Închide meniul
Foto

Propunerea uriaşă a miliardarului Ion Ţiriac pentru David Popovici! Reacţia campionului nostru

Iulian Focșăneanu Publicat: 24 august 2022, 14:42 / Actualizat: 24 august 2022, 17:55

David Popovici şi Ion Ţiriac

Propunerea uriaşă a miliardarului Ion Ţiriac pentru David Popovici

David Popovici şi Ion Ţiriac / Colaj Hepta

  • David Popovici a refuzat să se mute în Statele Unite
  • Înscrie-te AICI pentru a câștiga două bilete la FCSB – Hermannstadt!

David Popovici a vorbit despre propunerea uriaşă primită de la Ion Ţiriac. Fostul mare jucător de tenis a venit cu ideea ca Popovici să se mute în Statele Unite ale Americii. Campionul de 17 ani a primit burse de la cele mai importante universităţi, dar nu şi-a dorit să plece din România. Nici măcar bursa primită de la Harvard nu l-a tentat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Regele Nataţiei” a explicat care a fost principalul motiv pentru care a refuzat să trăiască „visul american”. Popovici nu şi-a dorit să renunţe la antrenorul care l-a ajutat să devină cel mai rapid înotător din istorie cu recordul mondial la 100 de metri liber.

Adevăratul motiv pentru care David Popovici a refuzat propunerea lui Ion Ţiriac de a se muta în SUA

Fenomenul nataţiei din România a dezvăluit că a primit zeci de oferte de la cele mai prestigioase universităţi din SUA şi că putea pleca chiar cu bursă totală.

Reclamă

Înainte să merg la Jocurile Olimpice aveam ideea asta să plec în State să studiez şi să înot acolo. După ce au început să apară ofertele, zeci de oferte, de la cele mai prestigioase universităţi din SUA şi din Europa – chiar aveam de ales, mă duc cu bursă totală, ei mă vor -, am stat să mă gândesc ce înseamnă asta. Ar însemna să mă despart de antrenorul meu, să mă duc să mă antrenez cu altul, şi să mă despart de echipa mea.

Antrenorul nu e singurul care mă ajută şi cu care clădim. Mi-am dat seama că e mult prea important, într-un sport atât de individual cum e înotul, relaţia şi chimia pe care o ai cu antrenorii sunt esenţiale. Nu se poate fără. Indiferent cât de premiaţi şi de cunoscuţi ar fi fost antrenorii în State la Harvard, Princeton, UCLA, USC, nu ar fi fost cum e antrenorul meu.

Reclamă

Nu am cum să las baltă faptul că am crescut împreună. Pur şi simplu, existăm împreună şi ştim să colaborăm. E o variantă să mergem şi împreună afară. Dar au fost mai mulţi factori în decizia mea de a rămâne în ţară. Unul dintre ei, şi asta anulează ideea de a-l aduce pe antrenorul meu sau pe toată echipa – ipotetic vorbind, când te duci în SUA, concurezi în sistemul NCAA, concurezi pentru universitatea ta.

Popovici: „Ieşi cu o diplomă foarte tare, dar nu apuci să-ţi îndeplineşti visul”

Din câte am auzit, de la alţii dinaintea mea, se pune mult accent pe concuratul în NCAA, şi nu mai ai timp de Mondiale, Europene. Se pune accent pe şcoală şi NCAA, orice altceva ‘hai să nu!’. Nu ai voie să primeşti sponsorizări, să ai anumite contracte, cât timp eşti în NCAA. Şi sunt multe oportunităţi pe care le pierzi, pentru că ai ales să reprezinţi o facultate.

Sigur, înseamnă mult pentru tine şi e un lucru bun pentru tine, că ieşi cu o diplomă foarte tare de acolo, şi înveţi multe lucruri, dar nu apuci să îţi îndeplineşti visul, şi vorbesc în numele meu, de a deveni cel mai bun din lume la înot.

Reclamă 4 / 0/3

Americanii sunt foarte buni la înot, probabil cea mai puternică ţară, dar e altceva să creşti acolo, să ştii ce te aşteaptă, să ştii că urmează NCAA. Nu au mai existat americani de vârsta mea la fel de buni sau care să se apropie. A mai exista un rus, un chinez, un sud-corean… În SUA ajungi să fii bun d-abia după ce treci de facultate. Sunt două lumi diferite„, a spus David Popovici în podcastul „Fair Play cu Bogdan Mălăele”.

Unde voia să-l trimită Țiriac pe Popovici: „Băi, Țiriac, n-ai cum să-l duci acolo!”

În urmă cu ceva timp, Ion Țiriac a dezvăluit că a rămas complet impresionat de devotamentul și munca uriașă depusă de Popovici și chiar a vrut să-i facă o propunere răsunătoare.

Miliardarul român a vrut să-l trimită pe David Popovici în SUA pentru a se dezvolta și mai mult în lumea natației. Planul omului de afaceri a picat în cele din urmă, după ce a purtat o discuție cu conducătorii Federației de Natație din România.

Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze.

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!‘”, a spus Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, pentru TVR.

În prezent, David Popovici aparține de CS Dinamo. În trecut, dublul campion mondial s-a aflat în curtea celor de la CSA Steaua.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
"Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!" Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare
Diverse • 26 mart., 8:32
„Domnu` Ţiriac, nu mai e ham-ham!” Ce a ales să facă magnatul cu un teren de 5 hectare care valorează milioane de euro
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Liga 1 • 25 mart., 12:48
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani
Diverse • 22 mart., 14:39
FOTO
Meseria la care românii se pensionează la 50 de ani, dar pe care miliardarul Ion Ţiriac o practică la 84 de ani: „Şi încă cum!”