-ul în Superliga! Sepsi – FC Argeş nu va avea parte de arbitraj video

Dragoș Vasile Publicat: 22 iulie 2022, 16:31

Reclamă
Uite VAR-ul, nu e VAR-ul în Superliga! Sepsi – FC Argeş nu va avea parte de arbitraj video

VAR

VAR pe Arena Națională / Hepta

Uite VAR-ul, nu e VAR-ul în Superligă. Sepsi – FC Argeş nu va avea parte de arbitraj video, a anunţat Liga Profesionistă de Fotbal. Decizia a fost luată după ce confruntarea celor de la CFR Cluj cu FC U Craiova 1948 a fost reprogramată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duminică, 24 iulie, se vor juca trei partide în România. Astfel, LPF a anunţat că sistemul video de arbitraj nu poate fi folosit la toate. Rapid – FCSB, FC U Craiova 1948 – CFR şi Sepsi – FC Argeş sunt meciurile programate în aceeaşi zi.

Sepsi – FC Argeş nu va avea parte de arbitraj video

„Având în vedere programarea meciurilor campioanei României, CFR 1907 Cluj, din UEFA Conference League, în zilele de joi, 21 iulie și miercuri, 27 iulie, care a determinat schimbările inerente în programul etapei a 2-a din Superliga României, Liga Profesionistă de Fotbal comunică:

– partida dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe și FC Argeș, contând pentru etapa a 2-a a Superligii și programată duminică, 24 iulie 2022, ora 12.00, se va desfășura fără asistența sistemului video de arbitraj (VAR). Acest incovenient, pe care îl regretăm, este cauzat de imposibilitatea deplasării în timp util a echipei care deservește acest sistem la stadionul din Sf. Gheorghe.

Facem precizarea că asemenea situații au mai apărut și în competiții europene de-a lungul timpului și este posibil, cu toate eforturile depuse, să mai apăra și în Superliga României, din aceleași motive obiective”, a anunţat LPF.

Reclamă

Kyros Vassaras a rupt tăcerea despre primul scandal de la introducerea sistemului VAR în România

Kyros Vassaras a venit cu precizări după primul scandal apărut de la introducerea sistemului VAR în fotbalul Românesc. Preşedintele CCA a explicat de ce unii arbitri au folosit telefoanele mobile.

Vassaras, a precizat că au fost asistenţi care au folosit telefonul mobil în timpul meciurilor, însă doar pentru funcţia de cronometrare. El a menţionat, potrivit frf.ro, că niciun arbitru nu a vorbit la telefon şi că la finalul etapei toţi arbitrii au fost informaţi că nu este permisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul jocurilor.

“Ţinând cont de discuţiile apărute în presă, CCA doreşte să clarifice informaţia conform căreia arbitrii VAR au folosit telefonul mobil în timpul meciurilor. Este adevărat că unii arbitri asistenţi VAR au folosit telefonul, însă acest lucru s-a întâmplat doar pentru funcţia de cronometrare.

Reclamă 4 / 0/3

La fiecare partidă, arbitrii asistenţi VAR trebuie să ţină cont de timpul oprit pentru fiecare eveniment pentru a informa în consecinţă arbitrul de centru pentru calcularea timpului suplimentar care trebuie să fie afişat de cel de-al patru oficial, la sfârşitul primei reprize sau la finalul meciului. Niciun arbitru nu a vorbit la telefon în timpul meciurilor, iar acest lucru a fost verificat cu ajutorul imaginilor de la camera video ce funcţionează în fiecare maşină VAR pe durata partidelor.

Nu a existat o instrucţiune din partea CCA ca ei să poată folosi telefoanele mobile! Totodată, la finalul jocurilor din prima etapă, la şedinţa de analiză, toţi arbitrii au fost informaţi că, pentru a asigura integritatea serviciilor prestate, nu este permisă utilizarea telefoanelor mobile în interiorul sau în afara Camerei VAR în timpul jocurilor!”, a explicat Vassaras.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu Vezi toate știrile
Citește și