Închide meniul
Video

România – Finlanda, astăzi, 21:45, în direct la Antena 1! Edi Iordănescu a făcut nopţi albe pentru o victorie: „Suntem în întuneric, dar e loc pentru lumină!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 iunie 2022, 0:10 / Actualizat: 11 iunie 2022, 13:02

Ce a declarat Edi Iordănescu îniante de România – Finlanda, care va fi astăzi, de la 21:45, în direct la Antena 1

Edi Iordănescu, declaraţii înaintea meciului cu Finlanda / Antena Sport

  • Edi Iordănescu cere ajutorul fanilor
  • România – Finlanda va fi în această seară, de la ora 21:45, pe Antena 1 şi Antena Play

România – Finlanda este meciul unei generaţii. Edi Iordănescu este încă fără victorie pe banca naţionalei tricolore, dar poate da lovitura pe stadionul din Giuleşti, într-o confruntare capitală pentru parcursul din UEFA Nations League. În joc sunt toate speranţele pentru îndeplinirea marelui obiectiv, calificarea la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România – Finlanda se joacă în această seară, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi Antena Play, şi în format LIVE VIDEO pe www.AS.ro.

România – Finlanda, astăzi, 21:45, în direct la Antena 1. Mesajul lui Edi Iordănescu

(Reporter: Cum arată nopţile selecţionerului, câte ore dormiţi pe noapte?) Albe!„, a fost răspunsul lui Edi Iordănescu înaintea meciului care are o importanţă uriaşă pentru viitorul său.

Reclamă

Antrenorul naţionalei României e sigur că, un succes împotriva nordicilor, ar reprezenta o descătuşare şi ar schimba radical calculele din grupă.

Cred că un rezultat poate să ne schimbe şi starea de spirit şi gradul de optimism. Să vedem lucrurile în cu totul o altă lumină. Suntem în întuneric, dar unde e întuneric e loc şi pentru lumină. Trebuie să o găsim. La fel cred că dacă, conform aspectului jocului, în Bosnia am fi reuşit cel puţin un egal, deja vorbeam acum altfel. Îl meritam şi nu l-am produs.

Reclamă

Dacă reuşim un rezultat bun, nu numai din punct de vedere mental se schimbă foarte mult lucrurile, dar în acelaşi timp şi economia grupei. Până la urmă jucăm cu Finlanda, pe care o consider cea mai completă echipă din grupă. Am multe argumente în sensul ăsta. Am veni la un singur punct de ea„, a declarat Edi Iordănescu în exclusivitate pentru Antena Sport.

Aproximativ 14.000 de fani vor fi în tribunele stadionului din Giuleşti. Edi Iordănescu a avut un mesaj pentru fani, mai ales după incidentele de la finalul partidei din Bosnia. Jucătorii săi au fost înjuraţi de ultraşii care au făcut deplasarea, iar Octavian Popescu a avut o ieşire necontrolată.

Edi Iordănescu: „Lumea are această foame pentru performanţă”

Eu îmi doresc ca publicul să înţeleagă că avem nevoie majoră de ajutorul lor. S-au strâns supărări, nemulţumiri, frustrări, le înţeleg 100%. Lumea doreşte, are această foame pentru performanţă. Sunt oameni care se uită la fotbal, care înţeleg echipa naţională. Dar nu avem decât două variante. Una e să venim şi din start să fim iritaţi, să avem reacţii în sensul ăsta, şi atunci cu siguranţă ne va fi infinit mai greu şi alta este ca totuşi măcar ei să găsească puterea, echilibrul şi energia să susţină echipa naţională.

Reclamă 4 / 0/3

Bună nu e (n.r. atmosfera din lot) şi uşor de gestionat nu e, dar sunt sigur că lucrurile au fost gestionate bine. Tot timpul e loc de mai bine, dar dacă analizăm ce s-a întâmplat în Muntenegru şi după aceea, aţi văzut că echipa a avut o altă reacţie. A percutat la ceea ce am pregătit şi discutat. Nu e uşor pentru că am venit cu foarte multe probleme la echipa naţională când ne-am reunit. E realitatea, din păcate tristă, dar e realitatea. Şi aici eu pot interveni foarte puţin spre deloc. Ţine de băieţi„, a transmis Edi.

Echipa probabilă a României în meciul din Nations League cu Finlanda

Este de aşteptat ca Edi Iordănescu să facă noi schimbări în echipa de start. Niţă este punct fix, dar în locul lui Rus ar putea apărea Burcă. Fără gol în cele două meciuri din Nations League, selecţionerul ar putea apela încă din primul minut la Tavi Popescu.

România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Burcă, Bancu – Olaru, M. Marin, Cicâldău – Ivan, Pușcaș, Octavian Popescu

Darius Olaru a recunoscut că resimte presiunea înainte de România – Finlanda. Îşi doreşte să se spargă gheaţa şi să fie un nou început pentru reprezentativa noastră.

Va fi un meci la fel de dificil, un adversar foarte bun, cred eu cam cel mai bun din grupă. Deşi nu au valori individuale, cred eu că au un joc de echipă foarte bun şi ne aşteptăm la un meci la fel de greu.

O să încerc să dau totul, dacă voi juca. Să dau ce am mai bun şi sper să îmi ajut echipa să obţină cele trei puncte pentru că avem nevoie. Şi cred eu că dacă o vom face, vom avea alt moral pentru meciul cu Muntenegru.

Cu siguranţă (n.r. dacă poate fi meciul renaşterii). Ştim că suntem la răscruce de drumuri şi trebuie să luăm cele 3 puncte, să fim victorioşi şi să avem moral pentru ultimul meci„, a declarat Darius Olaru în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor din Nations League transmise de Antena 1:

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon Vezi toate știrile
Pe același subiect
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: "La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine"
Echipa naţională • 28 mart., 23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
Echipa naţională • 28 mart., 22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
Suporter.as.ro • 28 mart., 21:37
Alimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 28 mart., 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi