Închide meniul
NEWS ALERT

David Popovici, performanţă imensă! Juniorul de 16 ani a devenit campion european şi a stabilit un nou record mondial. Are cel mai bun timp al anului

Publicat: 8 iulie 2021, 21:51

Reclamă
David Popovici, performanţă imensă! Juniorul de 16 ani a devenit campion european şi a stabilit un nou record mondial. Are cel mai bun timp al anului

David Popovici, performanţă imensă la Campionatele Europene de Juniori

Profimedia

David Popovici scrie istorie la Europenele de la Roma. În vârstă de doar 16 ani, el a încheiat proba de 100 de metri liber cu un rezultat uluitor: 47,30! E cel mai bun timp al anului, inclusiv în probele de seniori!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici, campion european şi record mondial la CE de juniori

În urmă cu două zile, David a înotat în ştafeta de 4×100 de metri liber cu 47,56. Acum, şi-a bătut propriul record cu 26 de sutimi!

Popovici a reuşit un timp mai bun chiar şi decât al rusului Kliment Kolesnikov, care a luat aurul la seniori la 100 de metri liber.

Recordul mondial absolut al probei este deţinut de Cesar Cileo. Acesta a înotat suta de metri în 46,91 secunde în vara lui 2009.

Reclamă

David Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

La doar 16 ani, David Popovici a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice. Performanţa a fost reuşită la Budapesta, la Campionatele Europene, care s-au disputat în luna mai.

La Tokyo merge şi Robert Glinţă, cel care a realizat un alt rezultat istoric în urmă cu două luni.

El a câştigat proba de 100 de metri spate tot la Campionatele Europene de la Budapesta. Glinţă a devenit primul român care reuşeşte să devină campion la seniori în această competiţie.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
Vezi toate știrile
Citește și