Închide meniul

Billie Jean King Cup | Programul întâlnirii Polonia – România. Mihaela Buzărnescu – Iga Swiatek, meciul vedetă de vineri

Dan Roșu Publicat: 14 aprilie 2022, 14:51

Reclamă
Billie Jean King Cup | Programul întâlnirii Polonia – România. Mihaela Buzărnescu – Iga Swiatek, meciul vedetă de vineri

Billie Jean King Cup. Vineri, vor avea loc meciurile Irina Begu, locul 63 WTA - Magda Linette, locul 58 WTA, şi Mihaela Buzărnescu - Iga Swiatek, locul I WTA, în cadrul întâlnirii Polonia - România din calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup, informează FR Tenis. Jocurile de vineri încep la ora 14.00. Sâmbătă, de la ora 12.00, se dispută meciurile de simplu Irina Begu - Iga Swiatek şi Mihalea Buzărnescu - Magda Linette, precm şi partida de dublu Magdalena Frech / Alicija Rosolska - Andreea Mitu / Andreea Prisacariu.

Billie Jean King Cup | Calificările pentru turneul final

Echipa învingătoare a acestei întâlniri va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 formaţii din lume. Echipa învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

Monica Niculescu s-a infectat cu COVID-19 și a fost înlocuită cu Andreea Mitu

Monica Niculescu, una dintre cele mai valoroase şi experimentate jucătoare din echipa României, convocată pentru meciul cu Polonia din Calificările Billie Jean King Cup 2022, a fost confirmată luni seară cu Covid-19. Din dorinţa de a avea la dispoziţie întreaga echipă, Căpitanul-nejucător Horia Tecău a convocat-o şi pe Andreea Mitu, o experimentată jucătoare de dublu, care a ajuns deja în Polonia.

Cum arată echipa Poloniei

Andreea Prisăcariu e la prima convocare din carieră la lotul României pentru un duel din Billie Jean King Cup. Cea poreclită „rebela tenisului românesc” n-a fost niciodată clasată mai sus de locul 321 WTA la simplu și a jucat aproape exclusiv în turnee ITF. Iga Swiatek, locul I WTA, Magda Linette, locul 58 WTA, Magdalena Frech, locul 87 WTA, Alicja Rosolska, locul 59 WTA de dublu, şi Maja Chwalinska, locul 265 WTA, sunt jucătoarele care fac parte din lotul Poloniei. "Probabil vă gândiţi că este mai complicat, dar şi întrebările au fost de aşa natură încât să sune mai negativ, dacă mă întrebaţi pe mine. Eu sunt o persoană foarte pozitivă. Nu contează că este numărul 1 mondial, că este 5, 10 sau 50, chiar nu are nicio relevanţă. Ideea e să dăm tot ce putem şi tot ce avem mai bun pe teren. Să ne facem treaba cât mai bine putem. Că ieşim învingătoare, sau nu ... Până la urmă este o experienţă pentru mine. O să învăţ de la ele, de la Horia, de la antrenorii noştri. E prima oară când sunt în această postură, vreau să mă bucur, să fiu ochi şi urechi. Bineînţeles că simţim o anumită presiune fiecare dintre noi, dar e în regulă, până la urmă despre asta e vorba în tenis, cine face faţă mai uşor la chestiile astea. Şi noi, pentru că suntem puternice întotdeauna, cred că o să fim foarte şmechere. Puteţi să interpretaţi cum vreţi. Noi ne facem treaba şi Doamne-ajută", a spus Prisăcariu, la conferința de presă a Billie Jean King Cup.

Billie Jean King Cup. Vineri, vor avea loc meciurile Irina Begu, locul 63 WTA – Magda Linette, locul 58 WTA, şi Mihaela Buzărnescu – Iga Swiatek, locul I WTA, în cadrul întâlnirii Polonia – România din calificările pentru turneul final al Billie Jean King Cup, informează FR Tenis.
Jocurile de vineri încep la ora 14.00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sâmbătă, de la ora 12.00, se dispută meciurile de simplu Irina Begu – Iga Swiatek şi Mihalea Buzărnescu – Magda Linette, precm şi partida de dublu Magdalena Frech / Alicija Rosolska – Andreea Mitu / Andreea Prisacariu.

Billie Jean King Cup | Calificările pentru turneul final

Echipa învingătoare a acestei întâlniri va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 formaţii din lume. Echipa învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

Monica Niculescu s-a infectat cu COVID-19 și a fost înlocuită cu Andreea Mitu

Monica Niculescu, una dintre cele mai valoroase şi experimentate jucătoare din echipa României, convocată pentru meciul cu Polonia din Calificările Billie Jean King Cup 2022, a fost confirmată luni seară cu Covid-19.

Din dorinţa de a avea la dispoziţie întreaga echipă, Căpitanul-nejucător Horia Tecău a convocat-o şi pe Andreea Mitu, o experimentată jucătoare de dublu, care a ajuns deja în Polonia.

Reclamă

Cum arată echipa Poloniei

Andreea Prisăcariu e la prima convocare din carieră la lotul României pentru un duel din Billie Jean King Cup. Cea poreclită „rebela tenisului românesc” n-a fost niciodată clasată mai sus de locul 321 WTA la simplu și a jucat aproape exclusiv în turnee ITF.

Iga Swiatek, locul I WTA, Magda Linette, locul 58 WTA, Magdalena Frech, locul 87 WTA, Alicja Rosolska, locul 59 WTA de dublu, şi Maja Chwalinska, locul 265 WTA, sunt jucătoarele care fac parte din lotul Poloniei.

„Probabil vă gândiţi că este mai complicat, dar şi întrebările au fost de aşa natură încât să sune mai negativ, dacă mă întrebaţi pe mine. Eu sunt o persoană foarte pozitivă. Nu contează că este numărul 1 mondial, că este 5, 10 sau 50, chiar nu are nicio relevanţă.

Reclamă 4 / 0/3

Ideea e să dăm tot ce putem şi tot ce avem mai bun pe teren. Să ne facem treaba cât mai bine putem. Că ieşim învingătoare, sau nu … Până la urmă este o experienţă pentru mine. O să învăţ de la ele, de la Horia, de la antrenorii noştri. E prima oară când sunt în această postură, vreau să mă bucur, să fiu ochi şi urechi.

Bineînţeles că simţim o anumită presiune fiecare dintre noi, dar e în regulă, până la urmă despre asta e vorba în tenis, cine face faţă mai uşor la chestiile astea. Şi noi, pentru că suntem puternice întotdeauna, cred că o să fim foarte şmechere. Puteţi să interpretaţi cum vreţi. Noi ne facem treaba şi Doamne-ajută”, a spus Prisăcariu, la conferința de presă a Billie Jean King Cup.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:29 Florin Maxim a comparat-o pe Corvinul cu Real Madrid, după succesul istoric din Cupa României: „Aşa se câştigă!” 0:13 Dorinel Munteanu, la pământ după ce Oţelul a pierdut finala Cupei României: „Stau cam prost cu emoţiile!” 15
mai
23:56
Ce a făcut Dorinel Munteanu, în timpul loviturilor de departajare din finala Cupei României! Gestul a fost surprins imediat
15
mai
23:45
Corvinul merge în Europa League din Liga a 2-a! Oţelul va avea nevoie de două victorii pentru a juca în Europa!
15
mai
23:32
Câţi bani a încasat Corvinul, după ce a câştigat Cupa României! Succes istoric pentru echipa din Liga a 2-a
15
mai
23:10
Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României! Victorie istorică pentru echipa lui Florin Maxim, după lovituri de la 11 metri!
15
mai
22:52
„Trebuie s-o spun!” Fatih Terim, mesaj categoric după ce a fost umilit de PAOK-ul lui Răzvan Lucescu
15
mai
22:51
Aris – PAOK, finala campionatului pentru Răzvan Lucescu, e live în AntenaPLAY (duminică, 20:00). Românul, condamnat să câştige
15
mai
22:45
Accidentare cumplită pentru fiul lui Narcis Răducan! Cât va lipsi de pe teren Iustin! Verdictul medicilor este devastator!
15
mai
22:30
Răzvan Lucescu, prima reacţie după victoria uriaşă din derby-ul cu Panathinaikos! PAOK, la un pas de titlu în Grecia
Vezi toate știrile
Citește și